Obsluha IB ze zahraničí

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod btw 12. 3. 2010 14:09

Obecně problém není, rychlost doručení potvrzovacích sms je skoro stejná jako v domácí síti, ikdyž může samozřejmě nastat mnoho vyjímek. U gsm bankingu se cena zvyšuje za odeslání sms ze zahraničí dle tarifu operátora.

A kalkulátory bych nezatracoval, pokud někdo odjíždí do zahraničí na delší dobu, je dobré mít ještě další možnost přístupu na účet - např. při ztrátě mobilu atd. Nebo mít náhradní sim kartu a dopředu zjistit zdali lze "na dálku" změnit číslo pro zasílání autorizačních sms, nebo aktivovat bankovní aplikaci na sim toolkitové kartě. Prostě připravit se tak, aby potom nebyl člověk v případě problému překvapený.
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 12. 3. 2010 15:24

btw píše:A kalkulátory bych nezatracoval, pokud někdo odjíždí do zahraničí na delší dobu, je dobré mít ještě další možnost přístupu na účet - např. při ztrátě mobilu atd. Nebo mít náhradní sim kartu a dopředu zjistit zdali lze "na dálku" změnit číslo pro zasílání autorizačních sms, nebo aktivovat bankovní aplikaci na sim toolkitové kartě. Prostě připravit se tak, aby potom nebyl člověk v případě problému překvapený.
Je asi jednodušší použít telefonní bankovnictví než s sebou tahat kalkulátor. ČS, ČSOB, GE, mBank a RB ho má v ceně BÚ, u KB, UniCredit, Volksbank si musíš připlatit.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod btw 12. 3. 2010 16:03

DoubleSix - tak to už záleží na člověku, co mu vyhovuje více. Pokud budu mluvit za sebe, mě problém "tahat" s sebou kalkulátor nevadí. Ne všechny jsou stejné a ani neznám nabídku kalkulátorů jednotlivých bank. Spíš jsem chtěl vypíchnout to, aby měl člověk více možností jak operovat s účtem, pokud mu některá selže.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 3. 2010 16:32

Tak u mBank jde tel. číslo, na které se zasílají SMS zprávy změnit telefonicky a tuším, že jde zadat i číslo zahraniční. Takže když ztratíš mobil, koupíš si v místě novu i se SIM :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod btw 12. 3. 2010 19:17

Tak v tomto případě se Patriku mýlíš, u české mBank zahraniční číslo zadat nejde. Takže pak zbude buď zadávat příkazy a věci okolo přes operátora na mLince v pracovní dobu mLinky (pokud ji ovšem klient má aktivní), a nebo mít po ruce náhradní sim + aktivní mLinku + pamatovat si bezpečnostní údaje a pak je to brnkačka. A ideálně aby sim nebyla od O2, alespoň soudě podle ohlasů některých klientů na mFóru.

Např. ČS změnu čísla na dálku už neumožňuje a zatrhla to všem bez rozdílu. Bylo to po phishingovém útoku "drahoušek zákazník", protože lidi na sebe práskli co se dalo, včetně bezpečnostních kódů. Teď navíc ruší podporu autentizačních kalkulátorů. Takže pak zbývá manipulace s účtem přes IVR Servis 24, nebo telefonního bankéře. Ovšem opět zase při předpokladu, že má klient tuhle službu sjednánu a má nastaven nějaký denní limit, protože snížit se dá i přes IB, ale zvýšit jen na pobočce, atd.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 14. 3. 2010 20:42

RB treba umi i certifikaty, coz me osobne prijde jako dobre reseni, stejne si disk tak jako tak kryptuji.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 15. 3. 2010 07:14

Já ovládal v pohodě z Bulharska českou mBanku i Poštovní spořitelnu..Jen to chce neztrácet telefony :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 15. 3. 2010 09:27

Přidám se, také jsem neměl problémy s obsluhou Fio IB z Řecka.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 3. 2010 09:44

dr._lukas píše:Já ovládal v pohodě z Bulharska českou mBanku i Poštovní spořitelnu..Jen to chce neztrácet telefony :-D

Nebo aspoň nosit náhradní českou SIM :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránka