Která Platební/Kreditní Karta má nyní nejlepší devizový kurz

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod VVNP 13. 2. 2014 09:55

Mně automat zamítnul žádost o Citi Life (dobrý příjem, bez dluhů, bez neg. záznamu...). To podpořilo názor, že hledají zákazníky s nějakým škraloupem, kteří by mohli spadnout do úvěrové pasti. Poté mě za pár týdnů odchytili naháněči v obchodě, já jim tam Citinu pohanil (a to jsem přemýšlel nad Citigold programem), sepsali jsme žádost a "Lajfka" je doma. Takže je to někdy nejspíš ruleta.
U UCB jsem si ve stejný čas zakládal Premium konto, se zlatou M&M kreditkou, bez problémů mi schválili vysoký kreditní limit. Tuhle kartu používám na zahraniční transakce. Sice nemá vratku (přiděluje body na Miles and More frequent flyer program, který není moc výhodný), ale kurzy má výborné (asociace).
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hongmi 13. 2. 2014 15:15

piski: Tak jasne, ze mas v tech splatkach zapocitane i uroky.
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod piski 13. 2. 2014 15:59

hongmi: Já myslel spíše nějakou takovou nabídku:

https://www.mall.cz/prodej-splatky

tzn. splátky bez navýšení od Cetelemu, na které jsem už narazil.
piski
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hongmi 13. 2. 2014 16:13

Jo, trikrat zaplatis vcas splatku a posilaji automaticky kreditku.
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 14. 2. 2014 09:50

mam CITI Life, RB style(dodatkovou od mazelky), CITI O2- jenom kuli 4000Kc bonusu....
Chtel bych I Cetelem- kuli online 3% vratce a super kurzum-hlavne. Ale aktualne jsem bez prace,takze zadat asi nema smysl a pres manzelku take ne-protoze dodatkove karty Cetetelm nema.
Mam neco koupit na splatky, daji mi pote kartu automaticky?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod hongmi 14. 2. 2014 12:26

Presne tak.
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 14. 2. 2014 13:22

Jenomže i u nákupu na splátky je třeba uvádět (zpravidla nikoliv dokládat) příjmy, tak pozor, aby nešlo o úvěrový podvod.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 14. 2. 2014 16:05

v podminkach pri uveru na splatky neni podminka uvadeni prijmu...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod piski 17. 2. 2014 21:10

Nemáte někdo tip na KK, která účtuje podle kurzu kreditní asociace + vrací nějaká % při platbě kartou? Na cetelem už s..u
piski
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 2. 2014 21:50

Kromě KK Cetelem už pak zbývají pouze KK MC od UCB (ne VISA, ty mají kurz asociace + fixní přirážku), tedy buďto Agip nebo Miles & More - žádná z nich ale nevrací přímo peníze na kartový účet, ale you & eni body (např. na nákup paliva u Agipu), nebo letecké míle. Jiné KK, co používají kurzy karetní asociace na trhu nejsou.

-- 17. 2. 2014 21:52 --

slavo963 píše:v podminkach pri uveru na splatky neni podminka uvadeni prijmu...

V žádosti o úvěr na nákup zboží na splátky se příjem uvádí: https://www.cetelem.cz/iframe/predschva ... er/2160976
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 17. 2. 2014 21:53

Co je lepší když nepočítáme kurzy. KK GE Money která vrací 1% bez stropu nebo Cetelem 2% ale s omezením max.400 Kč/měsíc
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 2. 2014 22:15

Řekl bych, že to především záleží na tvém (minimálně předpokládaném) měsičním obratu, u KK Cetelem si musíš pořád odpočítat poplatek za vedení 59 Kč, takže při maximálním vyčerpání bonusů při ideálním obratu 20.000 Kč ti vrátí při aktivované výhodě 2 % vratek ze všech nákupů efektivně (400 - 59) / 20000 ≈ 1,7. Bod zlomu, kdy je výhodnější opět KK s 1 % (uvažujeme-li KK bez poplatku za vedení - MoneyCard Plus je nyní vydávána v akci na rok zdarma a nevyuzívání sítě partnerů bene+) nastává při obratu pod cca. 6000 Kč a nad cca. 34000 Kč.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 18. 2. 2014 09:54

díky,no vejdu se s útratou běžně do 6000Kč..tzn.GE Money nyní bez poplatku. :-)
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 2. 2014 10:29

A neni lepsi RB Style? Do 10k 1%, nad 10k 2%, + vyhoda dodatkove karty, nyni je akce na 2roky bez mesicniho poplatku....
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 18. 2. 2014 10:39

slavo963: bejvávalo bejvávalo dobře :-)) ,no lepší už neni, nevrací z internetových plateb.
marvy
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka