Která Platební/Kreditní Karta má nyní nejlepší devizový kurz

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod colas 19. 2. 2014 14:55

to je pravda, ja sipo nemam, platim primo z uctu, ale asi by stalo za to si ho zavest.. a jde jen jedno sipo? tchyni nelze platit taky sipo? :-)
colas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 2. 2014 15:00

lze jenom jedno SIPO,ale tam muzes nasekat plateb kolik chces do max 25 000(limit CITI bank)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod colas 20. 2. 2014 10:21

Tak celetem mi pres internet opravdu kartu zamitl, patrne jsem tam nemel psat skutecne prijmy, jak jiz nekdo zminoval... zkusim tedy asi koupit neco na ten uver, zda nekdy pote kartu poslou.
Zeptam se jeste, kdyz ne KK, tak je tu nejaka debetni karta, ktera ma vyhodny kurz, tedy pouziva treba kurz asociace jako zminovane KK?
A posledni dotaz kreditni karta Hornbach, to by mohla byt cetelemka, o ni rozhoduje take cetelem? a jde s ni platit pres net? na webu hornbachu jsem to nenasel a nez se dostanu do prodejny...
Ta virtualni karta cetelem, nevite jak probiha platba pres net ( jak moc to zdrzuje?) mam tech plateb docela dost..
colas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eR99 20. 2. 2014 12:50

Platbu virtuální kartou od CETELEM lze "urychlit" povolením tzv. mikroplateb v rozšířeném nastavení virtuální karty. Jedná se o používání fixních platebních údajů. S tím, že maximální počet mikroplateb za den je 5 a maximální výše jedné mikroplatby je 1000 Kč.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 3. 2014 11:57

Placnu to i sem, nech se to nestrati...
Byl jsem v GB a prave kuli porovnani kurzu, jsem jeden den(4.3.2014, ale zapocitalo se to az 5.3.) platil ruznyma KK a kurzy vychazi nasledovne(jiz je zapocitany bonus 2% vratky na CITI a RB):

Platny kurz GBP/CZK u CNB 5.3.2014 byl 33,284

a zde moje zisteni:
Equa MC debit 34,0476
CITI Life 33,6427 bez zapocitani 2% je 34,3293
RB style 33,1135 bez zapocitani 2% je 33,7892
Bohuzel doma jsem zapomel ZUNO, mBank a FIO KK

Netusil jsem, ze RB style ma tak vyhodny kurz, vubec ji v zahranici nepouzivam, protoze nejaky chytrak zde na foru tvrdil, ze Raiffka ma jeden z nejhorsich kurzu...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod hongmi 8. 3. 2014 16:47

Rajfka je jedna z nejhorsich a nejdrazsich bank.
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 3. 2014 17:47

Mozna jo, ale ja platim 0.- a banka plati mne :-)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod taylor729 8. 3. 2014 20:08

Ja jsem tu sice nikdy netvrdil ze RB ma nejhorsi kurzy, ale neda mi to to uvest na pravou miru.

Kurz mastercard (ktery RB Style mela do rijna 2013) byl 5.3. 33,371 - tedy oproti RB jeste o 0,42 Kc lepsi. Toto zjisteni neznamena ze ma RB super kurzy, ale ze se Citina tak hodne zhorsila. Napr Cetelem ma stale kurzy mastercard a k tomu take navrch vraci 2% (od zacatku, ne az po dosazeni 10000 utraty).

Tedy RB nema super kurzy, ale prumerne a Citi ma, zda se, velice spatne kurzy.

slavo963 píše:Placnu to i sem, nech se to nestrati...
Byl jsem v GB a prave kuli porovnani kurzu, jsem jeden den(4.3.2014, ale zapocitalo se to az 5.3.) platil ruznyma KK a kurzy vychazi nasledovne(jiz je zapocitany bonus 2% vratky na CITI a RB):

Platny kurz GBP/CZK u CNB 5.3.2014 byl 33,284

a zde moje zisteni:
Equa MC debit 34,0476
CITI Life 33,6427 bez zapocitani 2% je 34,3293
RB style 33,1135 bez zapocitani 2% je 33,7892
Bohuzel doma jsem zapomel ZUNO, mBank a FIO KK

Netusil jsem, ze RB style ma tak vyhodny kurz, vubec ji v zahranici nepouzivam, protoze nejaky chytrak zde na foru tvrdil, ze Raiffka ma jeden z nejhorsich kurzu...
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 3. 2014 20:42

No jo, ale jakou kartu vyjma Cetelem pouzivat v zahranici? Nemuzu mit vsechny, resp. nebudu mit za ktere se plati(vyjma CITI life, ale tam se mi poplatek 20nasobne vraci zpet). Podle mne bude RB style nejlepsi po Cetelem(mame vzdy utratu nad 10k - hlavni + dodatkova, takze pocitam 2% zpet), kdyz tak me oprav, rad se poucim...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Wolfram44 10. 3. 2014 10:52

No tak máš už účet u Citi, ne? U debetek se zahraniční platby účtují přes USD. Takže si necháš debetku připojit k dolarovému účtu a platby v jiné měně než USD se přepočtou podle Mastercard. Výhodnost tohoto postupu je pak úměrná možnostem, za jakou cenu máš možnost dostat dolary na dolarový účet.
Wolfram44
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 3. 2014 11:23

Ja resil libry...platby v GBP mi pujdou pres debetku svazanou s patricnym uctem(debetku jsi dle potreby priradim k jakemukoliv uctu)...A jina mena je snad jedno, aj tak to pujde pres dvoji konverzi(krome €)- nejprve pres asociaci a pote diviza prodej u banky.

Co jsem zhruba prepocital, RB style se mi pri platbach v € oplati vice, nez nalit na ucet € z devizovky
napr. v devizovce(easychange) je kurz 27.405, u RB 27.83, ale s vratkou 2% 27.23...
Na Cetelm to mit nebude, ale lepsi nez nic.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Wolfram44 10. 3. 2014 13:04

Dvojí konverze bude nejdříve dle asociace do USD a pak USD-CZK, což ale v tomto případě nepůjde podle kurzu banky, nýbrž to mám poměrně pod kontrolou tím, že si USD vyměním sám (např. ve směnárně se spreadem 0.15 CZK) a uložím je na účet.
Jasně, že s vratkou se asi dostáváš i pod kurz asociace. Já těch zahraničních transakcí moc nemám, aby se mi chtělo se otravovat s extra kreditkou pro tento účel, tak to řeším přes placení debetkou a USD účet.

Hlavně je systém, co popisuji, zajímavý pro výběry z bankomatu v zahraničí.
Wolfram44
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 3. 2014 13:13

Ja ty kreditky normalne pouzivam v CR, RD style je nase hlavni + zahranicni (krome UK,tam zacnu se CITI debetkou, v librach mam prijem a nemusim konvertovat), Lifka na SIPO + internetove platby.

Jak pises, ze CITI pouziva jako hlavni menu USD, to je prekvapeni, protoze myslel, ze MC je € a VISA USD, takze ted vim proc mi nesedi prepocty kurzu liber u CITI LIfe, kdyz jsem to pocital pres MC a €
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Wolfram44 10. 3. 2014 13:20

Není to jednotné. Kreditky Citi přepočítává přes EUR, debetky přes USD. Je to uvedené v obchodních podmínkách.
Tvé nejasnosti s přepočtem u CitiLife se tím asi nevysvětlí...
Wolfram44
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piski 8. 4. 2014 09:27

Zdravím, někdo tu psal, že pro získání kreditky od Cetelem stačí koupit nějaké zboží třeba na internetu na splátky. Chtěl bych se zeptat, zda-li tohle platí i pro splátky bez navýšení, které Cetelem ve spolupráci s některými obchody provozuje? Děkuji.
piski
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka