Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod martiina.m 15. 3. 2014 15:49

Ty spořicí účty jste vyčetl kde? Na stránkách (úrokové sazby od 15.3.) tam není ani slovo o snižování.
martiina.m
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 3. 2014 10:36

Equa mě začíná trošku štvát:
Trvalé příkazy nastavené na 15. každého měsíce.
Beru, že byl víkend a provedou se tedy až následující pondělí 17. Ale proč sakra ještě teď v 10:30 se nic neděje a peníze mi stále trčí na účtě a trvaláky neprovedeny.
anonymni

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 3. 2014 10:40

protoze se provedou ve 23.55(zitra bude dorucena prijemci). Platby se vzdy odepisujou pred pulnoci pracovniho dne...

Kdyz clovek chce aby platba odesla v pondeli, musi zadat prikaz v patek do pulnoci. Je to blby, ale co nadelat, bance to odpustim, ostatni sluzby to vykompenzuji
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 3. 2014 11:04

Hm,
tak to jo. S tím je teda potřeba počítat. Furt na to zapomínám.. Stejně si myslím, že by se měly provádět ráno a ne až večer.. :-|
Teď mi zase už půl hodiny nejde se přihlásit do IB..
anonymni

Odeslat příspěvekod xtonda 17. 3. 2014 11:08

Přesně tak, platby zadané o víkendu se berou jako Pondělní a mají být v cílové bance v Úterý a budou se posílat v Úterní bankovní den systému CERTIS, který začíná v Pondělí v 17:00 a končí v Úterý v 16:00, čili Equa má na zpracování těchto plateb dle zákona ještě spoustu času.

Pokud ti to takto nevyhovuje, jsou banky, které jdou nad rámec svých povinností a platby zadané o víkendu posílají v Pondělí a platby zadané brzy ráno týž den. Je to např. mBank (do 8:00) a Zuno (do 10:30). Neoficiálně to dělá to i AirBank. FIO tomu říká zrychlená platba a účtuje si za to 1,5 Kč (do 11:50), netuším ale jestli to lze aplikovat i na trvalé platby.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 3. 2014 12:06

Ale jo, tomu já rozumím. A vím, že to má banka takhle nastavené.
Mě jde hlavně o trvalé příkazy. Když vyjdou na sobotu, tak by přece mohly odejít už v pondělí ráno.
Jinak v mBank když vyjdou na sobotu, tak odejdou už v pátek.

EDIT 17. 3. 2014 13:03:
Mám 3 trvalé příkazy, a právě teď odešly.
Takže asi není třeba, aby se čekalo na 23:55
anonymni

Odeslat příspěvekod miropiro 17. 3. 2014 13:16

Aktuálně nějaké problémy s IB...před hodinou zadaná platba ze SÚ na BÚ se stále převádí a navíc byl i nějaký výpadek IB.
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
miropiro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 17. 3. 2014 13:16

Shodou okolností mám taky trvalák na 15. v měsíci a 12:49 přišla mailová notifikace o změně zůstatku s časem 12:06.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 3. 2014 13:36

miropiro píše:Aktuálně nějaké problémy s IB...před hodinou zadaná platba ze SÚ na BÚ se stále převádí a navíc byl i nějaký výpadek IB.

Tak to snad není až tak nenormální ;-)
Me dneska převod BU --> SU cca 2,5 hodiny.
anonymni

Odeslat příspěvekod libol 17. 3. 2014 14:20

miropiro: to je normálni - si to vem
- zadáš příkaz k převodu
- v přízemí ho vytisnkou
- valí do pátého patra bez výtahu
- tam to někdo připíše ke spořáku a až potom se ti to objeví v IB.

No a ten borec co běhá s těmi příkazy je taky jen člověk, nechce se mu běhat s každým tak čeká až se jich par nasbírá ... no a tak to chvilku trvá
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod miropiro 17. 3. 2014 15:28

libol: Neříkejte, že se tomu tak děje :D
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
miropiro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LGA 17. 3. 2014 16:30

libol píše:miropiro: to je normálni - si to vem
- zadáš příkaz k převodu
- v přízemí ho vytisnkou
- valí do pátého patra bez výtahu
- tam to někdo připíše ke spořáku a až potom se ti to objeví v IB.

No a ten borec co běhá s těmi příkazy je taky jen člověk, nechce se mu běhat s každým tak čeká až se jich par nasbírá ... no a tak to chvilku trvá

- ve 4. patře zakopne a na papíry mu vyleje kolega kafe
- z papíru nejde přečíst číslo účtu
- běží zpět do přízemí vytisknout nové

Už se mě také stalo, i když bylo na účtu dostatek peněz, tak se zadaný příkaz (převod BÚ -> SÚ) pro údajný nedostatečný zůstatek neprovedl .

I ve FIO pozoruji prodlevu při převodu mezi vlastními účty v řádu desítek sekund, až minuty. To dřív nebývalo.
LGA
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 17. 3. 2014 17:29

miropiro: tak sice tam nepracuji, ale existuje nějaký logičtější důvod?
LGA: u FIA se mi ještě nestalo abych po převodu, při kliknuti na přehledy neviděl již převedené částky - tj. opravdu sekundy
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod petr_xxx 17. 3. 2014 17:46

Fungují dnes někomu notifikační e-maily příchozích a odchozích plateb? Před chvílí jsem dělal převod SÚ => BÚ a BÚ => splátka kreditky, v IB převedeno a notifikace žádná. Jinak převod SÚ => BÚ cca 5 min.

===============

17. 3. 2014 19:19, EDIT:
Notifikace mi právě teď přišly do mailu.
petr_xxx
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka