Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 7. 2015 20:26

davsopl:
Dělat na banku bububu a vyhrožovat jim kvůli odstávce konkurenci tak to je opravdu k pláči. Je sice pravda, že Equa bank má ty odstávky v porovnání s jinými bankami trochu delší ale nedělají je každý týden. Odstávky má občas každá banka a tak kvůli tomu snad není třeba dělat humbuk.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod davsopl 1. 7. 2015 20:47

Tak zrovna na přejmenovávání všech inkas na "svolení k inkasu" si už mohli minimálně rok opravit. Psal jsem to i tady několikrát a volal jim k tomu min. 2x na infolinku a vždy se tváří, že jim je to jedno.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod obywan 2. 7. 2015 03:30

Kdy účtuje banka poplatky za příchozí platby? Mám příchozí platbu v USD a europlatbu v měsíci květnu a žádný poplatek mi pořád nenaúčtovali.
:P
obywan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chrudimi 2. 7. 2015 07:39

Týden zpět jsem tu psal o nepřipsaném bonusu z akce Ona dnes, tak ani v červnu bonus nepřipsán, sepsal jsem tedy další reklamaci a během pár hodin s omluvou, ale opět bez vysvětlení, bonus připsán. Je zajímavé, že to takto rychle nešlo už při minulé reklamaci. Za mě tedy Equa jako hlavní účet ani náhodou.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 7. 2015 09:36

obywan píše:Kdy účtuje banka poplatky za příchozí platby? Mám příchozí platbu v USD a europlatbu v měsíci květnu a žádný poplatek mi pořád nenaúčtovali.

Dobrá otázka.
Také jsem převáděl z Valutomatu někdy v únoru a poplatek jsem žádnej nenašel..
anonymni

Odeslat příspěvekod fc70 2. 7. 2015 09:40

Valutomat posílá platby jako OUR. (Zajímalo by mě, jestli to tak bude i po zavedení poplatků.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod refedr 2. 7. 2015 10:35

Mně zase z centrály napsali, jak jsem zde už uvedl, že "nový klient" je kdokoli, kdo u nich právě nemá právě vedený účet. Před více než měsícem jsem zrušil účet založený v akci ONADNES po vyčerpání tehdejšího bonusu. Teď když za založení nabízeli 300,- na naší nové pobočce, tak druhý den po založení mi volala místní bankéřka, že se na mě bonus 300,- Kč nevztahuje, že nejsem "nový klient". Tak jsem jim přeposlal email z centrály a mlčí. Maj tam ve všem pěknej bordel!
refedr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod msimcard 2. 7. 2015 10:59

refedr: Dej prosím vědět, jak to dopadlo. Takto jsem to chtěl taky vyzkoušet, ale nestihl jsem to.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Sante23 2. 7. 2015 14:35

Dnes na ČT24 proběhla zpráva, že velká bankovní trojka hodlá zdražit výběry ze svých bankomatů pro platební karty vydané jinými bankami. To by znamenalo konec bezplatných výběrů v bankomatech těchto bank pro Egua bank a další podobné malé banky.
Sante23
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 2. 7. 2015 15:14

Což by současně znamenalo konec posledního důvodu, proč mít u EQUA účet...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod luboal1 2. 7. 2015 15:18

refedr píše:Mně zase z centrály napsali, jak jsem zde už uvedl, že "nový klient" je kdokoli, kdo u nich právě nemá právě vedený účet. Před více než měsícem jsem zrušil účet založený v akci ONADNES po vyčerpání tehdejšího bonusu. Teď když za založení nabízeli 300,- na naší nové pobočce, tak druhý den po založení mi volala místní bankéřka, že se na mě bonus 300,- Kč nevztahuje, že nejsem "nový klient". Tak jsem jim přeposlal email z centrály a mlčí. Maj tam ve všem pěknej bordel!

Tak jako temer ve vsem v CR! :lol:
luboal1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gandalf007 2. 7. 2015 16:39

Možná jsem v tomhle přílišný optimista, ale mám za to, že i po případném zdražení této služby si Equa bank zachová např. 3 výběry měsíčně zdarma jako jistou marketingovou zbraň proti konkurenci. A "normálnímu" člověku 2-3 výběry měsíčně běžně stačí ;-)
Gandalf007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 7. 2015 16:46

O tom určitě nerozhodne Equa, ale provozovatel bankomatu... ten může naúčtovat při výběru držitelům karet jiných bank v podstatě kolik bude chtít (pokud s tím nebude mít problém regulátor).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod STSCHvojkoviceBrod 2. 7. 2015 18:07

Tomáš Marný píše:Což by současně znamenalo konec posledního důvodu, proč mít u EQUA účet...

Tak Equa je super celkově (dobře, ty převody mezi vlastními účty nejsou úplně online, ale já osobně to měl od velkého updatu vždy do minuty), ale byla by to hodně citelná ráda.
STSCHvojkoviceBrod
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 2. 7. 2015 18:27

EQUA je super celkově? V čem je konkrétně lepší (kromě (zřejmě jen ZATÍM) výběrům z bankomatů) než Air Bank?

Taková konkrétní zkušenost: EQUA mne *****... takovým způsobem, že jsem zbývajících pár kaček na spořícím účtu chtěl převést do jiné banky. Zadal jsem příkaz, a ejhle, peníze nikde. Vlezu do IB, nikde žádná zpráva, žádné svítící něco. Zadám příkaz znovu, zase houno. Vlezu do IB znovu, proklikám kde co, a hele, prý nebylo dost peněz na provedení příkazu. Tak nahmatám ceník a oni chtějí za převod z SÚ jinam neuvěřitelných 9,- Kč... Žádný mail, že příkaz nebyl proveden, žádné upozornění v IB... Takže jediné +, že můžu vybírat zdarma z bankomatu na zdi v práci, až tohle skončí, tak si uděláme "papá"...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka