Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod filip893 23. 10. 2015 17:11

Tak ty bankovky do ATM se nedostávají teleportací...
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 10. 2015 17:20

To ne, ony se tam přímo tisknou ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tx999 23. 10. 2015 18:01

outlier píše:Ale čím to je, že na západě mají všechny banky výběry z jakéhokoliv bankomatu v Eurozóně zdarma (v ceně) a jen u nás si člověk musí pořád hlídat, z jakého bankomatu vybírá? Účtují si to tu banky mezi sebou jinak než v eurozóně?

A to jsi slyšel kde?
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 23. 10. 2015 18:30

To by si na***** do vlastniho hnizda.. nejsou tak promakani, aby si po zruseni vyberu z ATM udrzeli stavajici aktivni klientelu..Velkou bankou nejsou..na masivni propagaci jako vAB nemaji prostredky a jako mBank se taky neuchyti..pokud dodrzi slovo, nemam vubec spatny pocit z toho, ze mi vybery z ATM zadotuji uverari ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 23. 10. 2015 20:16

Klidně by ty výběry z bankomatů mohli omezit třeba např. na pouze 3 měsíčně zdarma což naprosté většině lidí musí stačit a další za poplatek třeba i 50 Kč nebo i více. Postihlo by to hlavně ty kteří si bankomaty pletou s hracími automaty a využívají je každý den.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod davsopl 23. 10. 2015 21:15

No tak pokud Equa bank a paní Dvořáčková dodrží slib, že neutnou výběry zdarma, tak to bude jen dobře. Air bank má sice takřka neomezené množství financí na reklamu, ale jejich služby nejsou oproti Equa bank nijak zásadně lepší. IB Equa chválím na 1 (teda když pominu některé neduhy).
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 10. 2015 05:29

Při mém používání - spořák-BÚ-výběr, spořák-BÚ-příkaz - už teď ani ty neduhy nepozoruji. IB je OK, přehledné a funkční, ale s tím až na drobnosti nemám problém prakticky nikde. Momentálně jsem se seznámil s IB RB a to mi moc přehledné nepřijde.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 24. 10. 2015 08:44

davsopl píše: ale jejich služby nejsou oproti Equa bank nijak zásadně lepší.

Equa také umí hýbat se splátkou a/nebo délkou splatnosti půjčky a hypotéky, předčasné splacení bez žádosti kdykoliv?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 24. 10. 2015 15:50

tx999 píše:
outlier píše:Ale čím to je, že na západě mají všechny banky výběry z jakéhokoliv bankomatu v Eurozóně zdarma (v ceně) a jen u nás si člověk musí pořád hlídat, z jakého bankomatu vybírá? Účtují si to tu banky mezi sebou jinak než v eurozóně?

A to jsi slyšel kde?

Vlastní zkušenost z několika zemí na západ od nás.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM007 24. 10. 2015 18:10

Proč si myslíte, že se k nám nasáčkovaly západní banky? Protože na rozdíl od západní evropy je u nás rabat odvozen od slova hrabat.
PS: nedělám ze sebe agenta 007, jen čekám na uvolnění aliasu MirekM ...
MirekM007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 24. 10. 2015 19:09

Spoustě lidí pořád nedochází, že je to u nás nějak převrácené... Proti bývalému západu třetinové i nižší platy. Proti bývalému západu má řada zdejších poboček západních firem (zejména banky a pojišťovny) několikanásobné zisky...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod JannV 24. 10. 2015 19:31

Větší zisky tady některé západní firmy mají také díky (v některých případech o hodně) menší konkurenci.
JannV
Návštěvník

Odeslat příspěvekod brzdil987 24. 10. 2015 19:42

Firma kde delam ma zisk 90 milionu euro, a platy zamestnancu 13-19tisic cisteho.
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod davsopl 24. 10. 2015 20:07

To je smutné. Bohužel nenažranost některých ceských podnikatýlků nemá ve světě obdoby.
Naposledy upravil davsopl dne 24. 10. 2015 23:05, celkově upraveno 1
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 10. 2015 20:36

MirekM007 píše:Proč si myslíte, že se k nám nasáčkovaly západní banky? Protože na rozdíl od západní evropy je u nás rabat odvozen od slova hrabat.

Nejspíše si pleteš rabat (sleva) s marží (přirážka), ale to je fuk.

Banky nasadí takové ceny, jaké budou jejich zákazníci ochotni platit.Ve velkých bankách zaplatí běžný klient za služby spojené s účtem (vedení, převody, karta, výběry z bankomatů) cca 2,5 tisíce korun za rok. V malých bankách mohou mít to samé zdarma, někdy bez velkých omezení, jindy za cenu nějaké úpravy svého chování. A stejně to nezanedbatelnou skupinu lidí nedonutí změnit banku.

Ostatně jsme na tom ještě lépe, jsou země, kde není ani taková nabídka, jako u nás, třeba Kanada, kde jsou bankovní služby relativně drahé a ještě k tomu mají banky dost vysoké marže při konverzích měn (tedy zejména při platbách kartou v zahraničí).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka