Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 11. 2015 12:22

Poplatek za vložení neexistuje.
Pošli částku, kterou chceš, aby to dorazila na účet.
Poplatek zaplatíš poště za složenku na přepážce.
anonymni

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 11. 2015 15:36

Hlavně nezapomeňte dát variabilní symbol 111
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod msimcard 19. 11. 2015 16:00

jojo, ten jsem tam dal - teď už jen sledovat, za jak dlouho budou peníze na účtu a kdy v průběhu následujícího měsíce přijde vratka.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 11. 2015 16:04

Peníze přijdou za dva pracovní dny - den po podání poštovní poukázky je pošta zpracuje a rozposílá z účtu u ČSOB, kde je už pak jen standardní lhůta D+1.
Proplacení poplatku za poštovní poukázku až koncem dalšího měsíce...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod brzdil987 27. 11. 2015 10:53

Kdy banka pripise bonus za tri prvni platby kartou ?
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 27. 11. 2015 14:01

Jde nějak dálkově zrušit smlouvu pro nesouhlas s novými VOP od 1.1.? Nechce se mi na pobočku ...
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Aleš P. 27. 11. 2015 14:20

wit.cz : Já si je sice najít umím, ale co se v nich tak zásadně změnilo, že je důvod, proč ukončit smlouvu? Díky.
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 27. 11. 2015 15:28

Je to jednoduché. Chci ten účet zrušit. A toto je rychlejší varianta, než se drbat s výpovědí a čekat ve výpovědní lhůtě.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 27. 11. 2015 20:48

Dnes jsem poprvé chtěl využít program CARTE který by měl platit při platbě kartou Equa bank. Šel jsem do obchodu který podle stránek tohoto programu by měl být zapojeny do toho a měl by poskytovat slevu 7%. Když jsem měl vybrané zboží za něco přes 3000 Kč a chtěl jsem ho zaplatit kartou s požadavkem slevy na základě programu CARTE, tak mi prodavačka nejdříve řekla, že jim nefunguje terminál a musím zaplatit v hotovosti a pak, že mi žádnou slevu nemůže poskytnout, protože o nějakém programu CARTE nic neví a musela by se zeptat vedoucího který v prodejně nebyl. Také se slezly všechny prodavačky z prodejny a prohlížely si to logo programu na kartě co že to vlastně je ale žádná o tom nic nevěděla Nakonec to dopadlo tak, že jsem u nich nic nekoupil a trochu zklamaný odešel.
Připadá mi to, že někteří prodejci si asi prostřednictvím programu CARTE dělají levnou reklamu a lákají lidi na slevu kterou ve skutečnosti se vyhýbají poskytovat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod osobne2 27. 11. 2015 20:54

:D
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod davsopl 27. 11. 2015 21:28

@vlazy: Něco podobného se stalo mě. Na dveřích logo CARTE a baba u pokladny ve fastfoodu nevěděla, která bije. Tu slevu také neuznala. Je to takový neprogram. Přesně, jak jsi napsal. Nalákají hosty a slevu potom nechtějí nebo neumějí uznat.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 27. 11. 2015 21:29

Carte dělá ta samá firma (Efin) jako Sphere, jen snad je tam navíc omezení, že obchodník by měl brát karty (aby to Equa chtěla dát na svou platební kartu).

Není možné, že Efin obchodníky ze Sphere zařadila i do Carte nějak (polo)automaticky a řekla jim o tom jen tak mezi řečí, takže to ve většině firm ví jeden dva lidi, nebo možná nikdo?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod marvy 27. 11. 2015 22:00

osobne2 píše::D

Ty se mu směješ?.Ach jo škodolibost :hm
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 11. 2015 22:06

asi si představil rozzhněvaného vlazyho. :D
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 27. 11. 2015 22:14

Carte je identický slevový program jako Sphere a vůbec ten Carte jsem ještě neviděl poskytovat jinou firmu, než Equa bank, takže to možná udělali jen pro ně, ale asi je to už jedno, snad na aktuálně vydávaných základních debetkách už ani ten program není, odkdy vydávají ty "zlaté", kde je už logo Sphere.

Jinak je to k ničemu - obecně to platí i pro Sphere, sleva není poskytována automaticky, obsluha nikdy neví o co jde, pořád je to třeba řešit minimálně s vedoucím provozovny, doba nákupu se tak zbytečně prodlužuje i na dvojnásobek, pokud se vůbec zákazník má náladu "dohadovat".

Tyhle programy jsou použitelné, jen když se rádobysleva ze zpravidla předraženého zboží vrátí po nákupu automaticky na účet, podobně jako třeba u programů bene+ nebo Premia, ale pro malého hráče jako demobanka to řešitelné není a vybudování jednotného programu napříč bankami asi taky ne...
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka