Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod luboal1 8. 3. 2017 12:25

Nikdo netvrdil,ze VSECHNY banky funguji stejne. :pozor
Pouze porovnal zpusob otevreni konta u dvou z nich.
A dovedu si te predstavit jak na jeho miste cekas trpelive tyden,nez mas funkcni konto a IB.
S tebou by asi nic neotraslo a cekal bys klidne dal. :lol:

-- 8. 3. 2017 12:26 --

luboal1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod qsubt 8. 3. 2017 18:16

milanBrno píše:Muzete si za to jenom sam, tim ze to resite na vice mistech...(jste netrpelivy) a take svou naivitou (myslite si, ze vsechny banky funguji stejne)

no nevim, v roce 2017 bych cekal ze IT systemy budou do nejake miry propojene - tzn pobocka A muze dat vedet pobocce B pripadne call centru co se deje.

Uplynulo dalsich 24 hodin a ten ucet porad nemam aktivni, preju si asi uz i to, aby nebyl ani za tyden a mohl jsem na tu pobocku zajit znovu, a primo ten ucet i zrusit - kdyz nejsou schopni ho zalozit. Asi bych nejakou satisfakci u srdce pocitil.
Ale treba prekvapi a do vikendu ten ucet bude aktivni.
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 9. 3. 2017 17:38

No u Equa to taky nebyla žádná sláva na pobočce.nikde nikdo a trvalo ji to 3/4 hodiny. A to jsem údaje dávno zadával na webu. Jenom airbank to umí za 5 min. Všude to jsou stoh jiy papíru.kamo taková KB 1 a 3/4 hodiny a to stejný GE Money když ještě tiskla papíry. Bohužel tam sedej nezkušený. Tam může bejt životnost max rok a pak je vyhodej pro neplnění cílů hypo, úvěry, kontokorenty, kreditky, penzijka, investice. A pojištění, to je základ, protože z toho se neplní. Taková poj. Český spořitelny tam si likvidátoři ocenujou trvalý následky od oka. od doktora máte 40 procent a oni Vám uznaj 24, nebo 19 když je první pásmo progrese do 20(případně do těch 25). To mám od advokátů co se s nima soudej. Protože tam jde plnění do statisíců neli milionu. A to ani neplněj dlouhodobý nemoce když je to jen 6000 za mesic. Jedna seriózní si tady naběhla že neměla ve výlukách tehotenstvi a pak měli skodnost 120 procent co mě říkal znamej. A to ještě šlo sjednat potom co ženská zjistila že je těhotná. Holt v Německu tam maj jinej přístup. Asi jako v USA neuctovani hovorů co byl omyl.
Ale aspoň že sem Equa zavitala, furt tu viděli prostor na výdělek hlavně u úvěrů. Bez tydle konkurence by ty sazby nezačaly klesat. A vo hypo ani nemluvím. Všem klesla po roce 2008/9 hodnota nemovitosti a najednou byl novej odhad nižší. Taková Equa vzala cenu z původní kupní ceny, a nikdo vás neotravoval kvůli odhadu, potvrzení od zamestnavatele o příjmů a ani na pobočku nemuseli lidi jezdit. Stačilo večer po práci na poště podepsat nebo o víkendu a nemuseli jste si brát dovolenou v práci. Neříkám že kvůli nim zlevniliy hypotéky na to byla speciální UCB která začala podstrelovat celej trh. Jedna známá z phy mi tvrdila že na tu nejnižší sazbu nepotřebuje ona sjednávat klientům pojisteni. To se pak i v KB chytly za nos když jim zacali zdrhat klienti a začali dávat sazby i pro nový klienty úplně někde mimo mísu.
Nebejt konkurence jak bysme dopadli. U SVK maj prej 4. Operátora na 5 mil trh a najednou maj data levný.
Náklady na 1 min je u nás 27 haliru, takže na neomezenku s 1000 min máš tak 300 Kč a k tomu 1,5 gb za 150 Kč- to prodávaj firmam za 450 a na RČ to máš za 750 Kč. No a ve Finsku 8 gb za hubičku. Když jsem byl 2008 ve Švýcarsku tak jsem se bavil s jedním Finem a už tenkrát jsem ty ceny nechápal co maj oni. A to tam žije min lidí než u nás. Tenkrát byl u nás minuta za 3 Kč a u nich 10 centů tedy 27 haliru, průměr v EU byla 1 Kč. Jinak doporučení na snižování terminacnich poplatků bylo vydáno komisi EU v roce 2001 a až 12 let poté to čtu snížil na 1 Kč v roce 2011. Začli teda až v roce 2009.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod jan23 9. 3. 2017 22:32

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli nevíte co znanám u Equa banky "Přidat účet " a pak "Přidané cizoměnové účty "? Tato možnost tam je, když máte cizoměnový účet. Natavení je nabídce KARTY.

Nevím jestli:
- toto nastavení je nutnost pro nastavení multiměnové funkce - např. pro Eur účet v Eurozóně.
- nebo jestli tato možnost naopak bude všechny debety brát právě z Eur účtu místo v CZK, když budu v ČR.

Předem děkuji.
jan23
jan23
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 9. 3. 2017 23:17

fremantle píše:Tyhle lowcostové banky jsou vesměs na jedno brdo, ať už jde o mBank, Zuno či Equa bank, jedna stejná podvodná verběž. Něco neumí, tak nemají problém podvádět a lhát,.

To bych nerekl, stejne tak ti funguji velke banky. Sice vic rozdilne, ale pokud se podivas prece tak co do*vi jen RB je krasne videt. Sporka, Moneta tez. Treba tam ti i veci zamlcej, potom je najdes az na papiru, staci nevsimnout nejakou mensi vetu a uz doma si drbes hlavu cos to podepsal ;-)

To treba co pamatuju tak u AirBank to bylo videt jasne, prehledne. mBank test pujcky, jasne, prehledny bez blbosti kolem az na ten urok co porad maj. Co pamatuju tak treba u pujcek Sporka nebo Moneta tak nekdy ani nevedel skoro co clovek podepisuje a pokud to vedel, tak ve finale zas tam mel to rozepsany tak, ze nez dosel na konec tak uz nevedel co bylo na zacatku :-S

Sporak nemohu porovnat, hypo tam to bude taky jina ale pokud zvazime co si nekde napalej velky banky, tak mozna ta low cost muze stat za to.

-- 9. 3. 2017 23:21 --

audiobullys píše:No u Equa to taky nebyla žádná sláva na pobočce.nikde nikdo.

To je asi jak mas stesti, to stejny bych ti mohl napsat na Monetu, kterou sam mam. Na pobocce nikde nikdo, chci vlozit penize a stojim tam tejden. Byla to vetsi castka, sel jsem osobne kdesi na Vaclavaku.
Jen co nechapu je ta moda, tydenni limity u kk a placeni. To maj hrozne radi tyhle low cost banky Equa, AirBank, Creditas atd. Kdo tohle navrhuje, dela.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod audiobullys 10. 3. 2017 02:08

No na debetkach to máš to stejný. Postovka v základu dvacku výběr z bankomatu pak ti zvednou na pade. Kb taky směšných 20. Moneta tam mě jednou přistálo 250 tisíc.pres pokladnu a papírek to jde poslat na jinej účet monety, ale pak byly limity 50 na kartu a 50 přes IB. Takže jsem to pár dní doloval. No a postovka stary ta má limit na IB jen 100 tisíc.ja teda musím větší pac jsem posílal třeba 400 na sporák.
No už vůbec nechápu limit IB ČSOB premium jen 1 mil a postovka 1,5 mil.to stejný má myslím CS.
A to nemluvím o buzerovani s občankou v KB u vkladu.baba to tam protahuje v naky čtečce. A to jsou vklady i pod 20 tisíc.to jsem se právě divil proč to chce.
Proste vomezujou co to jde. Jednou si našetřila na pobyt v Cancúnu a pak ani kk nezaplatis hotel.kvuli směšným limitům na kartě. Chytneš letenky za 8 tisíc a hotel pro rodinu si už nezarezervujes.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 10. 3. 2017 09:02

audiobullys píše:No už vůbec nechápu limit IB ČSOB premium jen 1 mil
Maximální limit u ČSOB je 1,5mio na den a 3 mio na týden.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod jan23 10. 3. 2017 11:02

jan23 píše:Ahoj chtěl bych se zeptat jestli nevíte co znanám u Equa banky "Přidat účet " a pak "Přidané cizoměnové účty "? Tato možnost tam je, když máte cizoměnový účet. Natavení je nabídce KARTY.

Nevím jestli:
- toto nastavení je nutnost pro nastavení multiměnové funkce - např. pro Eur účet v Eurozóně.
- nebo jestli tato možnost naopak bude všechny debety brát právě z Eur účtu místo v CZK, když budu v ČR.

Tak jsem mluvil s info linkou a bylo mi řečeno, že tímto se zapíná ta multiměnová funkce.

Jinak bylo dále potvrzeno, že částka v EUR musí být celá na EUR účtu. Pokud není tak vše se účtuje na CZK účet.
jan23
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jan23 13. 3. 2017 07:15

Ahoj vyzkoušel jsem výběr z bankomatu s Equa bank kartou v Německu a místo €100 mi mám blokovano € 106.5. Nevíte proč 6.5 navíc?
jan23
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 3. 2017 10:58

jan23:
Není náhodou těch 6.5 € nějaký poplatek který si účtuje bankomat ze kterého jsi vybíral nebo banka která ho vlastní?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jan23 13. 3. 2017 17:02

To jsem si také myslel. Ale pak jsem vybíral i Visa kartou (Erste prem.) €500 a tam je blokovano jen těch 500 bez. Tak nevím. Bankomat žádné info o poplatku mi nedal a v ceníku Equabank je za výběr je 9 Kč. Nevíte jestli banka může účtu poplatky které nemá v ceníku.?
jan23
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod franko_cz 13. 3. 2017 17:09

A vybíral jsi z euroúčtu nebo korunového? Počkal bych na zaúčtování a pak bych případně reklamoval.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 3. 2017 17:18

Podle mne by banka neměla účtovat poplatky které nemá v ceníku. Počkal bych až se ti ten výběr zaúčtuje a pak uvidíš jestli se ti to zaúčtuje i s těmi 6.5 € navíc a nebo pouze skutečná vybíraná částka a to co máš blokované navíc se zruší. Pokud by se ti to nezdálo v pořádku tak to pak reklamuj.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jan23 13. 3. 2017 18:08

Vybíral jsem multifunkční kartou, která je propojena i s EUR účtem. Zůstatek na EUR účtu je už ponížený o blokované částky. Takže použil jsem/ použil se účet EUR.
Jasně počkám na to jak to banka zaúčtuje. A pak bych to reklamoval. Otázkou je jestli banka nemá ve VOP nějaké ustanovení které se ta použít na všecko. Nějakou "bulharskou konstantu".
jan23
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 13. 3. 2017 18:21

Podle mě spíš trpíš nějakou formou masochismu... :hm Koukám na ty tvoje příspěvky a kolik řešíš ten eurový účet, už přes více rok? To se mi nechce věřit, že bys i po "exkurzi" v RB (kde to je sice už dost marné, ale zrovna ten eurový účet je docela použitelný) skončil u polovičatého řešení u polobanky typu Equa a pod. (leda bys hledal ještě něco horšího)...

Nechť je už člověk jakkoliv náročný (žádné podmínky plnit nechce, či nesplní nebo mu nedělá problém mít dostatečný kreditní obrat případně i nějaký objem odchozích plateb či plateb kartou), tak si už prostě založí radši ten eurový účet u nějaké banky v eurozóně a funguje ideálně na něm bez dalších opičáren (úplně bez podmínek slovenské Fio s jedním výběrem za měsíc, tři výběry u N26, až třeba po slovenské U konto, s kterým funguji snad už 3 roky bez potíží... a dalších x nabídek z trhu v zemích eurozóny).
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka