Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 4. 2021 19:33

sudowodo píše:Já se omlovám, ale už vám to tu říkalo několik lidí. To vaše "O nás bez vás." je naprosto absurdní. Copak vy jste akcionář? Určitě vás to ještě nějaká ta akvizice v životě potká. Nechápu ten povyk kolem toho, není to nic nového. Měl byste být rád že ta banka třeba nekrachuje, i když při dnešním pojištění vkladů to je taky jedno.

1. O nás bez nás, nikoliv o nás bez vás.
2. Nejsem akcionář, ale zákazník banky.
3. Za 1. republiky platilo náš zákazník, náš pán, což dnes zdaleka neplatí ... :-(
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 4. 2021 18:41

MirekM. píše:Dnes se konečně stalo, došla akceptace výpovědi s udáním termínu ukončení BÚ EUR, ale až na poslední pokus o výpověď s vyplněným podepsaným a oskenovaným formulářem zaslaným e-mailem.
Na dřívější pokusy - výpověď s vyplněným nepodepsaným formulářem zaslaným před datovou schránku, ani na vyplněný nepodepsaný formulář zaslaný přes vlož můj dokument v IB (na popud rady z banky sdělenou přes e-mail) banka nereagovala.

Došla druhá akceptace na 3 pokusy o výpověď. Netuším ale, jestli je to akceptace výpovědi na vyplněný nepodepsaný formulář zaslaný přes datovou schránku nebo vložený do IB.
Má story berte jako poučení z krizového vývoje. :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 25. 4. 2021 08:49

Garanční systém finančního trhu (www.garancmisystem.cz, www.fpv.cz): "Náhrada až 100 000 eur je připravena už během 7 pracovních dní od krachu. Stačí se dostavit na pobočku vyplácející banky, předložit základní doklady k vaší osobě či podnikání a úspory máte zpět."
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xsw 25. 4. 2021 09:30

7 dnů od krachu, jenže také trvá nějakou dobu, neź se o krachu rozhodne. Tedy není to 7 dnů od doby, kdy banka zavřela a přestala fungovat.
xsw
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 4. 2021 16:48

Při krachu banky může být i nějakých 7 dnů pro někoho problém. Např. když mu kvůli krachu banky neodejde nějaká důležitá platba a těch 7 dnů nebo jak dlouho to bude trvat než dostane peníze zpět to nemusí čekat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fc70 25. 4. 2021 17:13

Proto by měly být úspory pro nenadálé situace rozložené tak, že plná výše úspor pro tak okamžitou potřebu je vždy k dispozici u dvou různých bank.

Pro většinu populace je snazší mít u jiné banky nepoužívaný kontokorent nebo kreditku. Přinejhorším se zaplatí za pár týdnů úrok, to je pár procent.

Lidi, co žijí od výplaty k výplatě a absolutně nemají úspory, se musí bát daleko častějších nehod a nenadálých situací (rozbila se lednička, koupit dětem učebnice, nové boty…) než pádu banky, takže mají jiné starosti.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 4. 2021 17:48

fc70:
Ano, je dobré mít úspory uložené alespoň ve dvou různých bankách, ale bude asi dost lidí kteří používají pouze jednu banku. Za těch pár týdnů může být platba i s úrokem pár procent, ale také např. některé zboží už může být vyprodané nebo dražší o pár tisíc, nebo letenku se asi těžko dá zaplatit se zpožděním pár týdnů když je potřeba někam odletět hned, také nějaká služba může být zrušená nebo neposkytnutá když se nezaplatí do určitého data a takových příkladů by se dalo najít více.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod saabik 25. 4. 2021 19:02

Pokud má někdo účet v tzv. systémové bance, riziko defaultu je naprosto minimální. To už ho pravděpodobněji srazí auto. Nebo vyhraje ve sportce.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 4. 2021 20:47

MirekM. píše:3. Za 1. republiky platilo náš zákazník, náš pán, což dnes zdaleka neplatí ... :-(

Tak hlavně, že si to pamatujete… :D
anonymni

Odeslat příspěvekod MirekM. 26. 4. 2021 08:10

Osobně ne, ale děda s babičkou pracovali ve Zlíně u Bati a ti si to pamatovali velmi dobře ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 26. 4. 2021 09:24

Tak jsem odeslal žádost o zrušení účtů (plus výpověď rámcové smlouvy a odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů) v Equa datovkou. Sice jsem chvíli uvažoval, že trumfnu Mirka a odešlu to na všechny komunikační kanály, které k Equabank najdu ... ale myslím, že to bude stačit jen jednou :D 8-)
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 26. 4. 2021 19:01

Poslals žádost, výpověď a odvolání podepsané, naskenované nebo spoléháš na náhradu podpisů datovou schránkou?
Dej vědět jestli ti to přes datovku přijali.
PS: mě nemáš šanci trumfnout, výpověď jsem poslal i pomocí holuba. ;-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 26. 4. 2021 19:10

Sehnal jsem vyplnitelný (ale neuložitelný) formulář, vyplnil a podepsal v PC, na virtuální tiskárně uložil do PDF, do datovky připsal textovou zprávu s nějakým povídáním a poslal ... doručeno, ale nepřečteno (předpokládám, že datovky čtou a zpracovávají jen jednou denně ráno ;-) ), takže přijmout musí ... ale nemusí akceptovat tento kanál, no uvidíme, řekl slepý ... rozeslal jsem takových zpráv bankám dnes v rámci bankoúklidu povícero, když je to jen za 5 Kč :D 8-)
Alfréd z hor
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka