Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod regin 1. 5. 2022 19:42

Je i nějaký limit na počet těch okamžitých plateb? Nebo si můžu po 50.000 Kč odeslat kolik chci? Tedy spíš kolik vydržím ;-)
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrholecR 2. 5. 2022 08:16

Netuším, já jich provedl včera 7 za sebou bez problému.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 2. 5. 2022 08:56

Teď mne tak napadá - když ten bonus 3,9 % připíšou až zhruba v půlce měsíce, pak ho také úročí jen půl měsíce?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod kajer 2. 5. 2022 09:12

regin píše:Je i nějaký limit na počet těch okamžitých plateb? Nebo si můžu po 50.000 Kč odeslat kolik chci? Tedy spíš kolik vydržím ;-)

tel.: 222010222
Limit neni. Do vyse prostredku, takze ne tolik kolik chces, jen tolik kolik tam mas. (verim ze bys vydrzel i vic))
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2022 09:13

@regin: Bonusový úrok samozřejmě počítají denně a celý měsíc, nikoliv až od jeho fyzického připsání na účet.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod iglooo 2. 5. 2022 09:13

regin píše:Teď mne tak napadá - když ten bonus 3,9 % připíšou až zhruba v půlce měsíce, pak ho také úročí jen půl měsíce?

Takhle tady prozradit tajnou equa-fintu… :potichu :nenapadne
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 2. 5. 2022 10:26

To jak fakt až kolem 15. dne v měsíci?? :twisted: >:-( Mají to vůbec někde v podmínkách? Nakonec ale ten ztracený úrok neudělá ani 10 Kč/měsíc.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 5. 2022 10:47

15. je horní hranice, co pamatuji když jsem to měl, tak typicky byl bonus úrok připsán na konci prvního týdne měsíce (či zkraje druhého).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2022 10:54

čulibrk píše:Nakonec ale ten ztracený úrok neudělá ani 10 Kč/měsíc.

Jaký ztracený úrok máš na mysli?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kajer 2. 5. 2022 11:18

Napada mne, ze ma na mysli priklad: pripsani uroku treba 10. v mesici a pak tedy ta castka 1.-10. neni urocena ?
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 2. 5. 2022 11:30

Přesně tak, počítal jsem, že 1/2 připsaných úroků za minulý měsíc ti nebude v následujícím měsíci úročena, i když tam máš uloženu maximální pojištěnou částku, tedy ekvivalent 100.000 EUR. Nedá to ani 10 Kč/měsíc.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod zeim 2. 5. 2022 11:38

čulibrk píše:To jak fakt až kolem 15. dne v měsíci?? :twisted: >:-( Mají to vůbec někde v podmínkách? Nakonec ale ten ztracený úrok neudělá ani 10 Kč/měsíc.

taky dost čumím, že je něco takového možné. jako obyčejný úrok jsou schopný zaúčtovat k poslednímu v měsíci včetně srážkové daně (mmch debetní transakce :mrgreen: ) a bonusový úrok ne? co je to za amatéry?!

úročení úroku mi je jedno, ale nevidět připsaný úrok mě fakt sere.
zeim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2022 12:07

čulibrk píše:Přesně tak, počítal jsem, že 1/2 připsaných úroků za minulý měsíc ti nebude v následujícím měsíci úročena, i když tam máš uloženu maximální pojištěnou částku, tedy ekvivalent 100.000 EUR. Nedá to ani 10 Kč/měsíc.

A jsi si jistý, že i když se ten bonusový úrok fyzicky připíše třeba až 15.den v měsíci, tak se prvních 15 dnů ten fyzicky nepřipsaný bonusový úrok tím základním úrokem neúročí? Banka přece počítá úroky denně.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 2. 5. 2022 13:00

myslím, že ses Miloši zamotal v nějaké vlastní logické smyčce. Nemohou se úročit peníze, které nemáš reálně připsané na úročeném účtu.
Je něco jiného, že úrok se v některých případech např. dopočítává zpětně, při splnění nějakých podmínek (typicky platby kartou a pod.). Tam se zpětně úročí aktuální zůstatek každého dne např. přepočítanou bonusovou sazbou.
Pak ten úrok vypočítají, např. k 10.x. fyzicky připíšou, ZAÚČTUJÍ na účet a tím se zvýší zůstatek účtu k danému datu, který se dále dle podmínek může úročit. O den dřív tam ten úrok připsán nebyl, tak se nemohl úročit.

Hlavně bych ale neztrácel čas řešením úroku z úroku :-)
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod kajer 2. 5. 2022 13:22

zeim píše:
čulibrk píše:...úročení úroku mi je jedno, ale nevidět připsaný úrok mě fakt sere.

Toto "zpozdeni" mne vadi take vic...
kajer
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka