Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jjrr 11. 9. 2022 19:41

Není o co stát.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 11. 9. 2022 19:46

Tak třeba, že Equa bank měl vedení USD účtu zdarma a zároveň nejlevnější příjem dolarové platby (skvělé pro příjem peněz třeba z Interactive Brokers). Příjem zahraniční platby za 29 Kč dokonce zůstává podle nového ceníku, klienti RB za stejnou platbu zaplatí 1 %, min. 300 Kč, max. 1 500 Kč.

Samozřejmě neřeším prémiové účty,..
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 11. 9. 2022 19:49

Leeroy Jenkins píše:Zmiňují samozřejmě i ekvivalent v zahraniční měně. :D

Ale... dole píšou (str. osm), že "Běžný účet bude veden jako tzv. multiměnový, kdy si klient může pod jedním číslem aktivovat až 18 dalších měn"

Což ale není případ devizových účtu u Equa bank, protože ty mají každý své číslo účtu. Takže možná zbytečná panika a nebude to zpoplatněné. Což potvrzuje i to, že u běžného účtu, který je zdarma nezmiňují CZK.

Zpoplatněné to bude, jelikož RB to má také u základních účtů zpoplatněné částkou 29Kč za každou měnu a víceměnové účty mají stejná čísla pro všechny měny.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Korzaik 11. 9. 2022 20:32

Super, takže počítám, že co nevidět budou výběry z bankomatu zdarma pouze bezkontaktní, ostatní za poplatek a další "vychytávky" (volejby) RB.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lenka_2 11. 9. 2022 20:52

Leeroy Jenkins píše:Příjem zahraniční platby za 29 Kč dokonce zůstává podle nového ceníku

To sice jo, jenže zároveň ti přijetím zahraniční platby vznikne pohyb na účtu, takže k tomu dalších 29 Kč poplatečku. A pokud ty dolary do konce měsíce neodlifruješ jinam (lze je vůbec někam poslat bezpoplatkově?), tak každý další měsíc dalších 29 Kč za zůstatek nad 100 Kč.
Holt jak včera psali "Spojujeme to nejlepší z obou bank", jenže nejlepší pro RB, ne pro klienty.
Naposledy upravil Lenka_2 dne 11. 9. 2022 23:03, celkově upraveno 1
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 11. 9. 2022 21:11

Jo, samozřejmě pokud to tak bude u RB, tak je to už nevýhodné, jen jsem chtěl říct, proč doteď byl dolarový účet u Equa bank tak super - vedení zdarma, 29 Kč za přijatou platbu.

Samozřejmě se to však pod RB změní, a bohužel k horšímu jak to tak vypadá. :/
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 9. 2022 21:44

ski1961 píše:
drummond píše:Právě proto jsem zrušil úcty v Equa, netoužil jsem mít 2 běžné a 4 sporici u RB, a pritom na všech nulový či zcela minimální zůstatek. Jde to u Equa udělat on-line na dálku vyplněním jednoho lejstra a zasláním e-mailem. Do 30 dnů zavřou a zůstatek i s úroky převedou na zvoleny účet.

Prosím tě, už máš ty účty fyzicky zrušené ? Pokud ano, jak jsi se to dozvěděl ? přišla ti nějaká zpráva nebo jsi to zjistil jen, že už jsi se nepřihlásil do IB ? Já už bych měl mít cca 2 dny zrušeno po započtení těch 30 dní od podání žádosti a učet je stále aktivní. Na infolince neumí odpovědět, dle nich už bych účet mít aktivní neměl, přesto stále aktivní je.

Kartu zablokovali do 3 dnů od výpovědi na pobočce, jak slibovali, BÚ zrušili přesně za měsíc včetně IB a v den zrušení došla informace o zrušení smlouvy xxx e-mailem. BÚ s DK bylo to poslední, co jsem v Equa měl.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 14. 9. 2022 08:43

Nevíte někdo jak to dopadne s transakční historii? Mám EB od roku 2013 jako hlavní banku a nerad bych o tyto data přišel.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 14. 9. 2022 10:10

A co si ji stáhnout / exportovat?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 14. 9. 2022 10:25

jo koukám že v IB ta možnost je zkusím dík
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvacítka 19. 9. 2022 12:29

Funguje vám dnes u Equabank inter. bankovnictví? Mě to včera 18.9. nechtělo poslat platbu přes internetové bankovnictví. A ani to tam nenapsalo včem je problém.
Dvacítka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bufalobil1 19. 9. 2022 14:54

žádný problém
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod frelichl 19. 9. 2022 15:20

Lenka_2 píše:To sice jo, jenže zároveň ti přijetím zahraniční platby vznikne pohyb na účtu, takže k tomu dalších 29 Kč poplatečku. A pokud ty dolary do konce měsíce neodlifruješ jinam (lze je vůbec někam poslat bezpoplatkově?), tak každý další měsíc dalších 29 Kč za zůstatek nad 100 Kč.
Holt jak včera psali "Spojujeme to nejlepší z obou bank", jenže nejlepší pro RB, ne pro klienty.

Diky za komentar, nejak me vubec nenapadlo, ze si muzou uctovat za platbu i v ramci banky. Ale podle ceniku to vypada, ze zadarmo dolary do devizovky s uctem u RB dostat nepujde.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pivinecek 19. 9. 2022 19:32

Vi nekdo o devizovce co ma USD a GBP ucty v RB? Pak preposilani GBP a USD z uctu v ramci RB bez konverze byvalo za 5 kc. Strhli ekvivalent devizou stred kurzu RB z prislusne menove slozky. Na vetsi castky mam v RB TMA smlouvu a pres rozhrani RoBoT menim prislusne meny online - pondeli az patek v pracovni hodiny.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dr.D 20. 9. 2022 06:29

Jak velké částky jsou potřeba, aby RB uzavřela TMA smlouvu?
Dr.D
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka