Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 13. 11. 2022 19:17

Jestli jde jen o 15 USD, tak si je pošli normálně na CZK účet a banka je kurzem převede na CZK. V té malé částce bude rozdíl jednotky korun oproti devizovce.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 13. 11. 2022 19:17

Zdeňour píše:Ahoj podarilo se vam vsem co to zkouseli aktivovat pres aplikaci equa bank?me to napsalo ze je vse prevedeno ale po otevreni RB aplikace mi zase naskoci okno aktivovat a prevede me to do equa aplikace,kde zase zadam prihlasovaci kod a zase ze je vse prevedeno at otevru RB kde je zase aktivovat.nechapu :)a nebo naplno to pojedu az zitra 14.11.diky

Jo manželce která u RB nic neměla jsem to v mobilu přes aplikace obou bank celkem snadno převedl, stačilo klikat podle instrukcí.

Mě se Equa připojila k mým účtům RB v pohodě. Jde někde v IB nebo SB nějaké účty zrušit, těch spořicích mám nějak moc a druhý běžný taky nepotřebuji.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 13. 11. 2022 19:38

@mirage7: Jestli máš k tomu USD účtu navázanou kartu, tak si třeba můžeš dobít Revolut.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MIROMEN 13. 11. 2022 19:40

Přechod na RB proběhl bez problemu jen mobilni apka byla lepši u EB, ale žit se s ni da.
Jedina věc, ktera mi však snad zatim chyby je mit možnost 2 učtu od rozdilnych majitelu pod jednou aplikaci tak jako u EB.
Na info mi bylo řečeno, že to udajně jde, ale je potřeba to zařidit na pobočce tak uvidime. Každopadně u EB se to dalo aktivovat přimo v aplikaci.
MIROMEN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soleass 13. 11. 2022 19:44

Kdyby to nešlo, tak nemáš na mobilu možnost duální aplikace, nebo druhého prostoru? To vytvoří identickou aplikaci, jen se do ní přihlásíš pod jinými údaji.
soleass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Delitzsch 13. 11. 2022 19:46

myšpulín píše:Jde někde v IB nebo SB nějaké účty zrušit, těch spořicích mám nějak moc a druhý běžný taky nepotřebuji?

Bohužel nejde. Je možné jen zrušit kartu.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 13. 11. 2022 19:56

Ani v IB?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 13. 11. 2022 19:59

Hledal jsem to v IB, ale nikde nenašel.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod MIROMEN 13. 11. 2022 20:02

soleass píše:Kdyby to nešlo, tak nemáš na mobilu možnost duální aplikace, nebo druhého prostoru? To vytvoří identickou aplikaci, jen se do ní přihlásíš pod jinými údaji.

Vubec netušim jak bych toho mohl docilit. Dualni APK sice jde pokud vim, ale pouze u některych jako je FB, WA apod.
MIROMEN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 11. 2022 21:23

Záleží jakou značku mobilu máš. Třeba pro značku Xiaomi a její podskupiny (Redmi, Poco...zkrátka Android nadstavba MIUI) je možnost aktivace duální aplikace pro libovolnou nainstalovanou appku (Duální aplikace v menu Nastavení) jedna z významných výhod, používám sám u několika appek. Zkrátka aktivací dané aplikace jako Duální máš pak ikonu dané appky na ploše dvakrát, jednou s ikonou duální appky, a lze vždy spustit jednu či druhou. Kdo má výrobce mobilu jen s čistým Androidem, ten je o mnohé ochuzen, no :)
Naposledy upravil minarjo dne 13. 11. 2022 21:30, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod soleass 13. 11. 2022 21:24

Já normálně v nastavení telefonu přejdu do duálních aplikací, projedu seznamem a mám tam na výběr aplikaci RB.
Edit: jak píše kolega předemnou, mám POCO(xiaomi) takže záleží na telefonu no..
soleass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miromen4 13. 11. 2022 21:29

No čajnu nemam, ale čisty droid zdaleka taky ne pač samsung. Tak snad to pujde aktivovat na pobočce jak mi bylo na infolince tvrzeno.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod P1x3lo 13. 11. 2022 21:50

Nevíte jestli mi vyřídí žádost o zrušení SÚ, když jsem ji zasílal ve čtvrtek? Nepotřebují mít SÚ EXTRA, když RB nabízí lepší.. :D
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 13. 11. 2022 22:14

Nemáte někdo aktuální sazebník s hlavičkou RB, který platí pro ty účty Equa?

Mnoho lidí tu tvrdí, že eurové a dolarové účty budou zdarma (jako u Equa), že jim to potvrdil i bankéř.
To ale rozporuje sazebník, který platí od 14.11.2022, který jsem asi měsíc zpět stáhnul z webu Equa a který říká:

:arrow: Cena (29 Kč) za vedení vedlejší měnové složky se účtuje v případě pohybu na měnové složce účtu v průběhu zúčtovacího období nebo je-li na něm v den zúčtování zůstatek větší nebo roven 100 Kč nebo ekvivalentu v jiné měně.

Sazebník zde (PDF online): https://www.docdroid.net/Xmatmk7/sazebnik-pdf

Tak jak to tedy je? :?:
  • Vedení zdarma, ale aby byl opravdu zdarma, nesmí ho člověk používat? (nesmí přesáhnout 100 Kč)
  • RB změnil za poslední měsíc názor?
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 11. 2022 22:18

Je rozdíl více samostatných účtů (koruna, euro, dolar, případná karta ke každému zvlášť), to snad tedy je přislíbené zdarma, a účet jediný multiměnový (se společnou kartou), kde platí u RB už déle to, co cituješ ze sazebníku...
Naposledy upravil minarjo dne 13. 11. 2022 22:24, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka