Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ilja2001 17. 11. 2022 11:03

MirekM. Asi o 4 posty výše máš od jula007 postup, jak změnit původní účet HIT na HIT+. Teda pokud ten druhý převedený SÚ je HIT.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 17. 11. 2022 11:23

Jen pro ilustraci - vysledky pohadky o spasnych fintech spolecnostech, PSD2 a o tom, jak je super ovladat z jednoho IB ucty v dalsich bankach:
obnovovani pristupu
neustale sekani a neaktualni zustatky
nyni se mne nezobrazujou sporici ucty RB
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 17. 11. 2022 11:40

ilja2001: dík, druhý SÚ účet byl HIT, obratem převeden na SÚ HIT PLUS.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod vpe 17. 11. 2022 16:05

Jak se dají ty účty zrušit, do kdy to jde rušit přes Equa banku pomocí toho pdf e-mailového formuláře co se mi nechce vyplňovat

co se stane když se nepřihlásím do té Raiffeisen banky?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Delitzsch 17. 11. 2022 16:18

Equa už neexistuje, na tiskopis zapoměňte, jste klientem RB. Když se nepřihlásíte do RB, nedojde k aktivaci elektronického bankovnictví RB a nepotvrdíte si např. ani platbu na internetu.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Schwarzie 17. 11. 2022 17:48

Rusim ucty prevedene z Equa. Je nutne napsat mail osobnimu bankeri, ktery vlozi do IB dokument, ktery je potreba pomoci aplikace podepsat.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icemat 17. 11. 2022 19:38

Je to smutné. Nejlepší banka ze všech je mrtvá. Nejvíc se mi líbilo, že se vám dycky ukázalo při odesílání platby jméno příjemce, čímž se minimalizovalo riziko, že to pošlete omylem jinam.
Na Equa Bank nikdy nezapomenu. Navždy budu s láskou vzpomínat.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P1x3lo 17. 11. 2022 20:31

Schwarzie píše:Rusim ucty prevedene z Equa. Je nutne napsat mail osobnimu bankeri, ktery vlozi do IB dokument, ktery je potreba pomoci aplikace podepsat.

Je někde ten bankéř uveden? Bylo by to pro mě super, kdybych nemusel na pobočku. 8-)
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 17. 11. 2022 20:39

Najdeš ho v IB i SB (vpravo nahoře Profil a pak vpravo dole Bankéř)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod zichovec 18. 11. 2022 00:33

icemat píše: Nejvíc se mi líbilo, že se vám dycky ukázalo při odesílání platby jméno příjemce

To umí i AirBank
zichovec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pmoravec 18. 11. 2022 08:38

P1x3lo píše:Je někde ten bankéř uveden? Bylo by to pro mě super, kdybych nemusel na pobočku. 8-)

Na hlavní stránce IB je odkaz na přiřazenou pobočku a kontakt na bankéře. Mě místo bankéřky odpovídal vedoucí stejné pobočky, a moc se mu do toho nechtělo. Jinak nutno poznamenat, že ta pobočka je místo v krajském městě kde bydlím v 25 km vzdáleném malém městě :shock:. Jedna z více věcí, co se během převodu nepovedla.
pmoravec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 11. 2022 12:46

A nějakou jinou pobočku RB máš blíž, než tu kterou ti přiřadili? Pobočku Equa jsi měl blíž?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 18. 11. 2022 13:07

Po spojení s ING mi zůstal spořící účet TOP v RB plus mám založený chytrý účet (běžný) který nepoužívám, teď mě převedli Equa a mám u nich druhý běžný účet který chci i nadále používat. Tedy chci všechno zrušit a nechat běžný účet ten od EQ a k tomu nechat ty dva spořáky TOP a HIT plus. Nebo existuje nějaká výhoda chytrý účet versus běžný učet Uqua proč si ho nechat? Nic mě nanapadá.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 11. 2022 14:01

Nejsem si jistý, jestli ti ponechají ten TOP účet, pokud zrušíš Chytrý účet. Ten TOP účet (pro bývalé klienty ING) máš totiž navázaný k tomu Chytrému účtu. Schválně pak dej vědět, jak jsi dopadl :-) Jinak o žádné výhodě Chytrého účtu oproti Equa účtu nevím.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 11. 2022 16:38

A platí to i naopak, ze neni duvod nechavat ten z Equy, ze?

Jo a taky mate v IB novou kartu bez toho, abyste zadali? Ne obnovenou, ale novou, k jedne existujici, ktera skonci az v lednu. Videt tam jde uz vic jak tyden a porad nedorazila.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka