Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ilja2001 12. 12. 2022 17:50

@tlamik5: hned po prevedeni z EB na RB jsem zmenil sporici ucet z HIT na HIT+. Dneska pripsany uroky odpovidajici vysi 5,5% za prislusne obdobi. A ano, musis min. 3x zaplatit kartou.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elfin 12. 12. 2022 19:33

Je jedno jakou kartou se 3x zaplatí? Debetka RB nebo Equa?
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 12. 12. 2022 19:47

To netusim, ja mam jenom jeden bezny ucet a to ten, ktery migroval z EB. A tudiz k nemu kartu EB.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 12. 12. 2022 21:04

@elfin: Podle pravidel RB ty platby musí být provedeny kartou vedenou k BÚ, který je navázaný k tomu příslušnému SÚ. Nicméně někteří zde tvrdili (například @MilanBrno), že to není pravda a že to funguje i jinak. Nedodali ale jak :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gaabi 13. 12. 2022 11:57

Dobrý den,
mám po sloučení k RB 3 spořicí účty:
- TOP (RB)
- HIT PLUS (RB)
- HIT (bývalá Equa)
Myslíte, že mohu ten HIT (bývalá Equa) změnit na HIT PLUS a získat tím 2x HIT PLUS?
Děkuji
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 12. 2022 12:02

Ano, toto lze udělat, osobně to mám vyzkoušeno :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirik74 13. 12. 2022 12:26

"Spojení s Equa se povedlo." :))))) Rozhovor o dalších plánech. https://www.penize.cz/osobni-ucty/43868 ... m-kreidlem
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod elfin 13. 12. 2022 12:30

@Miloš - pak oba Hit+ se úročí 5,5% a stačí 3x platba PK-RB?
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P1x3lo 13. 12. 2022 12:43

Podle mě musis platit 3x kartou Equa abys pak měl 5,5% bonus
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 12. 2022 12:55

Já tu změnu SÚ HIT (Equa) na SÚ HIT PLUS udělal v listopadu, v říjnu jsem provedl jen tři platby kartou RB a žádné platby kartou Equa a bonusový úrok 5,5% mi připsali na obou SÚ HIT PLUS (na původním od RB i na tom přeměněném z Equa). Správně by to tak být nemělo, možná je to ale tím, že první měsíc při založení nebo změně účtu se ty podmínky akce pro získání bonusového úroku plnit nemusí, jak zde kdysi někdo myslím psal.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gaabi 13. 12. 2022 14:18

Milos píše:Ano, toto lze udělat, osobně to mám vyzkoušeno :-)

Díky Miloši :-) Vyzkouším.
Našla jsem, že mají uvedenu podmínku, že k 1 běžnému účtu je možné mít maximálně 1 HIT PLUS. Tedy z toho mi vyplývá, že plnit podmínky pro bonusové úročení se bude muset každou kartou zvlášť (2 x 3 platby kartou).

Zajímavé by mohlo být, kdybych následně zrušila BU(Equa) i s kartou. Potom by nebylo, jak plnit podmínku. A mohlo by to připadnout na Chytrý účet.
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 12. 2022 14:26

Jdeš na to chytře, otázkou ale je, když následně zrušíš BÚ Equa i s kartou, tak jestli tě banka nedonutí zrušit i ten druhý SÚ HIT PLUS.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gaabi 13. 12. 2022 15:04

Jo, to mi taky napadlo. No uvidíme :-) Za zkoušku mi to asi stojí. Nyní stejně ty účty v podstatě nevyužívám.
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 12. 2022 09:53

Ahoj, nerušil jste někdo u EB účty před spojením s RB? Začátkem října potvrdili přijetí žádosti o zrušení všech účtů, ale doteď nepřišlo žádné potvrzení, že by ke zrušení došlo. V RB mám přístup do IB, kde není aktivní žádný produkt. Je možné, že zůstala aktivní smlouva (jde to někde v IB RB zjistit?). Na pobočku se dostanu až po novém roce. Díky
anonymni

Odeslat příspěvekod bodyczech 14. 12. 2022 10:32

Rušil jsem dva spořící účty v půlce září a po necelém měsíci přišel email s potvrzením.
Ale pak jsem rušil poslední spořící účet a běžný účet, ty přecházely během výpovědi do RB a od nich nepřišlo žádné potvrzení, jen závěrečný výpis k předpokládanému dni ukončení. Ovšem nikde žádná zmínka o zrušení. Nicméně od tohoto emailu už nejsou vidět v SB/IB... Zkus poslat email s dotazem.
bodyczech
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka