Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod LuiS_666 6. 4. 2013 19:53

To mi napadlo ako prvé, že nnokiaE52 to ma takto vymyslené.

Ja som podobne refinancoval z GE do Citi (15,9 na 10,9) a následne som chcel refinanc u Equa (vychádzalo mi to tiež niekde k 8,5 %).

Zatial som to ale nechal u CITI, uvidime či to ešte trochu neopadne nadol...
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod snowman16 7. 4. 2013 09:19

vím že už se tu tenhle dotaz řešil, ale zajímá mě jestli proběhla v mezidobí nějaká změna. Zajímám mě jak "rychle" trvá převod spoření-běžný účet, jestli je to "online" alá Zuno nebo je potřeba počítat s určitým zpožděním.
>>> Válka jednou skončí, ale mí vojáci jsou věční <<<
snowman16
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamča26 7. 4. 2013 10:05

Je to jak kdy. Zrovna včera trval převod celé odpoledne.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miropiro 7. 4. 2013 15:49

Kamča26: No asi před měsícem jsem jim byl vynadat ohledně rychlosti převodu mezi spořícím a běžným účtem, řekli mi, že pravidelně mají jeden den, kdy dělají nějaké vyúčtování či co a tehdy bohužel vše jede pomaleji. Bohužel na to neupozorňují při vstupu od IB.

Jinak pokud se nic nezměnilo, tak o víkendu převody mezi SÚ a BÚ neprobíhají (na rozdíl od Fio banky), protože víkend prý není bankovní den. Ale jak píšete, asi se něco změnilo a zavádějí i převody o víkendu (nebo jste měla na mysli pátek?).
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
miropiro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamča26 7. 4. 2013 16:07

Jednalo se o sobotu. Dnes (neděle) v poledne naopak proběhl převod téměř okamžitě. Ale pokud to nebude fungovat spolehlivě pokaždé, tak je to na nic.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Proti srsti 7. 4. 2013 18:20

Nevím o tom, že by o víkendech neměly převody mezi SU a BU probíhat. Z vlastní zkušenosti vím, že většinou je to otázka pár minut (víkend nevíkend), ale cca před měsícem to trvalo několik hodin s nějakou nesmyslnou hláškou.
Proti srsti
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miropiro 7. 4. 2013 20:12

Proti srsti: Tak to asi měnili. O víkendu 16.3. 2013 jsem chtěl poslat peníze ze SÚ na BÚ a IB povolil jako den splatnosti až den 18.3. 2013. Na pobočce mi pak řekli, že o víkendu není úřední den a proto tyto transakce neprovádějí.
miropiro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LuiS_666 7. 4. 2013 20:25

Hmm, ak to tak naozaj je tak to vidim ako dosť velké mínus.
Čoho sa boja, run-u na banku o víkende ? Alebo majú nízku kapitálovú primeranosť ?
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod librab 7. 4. 2013 20:38

Potvrzuji, že veškeré převody mezi vlastními účty jsou normálně funkční i o víkendech! Zrovna před chvílí (neděle 21:35 h.) jsem převáděl mezi SÚ - BÚ a během několika sekund bylo bezproblémů převedeno včetně okamžitého infomailu na MT (zdarma) o odchozí a příchozí platbě. Ještě doplním, že o víkendech běžně převádím mezi SÚ - BÚ a za posledních několik měsíců zpět jsem nezaznamenal žádný větší problém! Je ale fakt, že dříve bývaly převody mezi vlastními účty pomalejší než nyní.
librab
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Peťo6 7. 4. 2013 21:06

Presne, ja si tiez prevadzam aj cez vikendy a normalne to ide.

Treba dat pozor: ked clovek platbu (aj medzi vlastnymi ucatmi) zada ako novu jednorazovu platbu a tam vybere "Tuzemska platba", tak to povoli datum splatnosti az najblizsi pracovny den (teda v pripade dneska by to bol pondelok), ale ked sa to zada normalne ako "Prevod mezi mymi ucty", tak to normalne ide s dnesnym datumom. Takze miropiro to mozno skusal posielat ako tuzemsku platbu...
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Proti srsti 7. 4. 2013 21:30

Takze miropiro to mozno skusal posielat ako tuzemsku platbu...

Žeby? ;-]
Fakt je, že lehce to k tomu svádí, taky jsem jednou učinila podobný pokus, než jsem si všimla příslušné možnosti na převod mezi vlastními účty.
Proti srsti
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miropiro 7. 4. 2013 21:32

Peťo6: Jo ahááá :) Tak takhle je to, tak tuhle informaci mi ale 18.3. 2013 na pobočce nebyla jedna z pracovnic pobočky schopná říct, že se to musí dělat takto, jak píšete. Právě jsem vyzkoušel a funguje to. Fakt se musí zadat akorát "Převod mezi mými účty".
miropiro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peťo6 7. 4. 2013 21:36

Teraz uz len dufat aby to netrvalo par hodin, ako sa obcas stane :D Ale v poslednej dobe sa to prevadza v priebehu par minut.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamča26 8. 4. 2013 06:35

I při zadání převodu mezi mými účty se bohužel občas stane (např. 6.4.), že převod trvá několik hodin.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kecinzer 8. 4. 2013 15:19

Patrik:
Vím, že je to trochu OT, ale proč máš jako hlavní transakční účet Fio? Do nedávna jsem je také používal jako hlavní, ale aktuálně nechápu proč ho používat i dnes.
Na výběr z bankomatů to vzhledem k jejich počtu není, výběry v zahraničí velmi drahé, spořící účet spíš k smíchu.
Nějak prostě nedokážu pochopit co je na FIO dnes tak super. Neříkám před lety, ale dnes opravdu ne.
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka