Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod upbraider 4. 2. 2014 11:19

..tak a v čekárně plateb nic. Odtud čekající platby před chvílí zmizly. Převáděné prachy jsou nicméně pořád na equa účtech. A teď babo raď...zdublovat platby? nechat jak je?

jednou větou..„Finparáda - Finanční produkt roku 2013“

Už mi to Banco Popolare začíná jemně kazit dopoledne.
Naposledy upravil upbraider dne 4. 2. 2014 11:24, celkově upraveno 1
upbraider
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Peťo6 4. 2. 2014 11:24

Keď nedodržia zákon o platobnom styku a platba nebude v druhej banke do D+1, tak sa obrátiť na finančního arbitra, alebo aspoň tým v Eque pohroziť, lebo v podstate porušia zákon. Ale mne sa to u nich ešte nestalo, platba vždy došla v lehote, aj keď to zobrazenie v IB bolo mimo...
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack111 4. 2. 2014 13:55

V čekárně mám platby ještě z minulého roku. Už jsem je zkusil i stornovat, ale jenom ta možnost zmizela :-D Každopádně peníze vždycky odešly jak měly.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil 4. 2. 2014 14:03

Také mi visí v čekárně platba která před měsícem proběhla bez problémů. Škoda jsou to chybičky které zbytečně kazí dojem. Jinak jsem spokojenej ještě se mi nestalo že by moje platba neodešla nebo nepřišla v limitech.
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 4. 2. 2014 14:15

Mě se tedy stala nepříjemná věc s trvalým příkazem. Toho 18.1. sem potřeboval změnit částku v příkazu se splatností 20.1. (Pondělí). Při pokusu změnit částku a potvrdit mi to nebylo dovoleno s tím, že platbu se splatností 20.1. nelze zadat, řekl sem si OK, platba už je v procesu, deadline pro pondělní platby je v Pátek před půlnocí, změním to až od příště a teď to pošlu bokem, zvýšil sem tedy částku, zadal splatnost 20.2. a potvrdil. Ovšem stalo se to, že platba 20.1. vůbec neodešla, což už je docela lapsus.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Žulda 4. 2. 2014 15:16

Mě se stává od nového roku, že po platbě jejich debetkou u čerpačky Way24 v Praze na Zličíně (ta samoobslužná u Ikea) zůstane blokovaná částka 2x. Jednou ten limit, který před čerpáním zadám a podruhé skutečná částka. Infolinka to tedy vždycky nechá smazat, ale je to opruz. Čerpačka má jako banku Unicredit, tak tam možná něco mezi nimi blbě komunikuje.
Jinak ovšem s Eq spokojenost :)
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kidli 4. 2. 2014 15:19

Blbě nastavený terminál, dělá to u všech karet bez ohledu na vydavatele.
"God save me from my friends, I can protect myself from my enemies"
kidli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 2. 2014 15:23

Tohle se mi u samoobslužných čerpaček stávalo i dřív, letos jsem u nich ještě netankoval.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Žulda 4. 2. 2014 16:02

Jo a mKreditku mi to odmítlo úplně.
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod davsopl 4. 2. 2014 17:05

Platby občas zůstanou v čekárně plateb a píše to nějakou blbost čeká na datum splatnosti nebo nedostatek prostředků... Potom nezbývá nic jiného než zavolat na Equa bank linku nebo napsat e-mail, aby to ručně odmázli. To se většinou stane tehdy, když zadáváte platební příkaz o víkendu a splatnost je v pondělí. Prachy tedy odejdou v pondělí ve 23:55. Protistrana je tam tedy uvidí v úterý ráno. Jinak jsem na to nepřišel, kdy jim to přesně blbne. Jen o víkendu mě to takto udělalo. Peníze ale vždy dorazily.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 2. 2014 18:33

Equa je zatím opravdu dobrá jen jako další účet k jinému. Já ji mám jako spořící a k výběrům hotovosti, na ostatní transakce mám jiný účet.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod iguka 4. 2. 2014 18:52

přesně jak píše myšpulín, hlavní účet na transakce mám Fio a Equa bank mám jen na výběry z bankomatu
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 2. 2014 19:28

Equa ma jednu velkou vyhodu a to vyber eur z EUR uctu v zahranici za 9kc....
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Lucinha 4. 2. 2014 21:09

Uz jsi volal na Info linku? Mne vzdycky obratem pomohly...kdyz tak dej info co ti na to rekli, co se vlastne stalo..
Lucinha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 5. 2. 2014 01:30

slavo963 píše:Equa ma jednu velkou vyhodu a to vyber eur z EUR uctu v zahranici za 9kc....

To je sice krásná položka v sazebníku, ale realita je jiná.. V Číně vybereš pouze u jedné banky, v Bulharsku jsem nevybral u mezinárodních bankomatů RB, Unicreditbank..
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka