Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 11. 9. 2022 09:42

@bodyczech: A proto je to v odstavci, kde i věta předtím mluví o čísle účtu. Proboha, mysli, než něco napíšeš. :D Vždyť to nedává vůbec smysl, kdyby banka chtěla, ať neprovádíš žádné změny, tak to jednoduše vypne. Neprovádění a nahlašování změn = do 14.11. nenahlašujte NIKAM svoje nové číslo účtu s kódem RB. I odstavec pod tím na to poukazuje. Nemůžeš si vzít jednu větu uprostřed a ignorovat okolní text. :-D
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 9. 2022 09:48

ja jsem preventivne zalozil USD ucet
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 11. 9. 2022 09:51

Chytré, nenapadlo by mě, že by toho šlo vlastně takhle využít, i když teda já už devizové účty u Equa mám, ale poradím kamarádovi. Ještě bych si tam pro jistotu hodil aspoň korunu zůstatek, ať ten účet není prázdný:)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P1x3lo 11. 9. 2022 10:05

slavo963 píše:ja jsem preventivne zalozil USD ucet

Nemám tam ani EUR účet. Že bych zkusil pro test založit :-)
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ski1961 11. 9. 2022 10:11

drummond píše:Právě proto jsem zrušil úcty v Equa, netoužil jsem mít 2 běžné a 4 sporici u RB, a pritom na všech nulový či zcela minimální zůstatek. Jde to u Equa udělat on-line na dálku vyplněním jednoho lejstra a zasláním e-mailem. Do 30 dnů zavřou a zůstatek i s úroky převedou na zvoleny účet.

Prosím tě, už máš ty účty fyzicky zrušené ? Pokud ano, jak jsi se to dozvěděl ? přišla ti nějaká zpráva nebo jsi to zjistil jen, že už jsi se nepřihlásil do IB ? Já už bych měl mít cca 2 dny zrušeno po započtení těch 30 dní od podání žádosti a učet je stále aktivní. Na infolince neumí odpovědět, dle nich už bych účet mít aktivní neměl, přesto stále aktivní je.
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 9. 2022 10:23

Leeroy Jenkins píše:Chytré, nenapadlo by mě, že by toho šlo vlastně takhle využít, i když teda já už devizové účty u Equa mám, ale poradím kamarádovi. Ještě bych si tam pro jistotu hodil aspoň korunu zůstatek, ať ten účet není prázdný:)

jo taky dobra myslenka, tech 10 centu tam zamenim, Equa spatny USD kurz budu muset akceptovat :lol:

lze dokonce zamenit 0,25Kc na 1cent
Naposledy upravil slavo963 dne 11. 9. 2022 10:27, celkově upraveno 1
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 9. 2022 10:26

Leeroy Jenkins píše:@bodyczech: A proto je to v odstavci, kde i věta předtím mluví o čísle účtu. Proboha, mysli, než něco napíšeš. :D Vždyť to nedává vůbec smysl, kdyby banka chtěla, ať neprovádíš žádné změny, tak to jednoduše vypne. Neprovádění a nahlašování změn = do 14.11. nenahlašujte NIKAM svoje nové číslo účtu s kódem RB. I odstavec pod tím na to poukazuje. Nemůžeš si vzít jednu větu uprostřed a ignorovat okolní text. :-D

No, nenapsali to úplně nejlíp. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 11. 9. 2022 10:29

Já bych takový email ani nečetl, jak se znám. Ztráta času.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod drummond 11. 9. 2022 10:52

@ski1961 obdržel jsem e-mail, ze mou zadost přijali a ze do 30 dnů to proběhne. Zbývá cca 14 dni.

Rušil jsem už jednou v minulosti, průběh byl úplně stejný, a pak mi přišel poštou dopis, ze vše zrušeno a k tomu poslední vypis, neboť IB už přestalo fungovat.

Počítám, ze teď to bude stejně. Těch 30 dni beru orientačně.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod jenda_s 11. 9. 2022 11:36

tak jsem si pro sichr založil USD účet v equa a koukám, že místo čísla =učtu začínajícího 10... jako u všech účtů, mám najednou číslo začínající 82... Evidentně se již zakládají nové účty v jiné číselné řadě, aby nedošlo ke kolizi s jinými účty v RB
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod soleass 11. 9. 2022 18:07

Leeroy Jenkins píše:Chytré, nenapadlo by mě, že by toho šlo vlastně takhle využít, i když teda já už devizové účty u Equa mám, ale poradím kamarádovi. Ještě bych si tam pro jistotu hodil aspoň korunu zůstatek, ať ten účet není prázdný:)

já bych raději cizoměnové účty rušil, než zakládal.. aby pak při převodu necpala RB ten jejich multiměnový účet co má za poplatek..
soleass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 11. 9. 2022 18:20

:arrow: Tak v IB už je sazebník od 17.11:
Zde v PDF k nahlédnutí: https://docdro.id/Xmatmk7

Chápu to správně, že za USD a EUR účet se nově platí 29 Kč měsíčně, pokud je zůstatek přes 100 Kč (nebo pohyb v daném měsíci)? :-)) Nepotěšili!
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 11. 9. 2022 18:49

Co tam místo Kč nechávat jen USD a Eura? :D

Rychle zrušit, dokud to jde na dálku. 8-)
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 11. 9. 2022 18:53

Zmiňují samozřejmě i ekvivalent v zahraniční měně. :D

Ale... dole píšou (str. osm), že "Běžný účet bude veden jako tzv. multiměnový, kdy si klient může pod jedním číslem aktivovat až 18 dalších měn"

Což ale není případ devizových účtu u Equa bank, protože ty mají každý své číslo účtu. Takže možná zbytečná panika a nebude to zpoplatněné. Což potvrzuje i to, že u běžného účtu, který je zdarma nezmiňují CZK.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 11. 9. 2022 19:39

Asi mam delsi vedeni, ale k cemu je dobre mit USD ci EUR ucet od Equa? Respektive, co si od toho kdo slibujete? Pokud ma clovek RB eKonto Premiovy ucet, tak se tim spis to nevyplati resit, ne?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka