Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 18. 11. 2022 16:57

Taky ji tam mam a zatim žadna nedorazila. Asi nam dojde ještě ve stylu EB.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MIROMEN 18. 11. 2022 19:46

MIROMEN píše:Přechod na RB proběhl bez problemu jen mobilni apka byla lepši u EB, ale žit se s ni da.
Jedina věc, ktera mi však snad zatim chyby je mit možnost 2 učtu od rozdilnych majitelu pod jednou aplikaci tak jako u EB.
Na info mi bylo řečeno, že to udajně jde, ale je potřeba to zařidit na pobočce tak uvidime. Každopadně u EB se to dalo aktivovat přimo v aplikaci.

Takže 2 učty rozdilnych majitelu dnes na pobočce vyřešeny jen je nutne, aby byly fyzicky přitomny obě osoby.
A menši vyhodou je, že oba učty jsou nyni pod hlavičkou v jedne aplikaci a navic do toho druheho učtu již neni potřebny přihlašovaci PIN. Alespoň nějake pozitivum.
MIROMEN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pmoravec 19. 11. 2022 07:48

Milos píše:A nějakou jinou pobočku RB máš blíž, než tu kterou ti přiřadili? Pobočku Equa jsi měl blíž?

Jasně, v našem krajském městě jich je několik, ale většina má provozní dobu v době mé pracovní doby (jedna je z ruky a mimo dosah MHD, ta má do 21:00). Původní pobočku EQUA jsem měl 250 metrů od domu, mezitím se přestěhovali, ale pořád byla do 1 km. Proto nechápu to přiřazení úplně někde mimo do města u hranic s Polskem.
pmoravec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 19. 11. 2022 07:57

RB je s akvizicí jiných bank a jejich klientů v letošním roce spokojena, má ale zálusk ještě na MMB.

https://archiv.hn.cz/c1-67134770-stale-by-pro-nas-davalo-smysl-koupit-monetu-rika-sef-ceske-raiffeisenbank-igor-vida
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod drkarel 19. 11. 2022 09:30

... a nechce Hello Bank.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 11. 2022 09:58

Dobry rozhovor. Kdo by chtel amaterskou banku typu HB, nema devizove ucty, neumi okamzite platby? RB nepotrebuji kreditky, maji jich dost. Ale nekoupi RB, koupi nekdo jiny
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 19. 11. 2022 10:12

Sláva bohu, že tu HB nechce. Všechno, co RB pohltila, se přeměnilo na nepoužitelný hnůj. HB sice vypadá amatérsky, ale KK s nejlepšími kurzy vhodná i na výběry, relativně použitelný spořicí účet, použitelné IB i appka.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 19. 11. 2022 16:39

No Equa banky ale škoda není. A ING Bank už také neměla co nabídnout. Ale MMB by byla škoda.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 21. 11. 2022 15:29

Měl někdo u Equa investice převedené do RB?
Proč si najednou strhávají větší částku, než bylo sjednáno?

To není změna smluvních podmínek, kterou by měli předem oznámit a nechat si podepsat/odsouhlasit?
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod petrmegac 21. 11. 2022 15:47

Já jsem měl, ale ještě to asi neproběhlo úplně protože v EB jsem měl cenu cca 150 tisíc ale teď vidím o 40 tisíc měnší. Kde vidíš že si něco strhli?
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 21. 11. 2022 15:53

Měl jsem pravidelné pokyny každý měsíc a minulý týden strhávali listopadové investice... ale už navýšené
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod petrmegac 21. 11. 2022 16:16

No tak nevím. Já tam nemám pravidelné ale občas jsem něco koupil jednorázově a je fakt že vstupní poplatek byl dlouhodobě u EB 0. Platil se jenom roční. Teď asi při nákupu v RB už je i vstupní dle standartu RB. Já jsem právě udělal poslední před převodem a ještě za 0 a už jsem právě dále něchtěl pokračovat.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 21. 11. 2022 17:09

Dnes prisla nova karta. Ale bez informace proc a jestli je to nahrada stavajici. Design Equa.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 21. 11. 2022 18:55

Tak to napoví asi datum expirace staré karty, ne? A měl bys jí vidět v IB.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 21. 11. 2022 20:48

To asi nenapovi, kdyz maji jina cisla a stara je platna jeste ctvrt roku.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka