Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 22. 11. 2022 23:23

@milanBrno: O plnění aktivity na navázaných BÚ se píše v pravidlech RB pro SÚ TOP a HIT Plus, i v nových pravidlech pro SÚ HIT převedený z Equa, viz. https://www.rb.cz/attachments/pi/sporen ... ce-hit.pdf

Pokud to neplatí, tak jak to podle tebe ve skutečnosti je? Budu rád, když mě vyvedeš z omylu :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 23. 11. 2022 07:28

Já můžu potvrdit to, co píše Milan. Za říjen mám připsaný bonusový úrok i na spořícím účtu, který je navázaný na můj druhý běžný (Chytrý) účet, na kterém proběhla v září pouze jedna internetová platba, v říjnu nic. Podmínky na eKontu Komplet (mém hlavním účtu) plním neustále a bonusový úrok na navázaném spořícím účtu mám průběžně také. Opravdu to na mne dělá dojem, že stačí plnit pouze na jednom běžném účtu.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 11. 2022 09:39

@Schwarzie: Tak to je zajímavé :hm A na tom eKontu Komplet plníš aktivitu jen ve formě příchozí platby a tří odchozích plateb? Nebo na něm máš třeba i tři platby kartou? Případně nemáš taky kreditku RB? Platby kreditní kartou jsou v rámci některých účtů do aktivity též zahrnovány.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 23. 11. 2022 09:47

Tak jsem vyfiltroval pohyby na eKontu Komplet a na něm mám max. 1-2 platby kartou měsíčně. Tři jsem od června neměl. Takže plním jen ten příjem + tři odchozí transakce. Kreditky mám dvě, jednu vůbec nepoužívám, a na Mall mám jednu platbu kartou měsíčně, víc nic už dlouho.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 11. 2022 10:02

Ten bonusový úrok u SÚ TOP a HIT Plus máš každý měsíc i skutečně připsaný (vidíš ho v historii pohybů) nebo ho jen vidíš v detailech účtu?

Máš i SÚ HIT převedený z Equa? Pokud ano, tak dej příští měsíc vědět, jestli na něm budeš mít taky bonusový úrok, aniž bys provedl tři platby RB nebo Equa kartou. Protože v pravidlech se píše:

Bonusové úročení na Spořicím účtu HIT získáte na účet, který jste si zvolili pro výplatu základní sazby, a to za každý den kalendářního měsíce, ve kterém:
a) máte aktivovaný Spořicí účet HIT, pokud
b) v předcházejícím měsíci aktivně využíváte Váš Navázaný Účet – příslušný běžný účet dle pravidel stanovených Produktovými podmínkami pro spořicí účty Equa bank ve znění účinném od 14. 11. 2022. (dále jen „Aktivita“)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 23. 11. 2022 11:33

Na Hit Plus mam uroky skutecne pripsane v historii pohybu. Na uctech z Equa nemam penize, tam nic neni pripsano a ucty budou brzo zruseny. Ucet Top nemam.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 11. 2022 12:12

Z tvého příspěvku v 7:28 jsem myslel, že máš dva RB spořicí účty (TOP a HIT Plus) a oba se ti dlouhodobě bonusově úročí při plnění aktivity jen na jednom BÚ. Ty máš ale jen SÚ HIT Plus a k němu nějaký jiný SÚ (například XL)? Což může být trochu odlišná situace, než kterou mají jiní klienti a na co se ptal @elfin. A máš ten SÚ HIT Plus skutečně smluvně navázaný k tomu Chytrému účtu a nikoliv k eKontu Komplet? Díval ses do smlouvy? :nenapadne

Je tu někdo, kdo má dva RB spořicí účty TOP a HIT Plus navázané na dva různé BÚ a získává bonusový úrok u obou SÚ i když plní aktivitu jen na jednom BÚ? Potažmo má do RB nově převeden BÚ a SÚ HIT z Equa?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 23. 11. 2022 13:50

Mám historicky eKonto Komplet. K tomu spořící účet s bonusovým úročením (nyní HIT plus) a základní spořící účet. Pak jsem si kdysi zřídil Chytrý účet a k tomu posléze opět spořící s bonusovým úročením (nyní HIT plus) a základní spořící účet. Druhý SÚ Hit plus musí být navázán k Chytrému účtu, protože nejde mít dva účty HIT plus k jednomu eKontu komplet (smlouvy jsem nedohledal). Přes to, že jsem na Chytrém účtu v září ani v říjnu podmínky pro přiznání bonusového úroku neplnil, na navázaném spořícím účtu Hit plus mi byl bonusový úrok 10/2022 přiznán (vidím jej v historii pohybů). Pak mám ještě z Equa bank v procesu rušení s nulovými zůstatky běžný účet, a SÚ HIT a EXTRA.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 11. 2022 14:45

Ta tvoje kombinace BÚ a SÚ není úplně standardní, většina klientů bude mít asi jinou kombinaci a co funguje u jednoho klienta, nemusí fungovat u druhého klienta. A jestli to bude fungovat i u SÚ HIT převedeného z Equa, to už bohužel u tebe nezjistíme.

MilanBrno zatím taky neuvedl, jaké má SÚ a BÚ účty a jakým konkrétním způsobem plní aktivitu pro získání bonusového úročení u všech svých SÚ. Takže já osobně se prozatím držím toho, co je psané v pravidlech a co mi řekl i bankéř, že je nutné aktivně používat BÚ navázaný ke SÚ. Pokud má někdo tři různé SÚ (například TOP, HIT Plus, HIT) navázané ke třem různým BÚ (Chytrý, eKonto Komplet, Equa) a chce získat bonusové úročení u všech tří, tak by měl plnit aktivitu třikrát.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod miromen4 23. 11. 2022 18:49

octaviampi píše:S takovým předstihem novou kartu žádná banka nezasílá. Navíc to není obnova, ale nová karta. Stará se po aktivaci zatím nezrušila. Ale pro tebe je jasné úplně všechno.

Tak mě naštěsti ano.
Jinak ta apk od raifky to je tedy neštěsti.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LaNov 23. 11. 2022 22:32

Jinak ta apk od raifky to je tedy neštěsti.

To mi připomnělo scénku, kterou jsem zrovna nedávno viděl na vlastní oči: destingovaný pán v letech zuřivě kliká na žluté cosi v mobilu a mručí "to je na ....! Zlatá Equa! Do ..." :/
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod obbr 23. 11. 2022 23:40

Návrh pro admina. Bylo by možné sloučit toto téma s Raiffeisenbank do jednoho? Myslím, že by to dost pomohlo v rámci nějakého pořádku a přehlednosti. A nebo alespoň tady to uzavřít a dále již vše řešit v tématu Raiffeisenbank.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 24. 11. 2022 07:10

Chtěl jsem tomu tu nechat 15 dnů, než to zamknu.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod jjrr 24. 11. 2022 16:10

Do konce roku, ať se tu vypovídají o přechodu mezi sebou a neznečisťují nám téma RB posměšnými poznámkami o žluté appce.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rop 24. 11. 2022 18:06

Napsal největší znečišťovatel tohoto diskuzního serveru. Sepiš mi seznam témat, která tě zajímají a kde nemá být off-topic.

A já se podle toho zařídím.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka