Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod el_lama 18. 11. 2011 14:18

PatrikChrz: minuly vikend jsem si nechal poslat jak Z Fio, tak z Axy a v pondeli byla platba pripsana cca v 700, respektive v cca 1000. Na oboje mi prisel promptne email. Asi to pripisujou jak se jim zachce ;)
el_lama
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 11. 2011 15:38

Tady hádá "chybu" spíše na straně Axy, zadával jsem převod asi ve 21:30 a už mě to tam neumožnilo dát včerejší datum, ale až dnešní, takže čekám, že to do ČNB pošlou dnes večer a já to v Equa budu mít v pondělí ráno.

Naproti tomu platba zadaná ve FIO před 9:00 hodinou šla do ČNB ihned a proto byla připsána ještě dnes v Equa.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod librab 18. 11. 2011 20:01

Založení běžného účtu Equa bank u mě proběhlo celkem rychle. ST 9. 11. vyplněn on-line formulář na webu, PÁ 11. 11. kurýr a podpis smlouvy, PO 14. 11. plná aktivace účtu, PÁ 18. 11. pošt. obyč. zásilkou doručená embos. karta.
librab
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Havers 18. 11. 2011 20:52

Majitelé účtů v Equa bank:

Jak vysoké (resp. jsou nějaké) limity pro platby přes IB a jaké jsou limity pro platební karty?
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 11. 2011 05:38

Nastavení limitů pro platby jsem v IB nenašel, tak doufám, že budou neomezené (omezené mají dnes jen zkostnatělé staré banky, jako ČS, ČSOB a podobně).
Ohledně karty bude lepší obrázek
equa.png

Ovšem změnu celkového limitu jsem v IB nenašel, takže zatím max. 150 000 Kč za týden.
Limity tak jak jsou, jsou defalut - což považuji za dobré, že v standardním nastavení jsou MO/TO a internetové transakce na nule.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 19. 11. 2011 10:09

Patriku, díky.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 19. 11. 2011 10:26

Takhle by to mělo nastavení vypadat u všech karet, opravdu luxus!
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 11. 2011 18:28

koukám, že výběr z ATM v zahraničí je taky za 9,- KČ .. to je taky bezva nabídka ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 11. 2011 18:39

U VELMI malých výběrů ano, u vyšších částek (jednotky tisíc) vyjde levněji Axa. Equa má totiž velmi špatný kurz, u € dokonce horší, než mBank.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 11. 2011 23:18

Tak na dovču vezeš většinou peníze sebou..nebo vybíráš menší částky.. :-) Jezdím all inclusive.. a kdybych vybral na své blbosti na dovči..tak se při částce cca. 200-300 euro vyplatí

-- 19. 11. 2011 23:20 --

a k těm kurzům včera 1 USD u Equa 19.253 a např. USA banky GE horší 19.431
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 19. 11. 2011 23:45

No tak já jezdím sám a většinou na delší dobu, takže tak min. 2 větším výběrům se nevyhnu. Kromě toho je kurz důležitý hlavně i při platbách - u takového nákupu letenek může být ten kurz sakra důležitý.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 20. 11. 2011 13:54

Tak samozřejmě, že když kupuješ letenky, zájezd apod.. tak doma zaplatíš tou kartou, která ti poskytne max. výhodu... Výběry z ATM v zahraničí je jiná věc.. Kurzy má plus mínus podobné jako ostatní banky v ČR.. Na platby v zahraničí je dobrá AXA, pro výběry z bankomatu v zahraničí Equa a pro platby v ČR je to jedno která.. V současné době opět Equa..vrací 3%..podle mě nějaké to půl procento-procento bude vracet po akční nabídce nadále

-- 20. 11. 2011 13:57 --

Teď jsem koukal na facebook Equabank a někdo z banky Patrikovi odpovídá na dotaz hotovostních operací.. A ne :-D V tom případě nechápu IB banku, proč požaduje nějaký nesmyslný obrat, když je stejná jako mBank s buřt stánkem
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 20. 11. 2011 15:59

dr._lukas: jen tak pro zajimavost, kolikrat si na tech dovolenych byl a kde?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Kamča 20. 11. 2011 16:12

Kamča píše:Podařilo se někomu zaplatit kartou přes internet?

Platba kartou přes internet funguje, jenom nezapomeňte jako já změnit u karty limit pro platby přes internet. Z banky je původně nastavena 0.
Kamča
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nod32 21. 11. 2011 17:03

to:Modrooky Miki - tak jak dopadlo to preneseni uctu.Vse OK?

Nevi nekdo kde v IB najit udaje o poslednim prihlaseni?
nod32
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka