ZUNO bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Korzaik 7. 4. 2016 21:52

To jo, ale ten alza kredit by se měl přičíst hned.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod __Pavel 8. 4. 2016 07:28

Nejsi první ani poslední, kdo takhle dopadl (už skoro rok stará osobní zkušenost a vím o dalších lidech). Za 2-3 dny bude transakce v Zuno zaúčtována, kredit nikde a tobě nezbyde nic jiného, než to v Alze reklamovat, peníze pak do týdne vrátí zpět na kartu.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Korzaik 8. 4. 2016 12:12

Platba už je zaúčtovaná a v alze se to tváří jako stornované. To je hrozný, všechno aby člověk hlídal.

Jak jsi to řešil? Založením nového účtu na alze?
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tortugas 8. 4. 2016 12:50

Prestoze Alza platbu stornuje, tak ji Zuno do podminek obratu pro Plus ucet zapocita.

Jak zmineno vyse, jen je obcas problem, ze ty penize Alza nevraci, takze jim staci napsat, oni odpovi, ze zadnou pending platbu neeviduji, ale najednou se za dva dny objevi zpatky na karte.
Tortugas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Korzaik 8. 4. 2016 12:59

Odpověděli, že platba byla včera refundována, no ale už je to stejně jedno, zuno snížila úrok, jdu k airbank.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 13. 5. 2016 16:18

Zuno mění sazby termínovaných vkladú :
https://www.zuno.cz/sporeni-vklady/terminovany-vklad/
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mariten 30. 5. 2016 13:19

marvy píše:neosobně: co tě vedlo k tomu si u tohodle ústavu zakládat účet? :-))

Já mám též Zuno jako první banku a zatím jsem asi neměl lepší účet. Bankovnictví je velmi intuitivní, účelné, má vše, co je třeba. VISA debetní karta, i když tu teď moc nevyužívám. Drobný kontokorent defaultně, takže se nemusím starat o nepovolený debet a hlavně všechny převody na účty v cizích bankách rychlostí placené express platby od jiných bank, což často a rád využívám a překvapuju příjemce, když jim tvrdím ráno, že do 2-3 hodin mají platbu na účtě, ať si to zkontrolují. Když k tomu připočtu i zdarma SEPA platby u účtu Plus, je to výborný účet pro běžného uživatele.
Mariten
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marvy 31. 5. 2016 05:05

to ano,ale ono spis to IB nefunguje nez li funguje...
jinak nevim a kvuli uctu plus aby byl zdarma,musis splnit podminku a vybery zdarma jsou az od min castky 1000kc.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mariten 31. 5. 2016 19:59

Co přesně na IB "nefunguje"? Za 4 roky používání jsem nezažil ani jednu nefunkci (kromě ohlašovaných krátkých výpadků při updatech systému. Podmínka nakoupit 3000Kč kartou za defacto prémiový účet zdarma považuju za luxusní nabídku (vedle všech služeb běžného účtu zdarma navíc SEPA plaby zdarma a výběry z jakéhokoliv bankomatu zdarma...), proč by někdo měl chtít vybírat menší částku než 1000Kč mi taky nejde do hlavy a nepovažuju to tudíž ani za "podmínku" =to je snad normální.
Mariten
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eR99 31. 5. 2016 21:16

Výběry 100 Kč běžně eviduji u bankomatů ČSOB zejména našimi mladšími spoluobčany (ti by asi Zuno a litr nedali). Je to pro mě dosti nepochopitelné. Vyberou kilčo a běží do Mekáče, kde by v pohodě zaplatili tou stejnou DK...
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mariten 31. 5. 2016 21:32

No jasně, ale to jistě není argument proti účtu u Zuno. Takový klient je pro banku velmi drahý a neziskový jinak, než že za službu platí v poplatcích, nebo je nějakým způsobem přilepený na účet rodičů.
Mariten
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eR99 1. 6. 2016 23:15

Pro spoustu klientů je to přesně jeden z argumentů, proč se Zuno bank vyhnout. Ze začátku mi byla tato banka se svým denním úročením, designem a číslem účtu na DK také sympatická, ale dnes je Zuno mrtvola, které se RB neúspěšně pokouší zbavit. Nemá nic, co by neuměla konkurence lépe.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod paty07 2. 6. 2016 00:11

eR99 píše:Výběry 100 Kč běžně eviduji u bankomatů ČSOB zejména našimi mladšími spoluobčany (ti by asi Zuno a litr nedali). Je to pro mě dosti nepochopitelné. Vyberou kilčo a běží do Mekáče, kde by v pohodě zaplatili tou stejnou DK...

To dělám taky, jdu do hospody, nějakou hotovost mám, ale ne moc, tak vyberu 100/200, vybrat víc, tak bych to propil a úplně nejhorší jsou hospody, kde berou karty :D
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mariten 2. 6. 2016 18:04

eR99 píše:Pro spoustu klientů je to přesně jeden z argumentů, proč se Zuno bank vyhnout. Ze začátku mi byla tato banka se svým denním úročením, designem a číslem účtu na DK také sympatická, ale dnes je Zuno mrtvola, které se RB neúspěšně pokouší zbavit. Nemá nic, co by neuměla konkurence lépe.

Hm, já bych řekl, že češi mají speciální talent jak nevidět kvalitu. Viz specifický trh z ještě nedávné minulosti prakticky ve všem, dnes ještě minimálně v potravinách. Dle mého má ZUNO prakticky všechno lepší než konkurence, protože jsem konkurenci dost obšírně obešel. ZUNO Plus je prakticky prémiový účet za 68 kč nebo 3000 Kč zaplacených kartou, ale přesto stále čtu, jak mají nabídku nic moc. Marketing se nezdařil, ale produkt je výborný. V minulosti jme takových příkladů viděli mnoho. Např Microsoft produkty a další úspěšné firmy. Produkt měli sice horší než konkurence, ale zvládli lépe obchodní stránku věci. Nedá se holt nic dělat.

-- 2. 6. 2016 18:07 --

paty07 píše:
eR99 píše:Výběry 100 Kč běžně eviduji u bankomatů ČSOB zejména našimi mladšími spoluobčany (ti by asi Zuno a litr nedali). Je to pro mě dosti nepochopitelné. Vyberou kilčo a běží do Mekáče, kde by v pohodě zaplatili tou stejnou DK...

To dělám taky, jdu do hospody, nějakou hotovost mám, ale ne moc, tak vyberu 100/200, vybrat víc, tak bych to propil a úplně nejhorší jsou hospody, kde berou karty :D

Já to nikomu neberu, ale tak holt si může takový soudruh pořídit Zuno Účet Plus. Je tam drobná, snadno splnitelná podmínka, jako u všech bank, kromě Equa.
Mariten
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 6. 2016 18:56

btw, z automatu ktere banky se da vybrat 100 kc?
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka