ZUNO bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mrusnok 10. 1. 2017 21:29

Výpověď mi přišla dnes. Účet rok a čtvrt prázdný.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Korzaik 10. 1. 2017 22:01

Osobně si myslím, že koukli na aktivitu max za poslední kvartál, beztak jim víc ty jejich RB systémy neumožňujou. :-D
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Anixx 10. 1. 2017 22:25

Zajimalo by mě co udělaji když mam u nich uvěr a do RB nebudu chtit přejit
Anixx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod j.ree 10. 1. 2017 23:16

to by zajimalo i me
j.ree
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milansokol 11. 1. 2017 00:32

Tak mi dnes nabídli toto:

Vedení účtu eKonto SMART ZDARMA

Výběry z bankomatů všech bank v ČR ZDARMA

Atraktivní úrokovou sazbu 0,75 % ročně na spořicím účtu

Možnost využívat širokou síť více než 130 poboček

Nikde ale nepíší na jak dlouho je to zdarma. Odkud máte těch 6 měsíců?
A nevíte, jestli k tomu je možný i ten Samsung, jak tu někdo psal, že někomu nabízí?
milansokol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod XLADI 11. 1. 2017 07:35

Pokud tam nejsou podmínky, tak bych do toho šel, není naškodu mít opravdovou banku, která proplácí i šeky. U těch internetových bank jsem nepochodil ani u FIO. Sice to potřebuji jednou za uherský rok ale bylo by fajn mít tu možnost. Sice bych žongloval s 5 účty ale to se zvládne, ona jedna ebo 2 časem odpadnou :-)
XLADI
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 1. 2017 07:42

Anixx píše:Zajimalo by mě co udělaji když mam u nich uvěr a do RB nebudu chtit přejit

Nejsem si úplně jist, že se věřitel musí před převodem pohledávky dlužníka ptát. :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 11. 1. 2017 08:15

To skutečně ptát nemusí. Než se nadějete, budete u RB, a vůbec nic s tím nemůžete dělat! Proto má smysl dobře zvážit výběr banky. U spoření je to jedno, garanční systém pomůže, ale s úvěrovými produkty mohou být velké problémy.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Korzaik 11. 1. 2017 08:17

XLADI píše:Pokud tam nejsou podmínky, tak bych do toho šel, není naškodu mít opravdovou banku...

Já myslel, že je tu řeč o RB. :D
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 11. 1. 2017 09:10

Tak uz jsem vypoved emailem take obdrzel. :/
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod jan.za 11. 1. 2017 09:26

U mě výpověď včera večer. Účet u RB už mám, nemají tak co nabídnout...
jan.za
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 11. 1. 2017 10:35

milansokol, tak eKonto je při plnění těch podmínek zdarma natrvalo, resp. do změny produktové nabídky. Šestiměsíční odpuštění nutnosti plnit podmínky je info od bankéře z pobočky.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Noclaf 11. 1. 2017 11:46

Vcera schuzka v RF, nabidka jako pro kazdyho z ulice (akorat nejakej telefon se dal vydojit). Pocachrovat s poplatkama se u toho lepsiho uctu dalo pokud bych nasel dva lidi na doporuceni co by si vzali i klidne ten ucet zdarma (ale museli by 2r vydrzet, heh).
V Zuno jsem mel Plus a libil se mi vyber v bankomatech zdarma nad 1000 i v zahranici a zdarma SEPA (ne ze bych je pouzival tolik). Bohuzel to byl muj hlavni ucet, takze jsem tam drzel provozni rezervu, vsechny trvaly prikazy, vsechny vedlejsi prijmy. Kua! :-(
V tuhle chvili se mi nejvic pozdava mBank (vybery zdarma nad 1500) a relativne levny SEPA. Zbytek je stejnej jako vsude a v podstate me ani moc nezajima. Kdyz mam vybery nepotrebuju pobocku, 95% veci platim prevodem nebo kreditkou (exCiti, nyni RF :-( ).
Jediny dve veci nad standardni tuzemsky platby jsou prave zridkave vybery v zahranici a SEPA platby + nebavi me hledat bankomat "moji" banky + libila se mi v Zuno mobilnim IB snadnost placeni a QR kod.
Nekdo nejaky lepsi tip? Obrat na uctu dostatecny, kazdy mesic minimalne 50k in a 20-50k out.
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 1. 2017 11:58

MBank tě zežere na kurzech, tam je i levná SEPA platba drahá. Pokud ti jde o tohle, vyzkoušej devizovky, na malé platby asi europlatba.cz (SEPA platby zcela zdarma a dobré kurzy), případně "velkou" smlouvu přímo s Easychange (lepší kurzy, SEPA rovněž zdarma). Mají účet u FIO (FIO má SEPA za 20 Kč), takže ta by byla dobrá na kombinaci.

1) Sberbank (je možné zvolit mezi Visa a MasterCard, jedna karta je zdarma) a to buď Aktiv (povinný obrat 15 000 Kč, výběry jen z bankomatů ČSOB) a Optimal (povinný obrat 25 000 Kč a výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí)

2) U Konto premium - obrat 50 000 Kč měsíčně. Zdarma zlatá MC, výběry v tuzemsku i zahraničí zdarma. Ze zmíněných bank asi nejlepší kurzy.

3) ČSOB Premium - obrat 50 000 měsíčně. Zdarma MasterCard World Elite kreditka a Visa infinite debetka. Také Priority Pass karta se 4 vstupy, zdarma výběry z bankomatů v ČR i v zahraničí (debetkou)

4) KB Top nabídka - obrat 150 000 kč měsíčně. Karta Visa Platinum. Výběry v tuzemsku i zahraničí zdarma.

Pokud chceš naopak účet "základ zdarma bez podmínek", vybírej mezi Fio, Air a Equa (ta má v tuzemsku výběry zdarma, v zahraničí za 9 Kč).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 1. 2017 12:11

Tak zase pro nenáročné, kteří mohli být spokojeni se Zuno Plus, a kteří nelpí na tom, že všechno musí být nejlepší... Tady bych viděl možnost to vyřešit jedním účtem, než to různě "lepit", a sice v Creditas - běžný platební styk, výběry ze všech bankomatů v ČR bez poplatku (no dobrá, jen prvních 5 v měsíci, ale to pro normálního klienta bez OCD je ekvivalent neomezeně), občasné výběry z bankomatu v zahraničí (za slušných 30 Kč za výběr s relativně dobrými kurzy), relativně "levná" (na české poměry) SEPA platba (50 Kč a kurzy na úrovni europlatba.cz) a to i bez nutnosti obratu či jiných podmínek...
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka