ZUNO bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod filip893 20. 7. 2011 20:41

xtonda:

Četl jsi ten článek v iHNed? Při denním připisování úroků u částek do 127000 Kč se daň vůbec neplatí (méně jak 1 Kč). Pak je tedy velký rozdíl, zda se úroky připisují měsíčně daněné, nebo denně nedaněné.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod xtonda 20. 7. 2011 20:44

filip893 píše:Vycházím z tohoto článku:

http://byznys.ihned.cz/osobni-finance/c ... sa-prodela

Aha, tak pokud je možné zaokrouhlit základ daně na celé koruny dolů a následně pak i daň na celé koruny dolů, tak potom se dá teoreticky v optimálním případě ušetřit 415 Kč na dani za rok, ovšem to by musel člověk denně optimalizovat a hýbat s haléřovými částkami tak, aby úrok před zdaněním vyšel na na zzz,99 Kč a zároveň i daň ze zzz na xxx,99.

Rozhodně se ale nedá paušálně říct, že úrokový výnos díky tomuto nějaký konkrétní, protože to záleží jak zrovna vyjde zaokrouhlování a to bude u každého zůstatku jiné.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 20. 7. 2011 21:10

Houby 700,-, nebuďte líný počítat. Když to necháš u W, vychází za rok cca 7.140,- Kč. Když to zrušíš, dostaneš u W 3094,- a pak u Zuno 4165,-, celkem tady je varianta s přechodem na 7.259,- Kč. Když do toho započítáš čas na převod, tak se dostaneš pod stovku. To už se dostává pod rozlišovací úroveň. Až budeš čekat třeba 2 dny na kurýra, pochopíš.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 7. 2011 21:30

saabik píše:
PatrikChrz píše:Ona u tech uctu s lepsim urocenim vzdy nejaka ta bariera je. Absence IB, poplatky za transakce, omezeny pocet uctu na ktere lze prevadet,...
V patek mi vyjde clanek o sporacich :)

kde vyjde? to bych si rad precetl. treba zjistim, ze mi nekde nabizeji vic nez mam ted na sporaku. nemam zajem o terminak, pouze sporak. nechci mit penize blokovany, a nemuzu najit lepsi nabidku nez 2,5%. uz se tesim :tleskani

No kde by vysel, na Mesci, kde jinde :)
Prekvapeni se bohuzel zadne nechysta, kde nic neni, ani smrt nebere :(. Proste srovnani soucasnych nabidek, upozorneni na ruzne kulisarny, atd.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xtonda 20. 7. 2011 23:34

Tak sem si udělal pár simulací a díky dennímu připisování úroků a zaokrouhlování základu daně a daně se dá dostat na stejný výnos jako by byl na účtu s ročním připisováním a sazbou cca 2,3 - 2,35%. Omezení je právě ale v tom, že to platí jen do toho zmíněného zůstatku cca 127500. V tomto limitu je to ale nejlepší nabídka v rámci bankovních nabídek bez výpovědi.

Nicméně pokud by se nezaokrouhlovalo nebo pro vysoké částky, kde zaokrouhlování bude mít minimální vliv platí vzorec, který jsem napsal.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 21. 7. 2011 02:21

No zas tak omezené to není, těch "spoření" tam můžeš mít až 10. :nenapadne
ultima__ratio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 21. 7. 2011 07:39

A ministerstvo financí už přemýšlí o tom, jak to zatrhne (to osvobození od daně) ;-)
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 21. 7. 2011 10:09

To se nedivím, že MF nenechá takhle ojebávat. V tomhle případě prostě upraví ten metodický pokyn třeba zavedením ročního limitu na odpuštění a vymalováno.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 21. 7. 2011 10:57

ALF6 píše:diky predatore...konecne jsem se dockal odpovedi :-D Jelikoz 700 na ulici nenajdu tak uz v tom mam jasno...vitej ZUNO 8-D

700 je rozdíl 0,5% v úročení za půl roku, který bude následovat. Ale správně (jak poznamenal xls) by se měla odečíst ještě půlroční ztráta 0,4% za tu fixaci (560), takže ve výsledku jde o 140 Kč po zdanění o 120 Kč!
Proto tu asi nikdo neodpověděl, protože to je "zanedbatelné". Já osobně bych to asi taky nehrotil, záleželo by jak moc se papíruje se zakládáním. To sem určitě Patrik napíše, jestli po něm nechtěli řidičák a zda si dělají kopie (to taky nesnáším) :-))
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 21. 7. 2011 11:41

Kopie si nemaji co delat. Pro tyhle ucely je lepsi pripravit si uz doma opis obcanky, aby se tam clovek nezdrzoval a podat jim to rovnou s obcankou, aby si ty udaje overili.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod ALF6 21. 7. 2011 11:46

Tak kvuli 120 Kc to rusit nebudu :-) To me zas nevytrhne. Necham si tedy fixaci na W a nejaky ten zbytek, co neni fyxovan a co do zari nasetrim vlozim pozdeji na vklad na 6 mesicu u Z. Uz jsem po internetu vyplnil prihlasku a ted cekam, az se ozve kuryr. Jeste, ze tu cloveku poradi...uz bych to jinak rusil... :-)
ALF6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kerryblue 21. 7. 2011 12:20

Informace - snad se bude hodit tomu , kdo půjde okolo: Dnes jsem si byl založit termínovaný vklad na pobočce na Václaváku. Snad proto, že prší, šel jsem hned na řadu. Byl tam jen jeden zájemce. Celé založení včetně vypití nabídnuté kávy, ukázky internetového bankovnictví, zkopírování obč. průkazu (zeptali se, zda mohou) a zodpovězení asi dvou otázek trvalo tak 15 minut.
Včera tam prý měli docela nával, ale mladá slečna neříkala, že se vše nezvládlo v pohodě.
kerryblue
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DoubleSix 21. 7. 2011 12:21

Alf6 : také nebudu rušit Würsta, nevyplatí se to, a pokud nějaké korunky budou v září, tak to šoupnu do Zuno na 3,5%.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod HankaDu 21. 7. 2011 13:23

V kterých případech je Zuno jedničkou a kdy mu patří až nějaké 10. místo? Aktuální porovnání: http://aktualne.centrum.cz/finance/peni ... ?id=707974
HankaDu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 7. 2011 13:28

SocPredator píše:
ALF6 píše:diky predatore...konecne jsem se dockal odpovedi :-D Jelikoz 700 na ulici nenajdu tak uz v tom mam jasno...vitej ZUNO 8-D

700 je rozdíl 0,5% v úročení za půl roku, který bude následovat. Ale správně (jak poznamenal xls) by se měla odečíst ještě půlroční ztráta 0,4% za tu fixaci (560), takže ve výsledku jde o 140 Kč po zdanění o 120 Kč!
Proto tu asi nikdo neodpověděl, protože to je "zanedbatelné". Já osobně bych to asi taky nehrotil, záleželo by jak moc se papíruje se zakládáním. To sem určitě Patrik napíše, jestli po něm nechtěli řidičák a zda si dělají kopie (to taky nesnáším) :-))

Dneska mi teprve přišla SMSka (cca před hodinou), že do 3 dnů se se mnou spojí kurýr (zakládal jsem přes Internet v úterý v 6 ráno). Tak uvidíme co budou a nebudou chtít.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka