ZUNO bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod digiking 26. 1. 2014 13:28

Dotaz: Mohu s aktivovanou debetní bezkontaktní kartou rovnou bezkontaktně zaplatit? Ptám se proto, že v dopise u karty píšou, že před 1. bezkont. platbou mám kartu použít v bankomatu či terminálu a ujistit se, že mám na účtu aspoň 1500Kč.
digiking
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 26. 1. 2014 13:47

Nemůžeš. Máš to v dopise...
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod digiking 26. 1. 2014 14:32

já vím, že to tam píšou, ale je to nejednoznačné, když tam zmiňují to ujištění o zůstatku 1500Kč. to stejně tak mohu udělat v IB. jde tedy o to, zasunout kartu do bankomatu a zas vytáhnout, ok.
digiking
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 26. 1. 2014 15:10

Ne. Karta se musí aktivovat pinem.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod digiking 28. 1. 2014 17:03

dík, no tak jsem to myslel, ale napsal jsem to trochu ve zkratce:) a doplňující otázka - když to tak udělám a nevyberu si peníze, je to bráno jako "výběr z bankomatu"? a tedy zaplatím za něj 28Kč?
digiking
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 28. 1. 2014 17:17

Dotazem na zustatek karty se karta mnohdy aktivuje, nahraje se na cip skript... Treba po zablokovani cipu atp. Asi jak u ktere banky. Take jsem musel jednou kvuli tomuto k bankomatu.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod qsubt 6. 2. 2014 10:14

pro toho kdo kartou ty 3000 zaplati to neni spatne
http://finexpert.e15.cz/zuno-prichazi-s ... uctem-plus
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 19. 2. 2014 21:21

má Zuno emailovou notifikaci při pohybu na účtu? (v rozsahu informací jako cca Fio, ne tak skoupé jako spořka).
(o SMS notifikátoru vím, ale to mi nevyhovuje).
u Fio mě to začíná pomalu sr*t. Je to jako když se baví blbej s hluchým. Nejsou vůbec flexibilní.
Naposledy upravil audis dne 19. 2. 2014 21:33, celkově upraveno 1
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 19. 2. 2014 21:30

ne
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 19. 2. 2014 21:45

Zuno mailové notifikace vůbec nemá.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod audis 19. 2. 2014 22:08

díkes
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michael1234 28. 2. 2014 16:24

Zdravím,

chtěl bych se zeptat místích diskutujícíh na jejich názor a případné doporučení. Mám založenou internetovou peněženku (Skrill) v EUR, kam mi chodí každý měsíc peníze (opět €). Jenže se mi nechce schraňovat € v internetové peněžence a tak hledám možnost je převádět někam jinam. Nejlépe někam, kde se můžou i zhodnotit. Zároveň bych se rád vyhnul poplatkům za příjem € nebo za zahraniční platbu.

Teď si nejsem jistej jestli převody z internetových peněženek se berou jako zahraniční platby a platby do zahraničí, nevíte někdo? Kdybych si chtěl třeba Skrill znovu dobít, tak abych za to něco neplatil.

Zuno si jinak za příjem zahraničních plateb nic neúčtuje a spořící učet lze mít v EUR s úrokem 0,9% p.a.
Ty peníze moc používat nebudu, spíše jen v nouzi nebo kdyby nevyšla výplata. Spíš bych je chtěl šetřit na nějakou dovolenou a tak stále dokola.

Myslíte, že Zuno by mohlo vyhovovat těmto potřebách nebo co byste mi doporučili jiného?
michael1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qsubt 2. 3. 2014 10:25

no problem je ten, pokud se nepletu, ze Skrill ti zpet neposle eura, ale koruny - protoze vzdy posila penize na tvoji narodni menu... a prevede si to podle sveho kurzu a prihodi navic nejaky %... tudiz o nejake vyhodnosti nemuze byt ani rec... ZUNO ucet ti tu v tomto nepomuze.

reseni jak levne EURa ze Skrillu dostat je byt slovak:) tj poslou ti to v eurech
nebo si poridit tu jejich kartu https://www.skrill.com/skrill-prepaid-m ... /overview/ (ovsem platis za vedeni 10eur/rok) a na slovensku si s ni kupovat jidlo a benzin :D

pokud se nekde pletu tak mne opravte.

0.9% nepovazuju za zhodnocovani, pokud ty penize casem budes ze Skrillu zase utracet, nechal bych je asi tam.
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michael1234 3. 3. 2014 15:54

Skrill mám založený v eurech a už mi tam chodí peníze aniž by se převáděli na koruny. Akorát mi není jasný jestli poslání peněz z/do Skrillu je braný jako SEPA platba nebo jak je to vlastně braný?
Jinak jestli jsem se dobře informoval tak přijetí € na eurový účet u Zuna je zdarma a nemělo by se to převádět, ale pohybem € ze Zuna zpět na Skrill si už jistej nejsem a platit 180kč to by se už nevyplatilo.

Každopádně bych měl rád někde účet, kde bych mohl posílat bezplatně € nejen kvůli zhodnocení, ale hlavně kdybych náhle potřeboval z těch € udělat koruny, což se u Skrillu vůbec nevyplatí.
michael1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LuiS_666 3. 3. 2014 19:04

Ano je to Sepa platba, platíš cca 3 EUR za platbu. Na ten EUR učet u Zuna by som to neposielal.
Z osobnej skusenosti viem, že dostat EURa na ich EUR účet je skryta pasca

Pretože účet PLUS je len v CZK tak za odchodziu SEPA platbu budu pýtať 180,- (neviem presnú sumu) (Aspon tak to bolo pred 1.2.2014)

Ak ti vyslovene nejde disponovat EURami, skús si poslať peniaze na ZUNO Visa kartu, aspoň zarobíš na kurzovom rozdiele. (Malo by to íst)

Ad posielanie EUR z penazenie, zasielaju bud (vačšinou) v EUR, USD, GBP prevádza ich na CZK banka príjemcu....

Ak potrebuješ disponovat EURami, skús treba FIO (aktualne už vedia aj SEPA) Na účet ich dostaneš za 25 kč a preposlanie do devizovky ta vyjde na 50,-

Ak chceš zasielat peniaze na Skrill, tak majú účet v tuzemskej banke v CZK (tuším aj v EUR) To ti poradí support skrillu, majú rozne podmienky v závislosti natom aký si customer :)
LuiS_666
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka