Česká spořitelna kontokorent

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod strny88 12. 8. 2010 12:55

Dobrý den, před rokem my byl umožněn kontokorent, kde jsem mohl jít do debitu 30 000kč, bohužel co člověk nechtěl přišel jsem o práci, ano na dotaz paní na pobočce jestli nechci pojistit proti ztrátě zaměstnání řek sem výslovně NE, bohužel. Nyní mi přišla druhá upomínka že jsem v mínusu 30800kč, které musím do 8mi dnů uhradit. Zítra se chystám na pobočku pro nějaké rady, ale moc nadějí si nedávám. Co vím, stačí na uču protočit oněch 30800kč aspon na 24hodin? Po protočení mohu opěd do debitu - 30 000kč? Rozumím tomu správně? Dále pokud tomuto někdo více rozumíte, lze tohle zařídit nějak na pobočce? NEchci aby to po mě vymáhali, je nějaká možnost splátkového kalendáře?, Chci jít na pobočku připravený. Ve financích se teprve rozkoukávám, nemluvě o ruznych službách u ruzných banek. Po zplacení tohoto debitu, začnu uvažovat a brát informace u jiných bank. Díky za stručné odpovědi.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 12. 8. 2010 13:00

Mno, řekl bych, že pokud jsi měl kontokorent 30 kKč a jsi v minusu 30,8 kKč, tak jsi porušil smluvní podmínky, takže to chtějí vrátit najednou a nový už ti nepovolí.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 8. 2010 13:39

Bohužel problém řešíš pozdě, jak píše Tomáš Marný, jestli jsi porušil podmínky (přešvihnutím limitu, možná nesplacením v dohodnutém termínu), tak ti nejspíš další kontokorent již nepovolí, stejně by postupovaly všechny banky (ne všechny mají ale pro vyrovnání stejné termíny, některé mají konkrétní den v roce, u jiné nemusíš kontokorent vyrovnat nikdy, ale zase musíš točit výplatu).
Řešení bude obtížné. Každopádně nejhorší je "strkat hlavu do písku" a nedělat nic.
Jedna z možností je zaplácnout půjčkou jinde. Jenže v tvém stavu (bez práce) asi těžko seženeš půjčku za nějakých rozumných podmínek a pak bys asi nestihl splácet ani úroky a byl bys na tom mnohem hůř. Ideální by bylo, kdyby ti mohla pomoci rodina, 30 tisíc nejsou tak velké peníze.
Další možností je pokusit se dohodnout na nějakém splátkovém kalendáři, konsolidaci půjček, atd, počítej ale nejspíš s vyšším úrokem.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod HNF-01 13. 8. 2010 09:04

Podle me zapomnel na to ze kontokorent byva na 180 dnu.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 8. 2010 11:29

Jak kde, pokud se nic nezměnilo, tak ČS má 1 rok od čerpání, viz starší Dalichův článek:
http://www.finexpert.cz/default.aspx?se ... icle=16660
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 21. 8. 2010 10:54

CS je ve veci kontokorentu pomerne velkorysa. Dorazil-li ti uz dopis "uhradte do osmi dnu" a skutecne bude kontokorent aspon na jeden den vyrovnan, myslim, ze nebude problem aby ti ho nechali. Pripadne ti navrhnou konsolidovat ho hotovostni pujckou a uzavrit.
Pripominam, ze vse nad tech 30 000 je uroceno sankcnim urokem (25%).
memorix
Nadšenec