FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod brzdil987 4. 7. 2014 12:55

Ted jsem zadal platbu sporak-bezny ucet a platba probehla hned :-D
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 4. 7. 2014 13:37

Jsme hlavně takový národ. Klid. Nepřišla výplata, však ona příjde. Vlak má 4 hodiny zpoždění, však co, aspoň si prohlédneme to pěkné město. Včera jsem ti poslal mail. Ještě nepřišel ? Však on příjde, to je u seznamu běžné. Každé ráno čekám v koloně a můj dojezd do práce netrvá 20 min ale 40 min. Však práce počká. :D
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod Robin Brett 4. 7. 2014 15:02

Akciový Klokan: To cos napsal je módní sebemrskačskej blábol.
Jestliže zaměstnavatel mimořádně poslal výplatu později, není nic k řešení, jestliže to dělá pravidelně, tak si musíš hledat solidnějšího, protože toto bude jen jeden z problémů s ním.
Kolony rozhodně nejsou problémem našeho národa, to že každý, kdo má 2 dírky do nosu musí dřepět v autě je problém celosvětový.
Snad jenom freemaily patří do stejného ranku s probíraným tématem. V 99,9 procentech to přijde hned, párkrát za rok to trvá. Mám ale obavu, že službu, která pojede na 100pro bude dost těžké najít.
Robin Brett
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 4. 7. 2014 15:19

Ještě koment k tomu zpoždění vlaků prosím, jinak dnes neusnu :D

Jinak díky za ten "módní sebemrskačskej blábol". Jestli to znamená,že mám rád funkční věci a služby, případně mám rád když člověk/firma dělá svou práci dobře tak si to musím někam napsat :-D

Jo a ještě nemám rád když jsem 1/2 roku dopředu objednaný k lékaři a když tam příjdu v objednaný čas a navíc 10min předem tak je tam dalších 10 lidí (také jsou objednáni ?) a stejně se dostanu do ordinace až po dalších 2-4 hodinách. Když se to stane jednou, chápu. Když se to stane po 55 a nejen mě tak je asi chyba v systému. A tím se asi vracíme k tématu.
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod maaart 4. 7. 2014 16:08

Franklin píše:Zedňa: FIO se nemá čím chlubit. V úterý jsem zadal převod FIO-FIO v brzkých ranních hodinách a protistrana mi hlásila zvýšení zůstatku a přijetí zprávy z hlásiče až po více než 2 hodinách někdy v půl desáté dopoledne. Tak to už je hodně špatné. Nejdřív bych dal do pořádku převody peněz, teprve pak bych vydával oslavné zprávy. Nepamatuji si, že by kdy v minulosti FIO fungovalo takhle špatně. :-(

Že jsem tak smělý, nemohlo to být tak, že peníze byly na účtu protistrany v podstatě hned, ale zpráva o změně zůstatku přišla až po té deváté hodině?
Když si brzy ráno převádím peníze mezi svými účty a následně třeba mimo banku, tak převod se uskuteční hned, ale maily o změnách zůstatků mi přijdou až po deváté hodině standardně.
maaart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Robin Brett 4. 7. 2014 17:00

To asi bude sestra doktora pipka, když neumí objednávat lidi. A nebo si je objednává doktor sám a jako plánovač stojí za starou bačkoru. Otázka zní, jaký je potom doktor a zda není čas na změnu.

To NENÍ chyba systému, stejně jako to NENÍ věc NÁRODNÍ (toliko k blábolu).

Už to je OT.
Robin Brett
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 7. 2014 17:15

xtonda píše:Ale to důchodce, který už nic neřeší a má ne všechno dost času těžko pochopí.
Důchodci to na rozdíl od některých puberťáků docela dobře chápou, že ne všechno se vždy provede hned do 1 vteřiny a proto důležité převody provádějí dostatečně včas a když někdy něco nevyjde tak kvůli tomu nebrečí a nedělají velký humbuk.

maaart píše:nemohlo to být tak, že peníze byly na účtu protistrany v podstatě hned, ale zpráva o změně zůstatku přišla až po té deváté hodině?
Samozřejmě, že mohlo ale jak to skutečně bylo to se už nyní nedovíme. Hlavně, že se ohledně toho nadělalo dost křiku.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 5. 7. 2014 10:37

Robin Brett : Tak asi jsi výjimečný :D Toliko k tvému blábolu, už jsi to dostal skutečně k OT :D
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod davsopl 11. 7. 2014 21:43

Trochu problém pro FIO.

http://www.svetandroida.cz/fio-banka-kradez-201407?utm_source=TW&utm_medium=SvetAndroida&utm_campaign=SNAP%2Bfrom%2BSv%C4%9Bt+Androida
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 11. 7. 2014 22:14

davsopl : No tak FIO aplikaci nenapadli hackeři (jak píše pan redaktor), to si pouze nějakej blb stáhnul malware z neoficiálního zdroje. Dobře mu tak. Oficiální FIO aplikace je naprosto v pořádku.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod malejarda 12. 7. 2014 07:09

Technicky vzato sice nebyla napadena primo aplikace FIO, byl to vsak cileny utok na nektere klienty FIO, kteri uzivaji k pristupu do IB aplikaci FIO. Ja ji neuzivam a napaden jsem nebyl, ackoliv jsem jejich klientem. Mozna to je take tim, za na uctech FIO nemam statisice, ale pouze cca 5 Kc. Podle me musel mit utocnik dobre informace primo z banky, kdyz vedel, na ktere klienty jit a jak je kontaktovat.
malejarda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Thom 12. 7. 2014 08:22

Myslím, že tohle už je dost rozebráno v diskuzi pod tím článkem. Přikláním se k názoru, že kdo si něco nainstaluje z odkazu v sms, může si za to sám.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod malejarda 12. 7. 2014 18:41

Jasne ze si za to muze sam, ale jestli pachatel dostal informace o zustatcich na uctech a emailovych adresach klientu FIO, ze je mohl diky tomu cilene kontaktovat, tak ta banka take neni bez viny.
malejarda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Thom 12. 7. 2014 21:54

To je tvoje spekulace, nevíš nic. Mohla to klidně být i náhoda, že ten týpek tam měl víc peněz. Jinak tohle jde beztak vytáhnout v každé bance, dokonalé zabezpečení klientských údajů nejspíš neexistuje.

Ale myslím, že existuje jednodušší možnost - koupit si někde cédo třeba s kontaktama zákošů slevových serverů, právě za vouchery se z účtu často platí a pochybuju, že jejich zákošema převládají ti se Spořkou apod.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod tx999 12. 7. 2014 23:56

malejarda píše:Jasne ze si za to muze sam, ale jestli pachatel dostal informace o zustatcich na uctech a emailovych adresach klientu FIO, ze je mohl diky tomu cilene kontaktovat, tak ta banka take neni bez viny.

Z ceho usuzujete, ze to byl unik z banky a ze utocnik znal zuatatky? To, ze tenhle konkretni klient tam mel 120 tis. neznamena, ze tam meli penize i vsichni ostatni. A taky nemuzete vedet, jestli byli osloveni opravdu cilene pouze klienti Fio. I kdyz tady bych narozdil od utoku na CS, CSOB ci KB celkem veril tomu, ze to cilene bylo. Preci jen Fio je mala banka, tam se asi kobercovy nalet na nahodu moc nevyplati.
tx999
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka