FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod yndezit 24. 10. 2023 19:18

Zedna1 píše:@qwerty385
No zrovna u FIO se jejich zodpovedne IT oddeleni ukazalo jako "totalni banda nymandu", omlouvam se ale jinak se to napsat opravdu neda.

I pres mnoho odbornych clanku pisicich o tom, jak je nesmyslne vynucovat caste/pravidelne zmeny hesel, FIO snad jako jedina banka v CR byla/je v tomto duchu premiant, tj. vynucuje kazdy rok menit heslo do IB. Relativne nedavno to trochu zmirnili tim, ze pokud je heslo delsi nez X znaku, tak to nevyzaduje ...

Bych zrovna do nich moc neryl. Jakkoli jsou to na poměry bank socky, jedou aspoň na celkem standardních řešeních, jako jedni z prvních podporovali svého času i něco jiného než Windows a IE.
Na IB mají minimum responzivních blbostí, takže to jede skoro na všem, i na XP, kdežto jinde máš povinnost mít prohlížeč s dírami z poslední doby (vtipná je hlavně Trinity, naštěstí to jde snadno obejít).
A heslo sice musíš jednou za rok změnit, ale jde ho změnit na staré.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 24. 10. 2023 19:27

A e-brokera někdo používá? To je teprve bezpečnost na prvním místě :-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 24. 10. 2023 23:31

muhlfeit píše:Škoda, že to neumí FIO e-broker. Tam je historie pouze rok (!). Hrozné.

Fio e-broker samozřejmě UMÍ neomeznou historii obchodů - třeba teď jsem si cvičně vyjel obchody z r.2007 :D Jediné omezení je, že vždy je nutné zadat jen roční období pro zobrazení.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jantars 27. 10. 2023 18:02

PatrikChrz píše:Mýlíš se v tom, že popularita FIO zde na fóru je pouze dílem jejich poplatkové politiky. Prakticky všechny banky u nás nabízí za určitých podmínek (a čím dál více i bez nutnosti splnit jakékoliv podmínky) účet zdarma.

To, v čem FIO vede, je:
1) dlouhodobá produktová a poplatková stabilita. Nemění ceník každý rok.
2) internetové bankovnictví - do dnes některé banky neumí neomezenou historii, nevím o jiné bance, která by uměla na jednu stránku (aby šlo hledat přes ctrl+F) výpis z pohybů za několik let. Prostě IB je jednoduché, rychlé a funkční i na obskurdních zařízeních.

Patriku za mě hodně
3) konfigurovatelná, přehledná a bez nesmyslůplná telefonní appka.
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareka 30. 10. 2023 06:42

Při pokusu o spuštění aplikace se objeví jen text: Aktivni akce jsou dočasně nedostupné

FIO má výpadek/odstávku?
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 30. 10. 2023 07:44

Funguje bez problému. iOS.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod mareka 30. 10. 2023 11:23

Android app byla nefunkční do cca 11.00, nyní už opět funguje.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P_H_ 30. 10. 2023 11:29

Na FB někdo psal, že mu to nefungovalo na Wi-Fi, ale fungovalo na mobilních datech. Asi znovu zablokovali některé poskytovatele.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod trimos- 1. 11. 2023 07:16

Fio dnes zadány 3 plpatby v rámci vlastních účtů po cca 800.- Kč, po dvou hodinách stále neprovedeny
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod libol 1. 11. 2023 07:47

Totéž (jen ta částka je větší) :-(
edit: už to profoukli (alespoň u mne)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod P_H_ 1. 11. 2023 12:33

Při zadávání tuzemské platby a volbě typu Okamžitá se objevil posuvník
"Souhlasím se změnou na standardní platbu, pokud nelze odeslat okamžitou."

To je nějaká novinka, ne? Pokud si pamatuji, kromě toho, že se Fio banka vždy pokusí platbu do zapojené banky odeslat jako okamžitou (i když je navolena výchozí volba "Standardní", jednu dobu tam snad ani explicitní volba "Okamžitá" nebyla), tak možnost nevykonat standardní platbu, když se nepovede okamžitá, tam kdysi nebyla.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 11. 2023 12:56

Myslíš checkbox? Tak novinka to je, ale ne úplně čerstvá, určitě několik měsíců to tak je.

FIO nikdy neposílalo okamžité platby automaticky, je (a vždy byla) předvolena standardní a pokud si to člověk nezmění, jako standardní to odejde (párkrát jsem se z nepozornosti nachytal). Ale je pravda, že FIO už roky posílalo běžné platby vícekrát za den, takže i u standardních platem zadaných cca dopoledne bylo doručení D+O (i když ne okamžité).

"Tak rychle jak to jen jde" (tj. automaticky zvolí okamžitou, je-li možné) posílá třeba Česká spořitelna.

Mně víc vyhovuje volba FIO, protože právě správným nastavením platby si můžu zvolit "okamžitě nebo vůbec", což u ČS nelze.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod P_H_ 1. 11. 2023 13:16

Režim "tak rychle jak to jen jde" Fio banka promovala minimálně v době, kdy s okamžitými platbami začínala.

https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media ... em-rozsahu
Aby zadání platby zůstalo co nejjednodušší, bude Fio banka všechny vhodné platby automaticky odesílat okamžitě. Pokud se okamžité odeslání z nějakého důvodu nezdaří (například kvůli odstávce či výpadku cílové banky), odejde platba standardním způsobem.

Zrovna koukám do historie a když jsem před pár dny posílal peníze na účet v KB, tak i když jsem určitě neměnil typ platby, je v podrobnostech uvedena jako "okamžitá odchozí platba". Takže podle mě Fio posílá vhodné platby automaticky jako okamžité, ale zároveň umožňuje zvolit "okamžitá platba nebo nic".
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 1. 11. 2023 18:52

Podobne, o vikendu jsem odesilal platbu z FIO do Airbank a zapomnel zmenit typ na okamzitou. Presto platba dorazila okamzite a v podrobnostech v historii je taky takto oznacena.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Perrund 7. 11. 2023 14:32

Zdravím. Mal by som otázku na Fio Konto. Mám bežný účet Fio v EUR založený na Slovensku a uvažujem, že si otvorím Fio Konto v CZK a nechám si k nemu vydať kartu. A moja otázka znie: Keď budem v ČR, môžem si vkladať české koruny cez vkladomat Fio v ČR priamo na toto Fio Konto v CZK?
Perrund
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka