FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 3. 2024 16:07

Různé preventivní bankovní blokace jako zde popisované nejsou ani tak o objemu, jako o počtu transakcí vůči danému účtu/obchodníkovi/skupině obchodníků. Jako příklad (když to @osobne zmiňoval v minulosti) jsem zde udával Creditas, u které projdou jen dvě platby kartou do sázkových kanceláří (Fortuna, Sazka...) a třetí už to nedovolí, tváří se to, jako by byly pro danou skupinu zakázané internetové platby (1.3. jsem si to znova ověřil, když v rámci aktuální Creditas soutěže jsem chtěl udělat 5 plateb 500+ Kč a do sázkových společností prošly jen dvě, je to tedy "trvalá ochrana" od Creditas). Prostě banky mají různou citlivost na různé typy transakcí, které pak X hodin/dní blokují a Fio v tom není rozhodně sama. Když to klient ví, může být přece v klidu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 3. 3. 2024 16:09

Někdo to ví a stejně o tom musí napsat dvě stránky. A pak v tématu o podvodech píše přesný opak :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 3. 2024 16:48

wit.cz píše:Člověk chce využívat služby v roce 2024 dokonce i v neděli,
Ano a proto ty okamžité platby jsou aby je šlo využít kdykoliv tj. i v nepracovní dny. Nic ale není natolik dokonalé aby to občas nemohlo selhat. Pokud ale někdo provádí těch plateb příliš mnoho nebo něco o čem ví, že ve FIO s tím může být problém tak by se neměl divit, že mu to problém způsobí.

slavo963 píše:Kdybych musel poslat dulezitou platbu k urcitemu datu, kdy hrozi pokuta z prodleni, urcite pocitam s D+1...
To sice ano, ale lidská paměť není 100% dokonalá a občas může i selhat a tak ty okamžité platby jsou dobrá věc. Hlavně když si na něco někdo vzpomene na poslední chvíli a je zrovna neděle nebo jiný nepracovní den a zrovna mu to nefunguje což může naštvat a způsobít i nějaké problémy.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 3. 3. 2024 17:12

Proto máme účty ve všech bankách. Jedna nám to blokuje, použijeme další. :mrgreen:
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 3. 3. 2024 17:34

minarjo: Jasně, ale jde o míru. Sázková společnost je jasná. FIO je hodně přísné, až nepoužitelné, i když se zdá, že se dá naučit používáním, protože hodně lidí tady žádné problémy nemá.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 3. 3. 2024 19:06

Já nikdy žádný. Všechny okamžité platby došly jako okamžité.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod 123123123 4. 3. 2024 10:12

Teď mi na infolince Fio tvrdil, ze lze ve Fio odeslat pouze 4 okamžité platby denně, další už jen jako standardní. Na jak dlouho budu mít okamžité platby ještě blokované, mi nedokázal říct, prý mi to během dneška odblokují, každopádně stále nejdou, už to je přes 31 hodin, to je strašná úroveň služeb. Chtèl jsem po nèm, ať vyjme múj účet z těch omezujících bezpečnostních pravidel, na to prý nemá oprávnèní. Ještě mi poradil, ať si stěžuji na nějakěm Fio servisu, že on nic víc neví a nemůže mi pomoci.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 3. 2024 10:58

Já si také nepamatují, že bych ve FIO měl nějaké probvlémy s okamžitými platbami. Možná někdy ze začátku kdy ty okamžité platby se začaly zavádět tak s tím bývaly občasné problémy. Ve FIO ale neprovádím spoustu okamžitých plateb denně, neověřují si šablony zbytečnými platbami, nepřevádím velké částky atp. což by se FIO mohlo nelíbit.
Pro některé lidí žádná banka nemůže být dobrá, protože každá má občas s něčím nějaké problémy a ne vše je v ní tak jak by to klient chtěl a jak by mu to vyhovovalo. Pro některých ale stačí, že kritizovaná banka nabídne nějaký lepší úrok nebo nějakou akci na které se dá jednoduše vydělat nějaké peníze a hned je z té banky pro nich super banka.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 4. 3. 2024 11:46

@vlazy zase meleš nesmysly, tak si zkus poslat 3-4 okamžité platby po 100 000 na jeden stejný účet a pak tady vypisuj moudra… Pokud 3 platby jsou “spousta”, pak … :tleskani

@123 Pokud nevíš co je fio servis tak … :-))

Fio tel. infolinka funguje od začátku tak, že hovory náhodně spojuje na pobočky, takže tam opravdu nemají kdoví jaká oprávnění cokoliv dělat na tvém účtu. Na stejný režim teď mmj. přešlo O2, hází hovory na pobočky. Asi už se jim nechce krmit zaměstnance infolinky

Lidi, pošlete platbu před 12:00 a nevymýšlejte kraviny co je a co není použitelné, fio a každá banka si může blokovat co chce, když okamžité platby jsou negarantované. Pokud by zablokovali běžnou platbu před 12:00 hodinou, tak to už se jde domáhat náhrady škody, předtím ale požadovat přes fio servis okamžité zprocesování v den D, jinak by to každá banka shodila na to, že jste nepředcházeli škodám…

Pokud dodržíte výše uvedený postup, dostanete náhradu škody i mimosoudně o<:)

Já bych důležitější platbu ve fio, zejm. pokud by to byla třetí či další platba v ten den, bych určitě dělal dopoledne. Protože pokud se nepletu, tak žádným způsobem nešlo tu okamžitou platbou, když byla splatná v den D, vypnout. Takže těžko říci jestli se jejich kontrolní aparát po nějaké době, třeba 4 hod., resetuje
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 3. 2024 12:18

123123123 píše:... prý mi to během dneška odblokují, každopádně stále nejdou, už to je přes 31 hodin, to je strašná úroveň služeb. ...

No, tak je to do druhého pracovního dne. :) Když to spácháš v pondělí, v úterý odblokují, když v neděli, jako bys to spáchal v pondělí. Obávám se, že fioservis nepomůže.

vlazy, fakt by mě zajímalo, proč tam máš tu patičku. :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 4. 3. 2024 12:31

Okamžité platby již mám zase funkční, asi je standardně blokují do 12 hodiny následujícího dne, pokud mi je kvůli tomu telefonátu neodblokovali dříve.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod 123123123 4. 3. 2024 12:35

vpe píše:...
Fio tel. infolinka funguje od začátku tak, že hovory náhodně spojuje na pobočky, takže tam opravdu nemají kdoví jaká oprávnění cokoliv dělat na tvém účtu. Na stejný režim teď mmj. přešlo O2, hází hovory na pobočky. Asi už se jim nechce krmit zaměstnance infolinky
...

Zajímavá úvaha, které se mi ale nechce věřit, standardně mívají u většiny bank největší oprávnění problém řešit právě pracovníci poboček, krom mBank, protože tam jsou na pobočkách asi OSVČ.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 3. 2024 12:39

vpe:
Zase se snažíš trollovat a vymýšlíš si k tomu argumenty které jsem tu nepsal. Já jsem nikde nepsal, že ve FIO nejsou žádné problémy. Psal jsem, že si nepamatují, že bych ve FIO měl nějaké probvlémy s okamžitými platbami, což neznamená, že někdo jiný nějaké problémy nemůže mít. Proč bych měl zkoušet něco k čemu nemám potřebu to provádět? Mě stačí to co tu o tom píšou jiní. Pokud někdo ví, že něco se FIO nemusí líbit tak by to neměl v této bance provádět a nebo by měl počítat s možnými problémy.

drkarel:
Kde a jakou patičku?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kajer 4. 3. 2024 12:47

vlazy píše: drkarel:
Kde a jakou patičku?

Ze bys ucet po nekom zdedil a nebylo to tvym kredem?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pati%C4%8Dka
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 123123123 4. 3. 2024 14:56

Tak jsem dnes provedl 1 okamžitou platbu pod 20000 Kč, po více než hodině pokus o druhou okamžitou platbu 10000 Kč na jiný účet a zamítnuto, od té doby okamžité platby zase blokovány. Zítra odešlu všechno pryč a už tuhle divnobanku používat dobrovolně nebudu i když se mi líbil úrok na Fio kontu, vzdávám to.
:-(
123123123
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka