FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 4. 3. 2024 15:14

Třeba by to šlo reklamovat, pokud stále platí, že nejde zakázat okamžitou platbu a okamžita platba se vnucuje automaticky i kdyz chci platbu standardni (coz nelze zadat v den D).

-- 4. 3. 2024 15:19 --

vlazy píše:vpe:
Zase se snažíš trollovat a vymýšlíš si k tomu argumenty které jsem tu nepsal. Já jsem nikde nepsal, že ve FIO nejsou žádné problémy. Psal jsem, že si nepamatují, že bych ve FIO měl nějaké probvlémy s okamžitými platbami, což neznamená, že někdo jiný nějaké problémy nemůže mít. Proč bych měl zkoušet něco k čemu nemám potřebu to provádět? Mě stačí to co tu o tom píšou jiní. Pokud někdo ví, že něco se FIO nemusí líbit tak by to neměl v této bance provádět a nebo by měl počítat s možnými problémy.

A pokud nic neví, tak by o tom měl psát anebo vyučovat.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod libol 4. 3. 2024 16:34

Ja teda nevím co furt máš s vnucováním okamžité platby.
Alespoň u mne je výchozí platba "Standardní", mohu ji přepnout na "Okamžitou" (a tam mohu zrušit - což oceňuji (ale nemusím) - Souhlasím se změnou na standardní platbu, pokud nelze odeslat okamžitou.)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 3. 2024 17:33

vlazy: Nic, to já jen tak trolluju a hledám si do koho bych si mohl kopnout (nebo jak to vždycky píšeš). :)

kajer: Vidíš, to mě nenapadlo ... jeho krédo to nemůže být.

osobne: To je ale překvápko. Ty provádíš závadnou činnost a hned jak Ti to odblokují, provádíš další. :D (Jo, ve skutečnosti to taky nepovažuju za normální.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 5. 3. 2024 04:20

Libol a kontroloval jsi jak se platba provedla? Ze by to uz opravili? Drive se vzdy kdyz to bylo mozne, provedla jako OP, i kdyz bylo nastavene Standardni
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod 123123123 5. 3. 2024 04:42

Já vždy nastavil okamžitou a odmítl standardní. Když mi okamžité platby zablokovali, tak už není okamžitá platba v rozbalovací nabídce, není možné ji zvolit.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vpe 6. 3. 2024 11:58

Nechápete ani jeden:

když dáš/necháš STANDARDNÍ, stejně ji procpou jako Okamžitou!

Fascinuje mne, že si toho nikdo není schopen všimnout a oni to samozřejmě právě proto ani neřeší.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 3. 2024 12:31

Včera v noci jsem chtěl zaplatit menší částku do KB okamžitou platnou přes SB a nabídlo mně to jen standardní a prioritní platbu. Nejsem si vědom blokace okamžitých plateb.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod 123123123 6. 3. 2024 16:41

No to je prave ono, takhle blokují okamžité platny. I když zvolím standardní platbu, neprovedla se mi nikdy jako okamžitá.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fijosh 6. 3. 2024 18:50

MirekM. píše:Včera v noci jsem chtěl zaplatit menší částku do KB okamžitou platnou přes SB a nabídlo mně to jen standardní a prioritní platbu. Nejsem si vědom blokace okamžitých plateb.

To byl problém na straně KB, protože měli včera večer nějakou technickou odstávku.
Kromě nemožnosti přijímat okamžité platby jim ještě nešel web nebo KB+ appka.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 8. 3. 2024 06:42

Tohle je běžné chování v případě, že protistrana má výpadek, Tak se možnost okamžité platby též nenabídne. V noci mívají banky docela často plánované i neplánované výpadky.

Ale to, co popisuji já výše, kdy systémově nelze zadat standartní platbu, Protože se i to standartní platba pošle jako okamžitá, to je nepochopitelné chování.

Jednak je to pro banku zbytečně dražší, druhak to odporují logice, a zatřetí to způsobí komplikace, nebudu vysvětlovat proč a kdy.

Jediný důvod je, Že banka tak může levně vypadat lepší. Nicméně nestačilo by, kdyby předvolila Tu okamžitou platbu, respektovala, když někdo přenastaví na standardní?
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 3. 2024 09:58

Ale Fio přece není jediná, která se primárně pokouší zaslat jako Okamžitou a až když to nejde, zašle jinak! Podobně to mají i daleko větší banky, třeba Česká spořitelna. U Fio je "nešťastné" jen to, že jsou ne úplně přesné popisy typů plateb v internetovém bankovnictví pro ten formulář, kde lze vybrat Standardní či Okamžitá (a ještě tuším placená Prioritní). To tam chce ten popis upravit či ty dvě možnosti sjednotit (stejně jako u zmíněné ČS to není oddělené), když banka použije tu v danou chvíli rychlejší. Navíc při volbě Okamžitá ten formulář i zobrazí možnost zakázat změnu na Standardní když okamžitá nejde, ale možná právě proto to mají oddělené. Jako Standardní zkrátka Fio myslí "v danou chvíli nejrychlejší možnou" (po vzoru ČS), u Okamžité se tím myslí, že to použije klient, který na Okamžité trvá (když lze u této volby přepnutí na běžnou zakázat). Fio tím kombinuje přístup k okamžitým platbám od různých jiných bank, jen by "Standardní" ve formuláři měli přejmenovat třeba na "Automaticky zvolená nejrychlejší" a bylo by to jasnější :).
Takže @vpe - na Fio nenadávej, když bys měl účet například u ČS, také by sis u převodu do banky, která v danou chvíli podporuje okamžité platby, nemohl vynutit běžnou, prostě to nejde a takto to dělá více bank, namátkou třeba Raiffeisenbank.
Naposledy upravil minarjo dne 8. 3. 2024 12:06, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 8. 3. 2024 10:19

No okamžité platby jsou jedna věc. Ale že má Fio bordel v procesech, neaktualizuje si údaje a zákazníka kontaktuje emailem (!) a na neplatné tel. číslo SMS, to už je dost jiné kafe.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod lightblackfox 8. 3. 2024 11:31

FIO je jedna z nejlepších bank na českém trhu. :idea:
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 8. 3. 2024 11:50

Dokud po nem nic nechces.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 8. 3. 2024 12:02

octaviampi píše:No okamžité platby jsou jedna věc. Ale že má Fio bordel v procesech, neaktualizuje si údaje a zákazníka kontaktuje emailem (!) a na neplatné tel. číslo SMS, to už je dost jiné kafe.

No mě takhle teď s aktualizací údajů otravuje UniCredit (emailem i SMS).
hopo.hopo
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka