FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2024 19:27

Však omezení počtu odchozích plateb u Fio Spořicího účtu je od začátku jasně uváděné a každý klient, který si takový SÚ založil, s tímto omezením od začátku souhlasil. Pokud se současné snížení ze 4 na 2 odchozí platby někomu nelíbí, tak má samozřejmě možnost Fio Spořicí účet zrušit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pulmann 31. 7. 2024 20:58

Asi je to FIO konto.

Milos píše:Tak asi ses vždy vešel do limitu 4 odchozích plateb měsíčně. Nebo nemáš Fio Spořicí účet, ale máš Fio Konto :-)
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 31. 7. 2024 21:06

Říkal jsem si, jaký je důvod existence toho "FIO spořícího účtu", když je tam nižší úrok i horší podmínky. A už chápu, limit na úrokovou sazbu je neomezený.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 2. 8. 2024 18:37

Odkaz na aktualni urokovy listek (pro fyzicke osoby) je nedostupny, predpokladam, ze asi zrovna meni urokovou sazbu :-)

https://www.fio.cz/o-nas/dokumenty-ceni ... -sazebniky
https://www.fio.cz/docs/cz/urokove_sazby_FO.pdf

Něco se porouchalo

Vážení klienti, omlouváme se, ale web http://www.fio.cz je dočasně nedostupný, server vrátil chybový kód 403. Zkuste to, prosím, později.

Děkujeme za pochopení.

EDIT:
Tak sazebnik pro pravnicke osoby osoby je tam, zmeneny od 1.8.,
takze se evidentne jedna o chybne nahrany aktualizovany sazebnik pro FO.

EDIT2:
SB mi ukazuje stejne urokove sazby sporicich uctu jako byly minuly mesic, takze od 1.8. zrejme k zadne zmene sazeb sporicich uctu u FIO nedoslo a jen vydali novy urokovy listek s jinymi zmenami, ale blbe ho nahrali (nebo nenahrali) na web.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod P_H_ 3. 8. 2024 09:38

Vyhrabal jsem ten dokument z přílohy zprávy v IB, kromě omezení počtu odchozích plateb na spořáku se zvedly úrokové sazby pro termínované vklady v EUR.
1 - 6 měsíců: 3 %
9 měsíců: 2,9 %
12 měsíců: 2,8 %
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 8. 2024 21:59

Já se v těch změnách u FIO úplně nevyznám, protože jak bylo uvedeno, některé dokumenty (úrokový lístek) nejsou ani po několika dnech dostupné.

Vydali nový úrokový lístek a zdá se mi, že od 7.8.2024 snižují FIO konto z 4,5% na 4,2%.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 5. 8. 2024 22:19

Dle sazebníku platného od 7.8. https://www.fio.cz/docs/cz/urokove_sazby_FO_240807.pdf se úrok u Fio Konta skutečně sníží na 4,2% a u Fio Spořicího účtu na 3,2%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod JannV 6. 8. 2024 15:47

Včera jsem si založil běžný účet ve Fio. Pouze proto, abych dnes mohl založit termínované účty (dnes mi skončily v jiné bance) s úrokem 4 % (který s tímto úročením už v roční délce jiné banky nenabízejí a který ve Fio dnes končí).

Jsem zvyklý zakládat termínované účty po 200 000 Kč. Čtyři účty jsem založil bez problémů. Poté, co jsem chtěl založit pátý termínovaný účet, systém mi to přes IB nedovolil.

Na infolince mi řekli, že pro založení pátého a dalšího účtu bych musel přijít na pobočku.

Což je naprosto absurdní, mám účty skoro ve všech českých bankách (kromě Spořky, Trinity a Unicredit) – a nikde není se založením většího množství termínovaných účtů přes IB jakýkoli problém.

Podobný voser jsem nezažil ani v Komerční bance či ČSOB.

Inu, když ve Fiu nemají o vklady zájem, zbylé peníze holt půjdou z Fio pryč do jiné banky.

Takže si dejte bacha, přes IB lze ve Fio založit maximálně 4 termínované účty!
JannV
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LuZi 6. 8. 2024 23:33

Je to nejspíš jinak - je omezen počet účtů, které lze online založit...
Taky mě to překvapilo, ale přes FIO servis jsem poslal žádost a byl mi zvednut počet o jeden...
Takže kdykoliv chci TVO založit, předem si o +1 zažádám...
Kdysi jsem musel na pobočku jít kvůli podepsání papíru, že můžu zakládat elektronicky účty, ale na to omezení už jsem asi zapomněl...
LuZi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JannV 7. 8. 2024 14:48

Taky jsem zažádal, ale odpověď zatím po skoro 30 hodinách žádná.

Nakonec jsem zbytek peněz ještě před tím, než Fio účty aktivovalo, poslal na jeden z již založených termíňáků. Snad to je OK.

Ano, je omezen počet účtů, které lze online založit – ale propánajána proč? Proč takhle zbytečně lidi nasírají?
JannV
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Obyvatel 7. 8. 2024 16:16

Mám dvě karty u Fio (MC a Visa). U obou je dost otravné zadávání PINu po odhadem každé šesté bezkontaktní platbě i když jsou hodně pod 500 Kč. Je to tak i u ostatních bank?

Je to značně nepraktické například v restauraci. Zaplatím, číšník už běží k dalšímu stolu a najednou zjistí, že to chce PIN. Na obědy chodím pravidelně do té samé, takže už o tom vědí. Prý se to nikomu jinému nestává.

Uvažuju o tom změnit banku, pokud tahle šílenost jinde není.
Obyvatel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 8. 2024 16:51

Já kartou FIO platím běžně, ale né až tak často a PIN při platbě do 500 Kč to po mne nechce. Už si ani nepamatuji kdy naposledy při platbě pod 500 Kč kartou FIO nebo jakoukoliv jinou to po mne chtělo PIN. Ano stává se občas a to nejen u karet FIO, že i při platbě do 500 Kč to chce zadat PIN, ale nestává se to nějak hodně často. Spíše jen velmi vyjímečně.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Obyvatel 7. 8. 2024 17:13

Denně tak tři platby s celkovu částkou kolem 300 Kč. PIN to chce to tak každý druhý až třetí den. A to i u částek jako 10 Kč :-D
Obyvatel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 7. 8. 2024 17:19

Tak pouzivej mobil a PIN nebudes zadavat nikdy...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Obyvatel 7. 8. 2024 17:30

To je strašně nepohodlný a pomalý. Takhle jen vytahnu peněženku (kde mám pouze jednu platební kartu) a zaplatím. Opravdu by mě zajímalo čím to je. Zda je to nějaká podivnost Fio banky nebo ČNB. Ten limit 500 Kč je stejně nezvykle nízký v rámci EU.

Bohužel banka na tohle odpoví, že je to jejich standardní ochrana plateb.
Obyvatel
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka