FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 11. 2024 23:16

Fio banka už opět umožňuje kryptoburzám/směnárnám mít u ní účet, asi zpřísnila podmínky a zapnula to. Česká burza Anycoin, kterou na pravidelný měsíční nákup Bitcoinu trvalým příkazem používám, zrovna teď od 1.11. přechází k Fio (museli jsme na výzvu Anycoinu všichni zkraje listopadu změnit číslo cílového účtu pro pravidelné platby do směnárny). Dost bank, nejen Fio, to kryptoburzám neumožňovalo, mít tam účet, kvůli tomu měl Anycoin účet u NEY spořitelního družstva (nevýhoda - absence okamžitých plateb, což při nákupu trvalým příkazem nevadilo, u rychlých jednorázových nad rámec trvalého ale ano). Od listopadu tedy změna za Fio. Tak snad to má Fio už přísně stanovené a nebude další pokuta :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod trimos- 13. 11. 2024 12:02

nejede SB, IB v pohodě
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 11. 2024 12:06

U mne SB funguje normálně. Zkoušeno před chvíli ve 12:04. IB jsem nezkoušel.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod trimos- 13. 11. 2024 12:15

nějakej problém byl asi od 11:45 do 12:00. zkoušeli jsme wifi i data. napřed nejelo vůbec nic, pak jel IB a teď už všechno OK.
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 19. 11. 2024 10:37

Nevěděl by někdo, proč Fio zrušilo možnost nastavit oddálení automatického odhlašování? Ještě nedávno to nastavit šlo (např. na 1 hodinu).

Nyní Fio automaticky odhlašuje po 2 minutách.

Jenže je to velmi nepřátelské, protože když vyplňuji hromadný příkaz (opisuji faktury), tak mě to po 2 minutách odhlašuje, ale zadané platby se neukládají. Nutí mě to zadávat třeba jenom 2 - 3 příkazy, aby právě nedošlo k automatickému odhlášení.

Někdy dochází k odhlašování úplně spontánně a je to krajně frustrující. Úplně mi to kazí můj původní pohled na Fio jako na banku, která funguje i bez barevných obdélníčků a nic po mě nechce.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod yndezit 19. 11. 2024 10:57

Protože je ČNB prudila, tak zpřísnili všechno.
Pomůže automatický refresh okna/tabu, pokud to prohlížeč umí.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 19. 11. 2024 11:20

To odhlasovani je neskutecne otravne!
FIO jde bohuzel VE VSEM nad ramec zprisnovani obvykly u jinych bank. :-(

Napriklad okamzite platby v reale ve FIO funguji tak, ze ihned po prvni odchozi okamzite platbe ve vysi 100 000 Kc se automaticky zablokuje moznost zaslat (dany den) dalsi okamzitou platbu.
Takze jejich proklamovany denni limit 400t je jen teorie, prakticky nelze poslat denne vic nez 100t jako okamzitou platbu.
Limit na 1 okamzitou platbu je ve FIO take nejnizsi: 100t misto obvyklych 400t, viz.
https://www.penize.cz/osobni-ucty/45119 ... podle-bank
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod trimos- 19. 11. 2024 11:58

ale jde, posílal sem 800k po 50k a úplně v pohodě. mám dva účty ovládané jednou apkou, takže sem 400k přeposlal jakože sám sobě a pak z těch dvou účtů přelil během 10 minut celkem 800k mimo Fio
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 11. 2024 14:29

Partners má stejný limit 100k pro okamžitou platbu. Ale aspoň vám po třech takových platbách neblokne účet.
A přitom pořád si můžete autorizovat nové zařízení do SB a obratem s ním vyluxovat účet.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 19. 11. 2024 18:10

Zedna1 píše:To odhlasovani je neskutecne otravne!

Napriklad okamzite platby v reale ve FIO funguji tak, ze ihned po prvni odchozi okamzite platbe ve vysi 100 000 Kc se automaticky zablokuje moznost zaslat (dany den) dalsi okamzitou platbu.
Takze jejich proklamovany denni limit 400t je jen teorie, prakticky nelze poslat denne vic nez 100t jako okamzitou platbu.
Limit na 1 okamzitou platbu je ve FIO take nejnizsi: 100t misto obvyklych 400t, viz.

Zajímavé. Každý týden tak obden posílám z Fio 4 okamžité platby, což je strop, a všechny odejdou. Ale OK, jsou na mé účty v jiné bance a jde o podnikatelské účty. Možná to má vliv.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zedna1 19. 11. 2024 18:28

Ten muj popisovany pripad byl na uctu, kde tyto penize delsi dobu byly na sporicim uctu a pak se presunovaly ke konkurenci (+ cast byla prichozi/prutokova zase od jine konkurence).
Tzn. splnovalo to situaci "neobvykly" pohyb, ale protiucet byl vlastni a byl v sablonach, takze selskym rozumem to neobvykle nebylo. Ale z hlediska hloupe/tupe FIO bohuzel ano.

To mne jako klienta ale nezajima, vysledek je ten, ze musim VZDY (kdyz potrebuji dulezity prevod) pocitat s nejhorzim moznym scenarem, tj. ze mi zablokuji okamzite platby IHNED po prvni provedene okamzite (vyssi) platbe, coz je proste u FIO bohuzel realita.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sayen 29. 11. 2024 08:45

Zedna1 píše:To odhlasovani je neskutecne otravne!

Fio banka se poslední dobou chová velmi účelově. Ohledně omezení okamžitých plateb není až tak z důvodu bezpečnosti, ale kvůli tomu ,aby co nejvíce peněz zůstalo od klientů ve Fio a to bez úroku.
Zejména se jedná o obchodní účty ....
V minulosti jsem se velmi snažil a nabízel i bance možnost, že jim podepíši dodatek ke smlouvě s uvedenými bezpečnými účty u kterých by nebyl nastaven tak přísný limit nebo max. denní obrat okamžitých plateb s tím ,že v případě ,že se při takových to platbách něco stane budu nést plnou odpovědnost . Bezvýsledně.
Bohužel jsem při podepisování jiného dodatku náhodou zachytil interní komunikaci pracovníku banky , kdy byla posuzována má bonita a přesouval jsem peníze mezi bankami a hned jsem si udělal obrázek.
" Sakra, to snad není možný, on ty prachy zase přesunul jinam ... " (přesun 7M v rámci dne)
sayen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 11. 2024 09:23

Nemám pocit, že by to bylo poslední dobou a pak mi daleko pravděpodobnější přijde vysvětlení, že prostě přistupují nesmyslně přísně k AML.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Urokovy turista 29. 11. 2024 13:18

Zdaleka to není poslední dobou, nýbrž dlouhodobě. Několikrát již se mnou pěkně vydrbali a peníze jsem tam nechtěně musel nechat několik dní zaparkované. Opakovaně mi zmizela možnost okamžité platby, je zapotřebí velká ostražitost při přesunech z této banky!
Urokovy turista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 11. 2024 19:55

taky mne s tim stvou, ale odpoustim jim pro instant SEPA, tam to zatim je 100%
slavo963
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka