FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 12. 2024 14:51

Jj. Ještě mě k tomu TV napadlo, když tam je minimální vklad a při zakládání první vklad ... Funguje vůbec jako klasický TV? (Spíš asi ne, protože z toho nejde ani vybírat po částech. Ten existuje jako celek.) Jsou tedy možné přívklady? Kdykoliv, nebo jen v den obnovy (tedy den, kdy lze i částečně vybrat)?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fanyn3 1. 12. 2024 18:04

Vkládat se dá kdykoliv, ale úročí se to až ode dne obnovy. Výběr (i část vkladu) pouze v den obnovy.
fanyn3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 10. 12. 2024 16:18

FIO vydala novy urokovy listek platny od 16.12. , ale sporaky jsou stejne, zrejme meni sazby terminaku ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod P_H_ 10. 12. 2024 18:14

Ne, změnili úrokovou sazbu pro úvěry na obchodování v CZK z 10,5 % na 8,5 %, u vkladových produktů nic.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 12. 12. 2024 14:10

V bankomatech Fio banky si nově zvolíte skladbu bankovek
https://www1.fio.cz/spolecnost-fio/medi ... u-bankovek

..
Dochází také k navýšení maximálního počtu bankovek, které je možné vybrat najednou. U čistě výdejových bankomatů to je nově 60 ks bankovek, tedy maximální výběr 120 000 Kč. U recyklačních bankomatů je standardně možné vybrat najednou až 100 ks bankovek, nejvyšší možný výběr je tedy 200 000 Kč.

Zde v tomto článku je i víc ukázek/obrázků těch nových voleb:

Vybrat si konkrétní hodnoty bankovek už můžete i z bankomatů Fio
https://www.penize.cz/osobni-ucty/45154 ... komaty-fio
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hyper9 12. 12. 2024 14:48

Skvělé je, že to přidali do všech FIO bankomatů. :tleskani
Tenhle konzistentní přístup je důležitý, prostě vím co čekat.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 12. 12. 2024 20:18

To je ironie? Co jsou to "recyklační" bankomaty?
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 12. 2024 20:31

Nejspíš vkladomaty, které vydávají i přijaté bankovky.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 16. 12. 2024 14:13

FIO DIP nyní k dispozici i přes internetbanking.
https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media ... etbankingu

- kdo má rámcovou investiční smlouvu, může DIP založit i v IB přes +Nový produkt
- DIP účet je vidět v IB: stav, příspěvky zaměstnavatele, částka zbývající do max. podpory, přehled investic

:hm V plánu je přidat totéž do mobilní aplikace, to přijde časem.

:!: Obchody je ale stále nutné provádět přes FIO e-Broker.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 16. 12. 2024 14:59

To založení on-line funguje od začátku.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 16. 12. 2024 18:52

Ale fungovalo to dosud jen v e-brokeru.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod taylor729 17. 12. 2024 16:05

Právě jsem přešel na novou ramcovou investiční smlouvu a založil dip komplet online!
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 18. 12. 2024 09:58

astrapa píše:Nevěděl by někdo, proč Fio zrušilo možnost nastavit oddálení automatického odhlašování? Ještě nedávno to nastavit šlo (např. na 1 hodinu).

Nyní Fio automaticky odhlašuje po 2 minutách.

Dá se to obejít tím, že si člověk nainstaluje do prohlížeče doplněk na automatické obnovování stránky, a nechá si třeba úvodní stránku bankovnictví obnovovat po minutě v jiném panelu, než ve kterém pracuje.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod sayen 19. 12. 2024 19:50

Tak včera se mi poprvé u Fio stalo, že mi banky ze strany odesílatele psali, že můj účet u Fio nepodporuje přijímání okamžitých plateb.

Důvod byl prostý , banka mi zablokovala účet s podezřením na trestnou činnost.
Abych řekl pravdu , tahle banka už mně vytáčí se svým nastavením bezpečnostních algoritmů , které jsem pod časovým tlakem i tak částečně obešel. U ostatních bank jsem nikdy takové problémy neměl.

Vše začalo tím , že jsem potřeboval převést 13M z 1 banky na Degiro a bohužel ve smlouvě mám jako "spojovací" primární účet Fio a nejde mi to změnit.
Protože jen okamžitý převod je zárukou ,že peníze dorazí co nejdřív, tak bohužel po x té příchozí okamžité platbě byl účet na straně přijímání zablokován. Odesílací bance to vůbec nevadilo.
Následně při řešení odblokování omezení účtu jsem musel věrohodně prokazovat bance původ peněz, kde jsem je vzal a proč po té co si je tam pošlu je chci okamžitě poslat pryč.
Mám pochopení ,ale vysvětlovat ,kde a z čeho jsem peníze získal mi připadá už trochu přes čáru....

Tak nějak při převodu větších peněz zjišťuji ,jak která banka má nastaveny bezpečnostní algoritmy, ale radši nebudu popisovat podrobnosti ,aby mně někdo nenařkl, že dávám návod k napomáhání podvodů.
Je faktem ,že od určité částky dochází k pozdržování el. plateb, protože je většinou musí potvrdit zaměstnanec banky. Banka vám dokonce řekne ,že takovou platbu může i mimo bankovní harmonogram zpozdit do následujícího dne.
Naposledy upravil sayen dne 19. 12. 2024 19:56, celkově upraveno 1
sayen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 19. 12. 2024 19:55

Tipuji, že tohle není výmysl banky, ale nějakých AML pravidel/zákonů, které dohlíží vyšší orgán. ČNB za to ráda dává pokuty, zrovna před nedávnem Fio dostalo pokutu, že to naopak dělá málo: https://www.penize.cz/ucty-karty/463789 ... vych-penez

S něčím podobným by ses zcela jistě setkal i u jiné banky.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka