FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 22. 12. 2024 15:59

Přesně tak. Někdo to místo test/stage prostředí hodil do produ. Asi kvalitní change management.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 31. 12. 2024 14:35

Při otevření IB mi FIO nabízí novou rámcovou smlouvu. Už jste někdo zkoumal v čem je jiná? Dík.
fio.jpg
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 1. 2025 07:19

To jsi to asi dlouho neotevřel, tento nový typ smlouvy už je k dispozici minimálně rok dva :). Tak ta nová umožňuje, jak tam sami píšou, mimo jiné otevírat další účty snadno online, totéž ostatně platí o rámcové smlouvě investiční pro eBrokera (běžné či DIP investice). Na novou RS šlo už dávno přejít "ručně" přes nabídku jejich "eshopu produktů" +Nový produkt v IB (třeba kdo u Fio zakládal online DIP, pro toho to byl první krok, pokud to ještě neměl, pak šla založit RS investiční už také online). Ty jsi tu možnost ruční aktualizace očividně rok dva nevyužil tak už ti to vnucují.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 1. 2025 08:01

Být k dispozici a nabízet po otevření jsou dvě různé věci.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 1. 2025 08:16

Myslel jsem tím hlavně to, že u Fio dlouho nic nezměnil (přidávání účtu ať už bankovního CZK, cizoměnového, nebo obchodního pro eBrokera či DIP a další změny), protože to by ho bez aktualizace RS k tomu ani nepustilo.
minarjo
Inventář

Tento příspěvek byl odstraněn.
Mufinmufi

Odeslat příspěvekod P_H_ 7. 1. 2025 18:27

Reklamy Fio banky budou pořád hloupé (u nich to tak nějak patří k tradici, pamatujete Koháka?), ale jinak hloupé

Fio banka v nové reklamní kampani mění prostředí a aktuální spoty se odehrávají na farmě. Hlavními tvářemi jsou stále Štěpán Kozub a Petra Nesvačilová, tentokrát ale v rolích Přémy a Boženky. Koncept Pro všechny pozemské radosti opět připravila agentura Jinej Gang.
https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media ... a-na-farme
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 1. 2025 19:33

Jedna s Kohakem se mi libila.

https://youtu.be/LXJ_yvXIbVg
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod messsy 9. 1. 2025 11:56

Objevil jsem docela zajímavý bug v platebním rozhraní Fio banky.
Jak možná víte, Fio podporuje už od května instant SEPA platby v eurech (obdoba okamžitých plateb).
Jenže se mi to zdálo nějaké rozbité - volba "Okamžitá" v políčku "Typ platby" byla, ale jakmile jsem zadal číslo účtu, tak zmizela. Šlo o číslo účtu banky JP Morgan Chase, která instant SEPA zcela určitě podporuje.
Napsal jsem na Fio Servis a dostal jsem odpověď, že cílová banka nepodporuje instant SEPA.
Jenže: to samé se stane i po zadání IBAN eurového účtu u Fio banky, např. CZ4020100000002702856451 (// adresa odstraněna, ať vám to nemusíme mazat jako reklamu, administrátor) !
Po výměně několika zpráv bylo jasno: rozhraní Fio z IBAN vygeneruje BIC (CHASDEFXVR1 pro můj případ u JP Morgan Chase, FIOBCZPP pro Fio účet) a ten otrocky porovná s oficiálním seznamem bank podporujících instant SEPA. Problém je v tom, že v tomto seznamu jsou často uvedeny jen BIC hlavních poboček bank a seznam tak není vyčerpávající, JP Morgan Chase je tam uvedena pod BIC své hlavní pobočky CHASDEFXXXX a stejně tak Fio jako FIOBCZPPXXX.
Ten algoritmus úplně zapomněl na to, že poslední tři znaky BIC určující pobočku nejsou povinné ani extra důležité.
Happy end to bohužel nemělo, paní měla zájem hlavně na tom, aby před Vánoci mohla zavřít ticket a tak sveřepě trvala na tom, že cílová banka nepodporuje instant SEPA a nic ji nepřesvědčilo o opaku, ani validátor IBAN, na který mě sama odkázala.
messsy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 1. 2025 13:02

bad bot
slavo963
Inventář

Tento příspěvek byl odstraněn.
messsy

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 1. 2025 14:13

:lol:
vyhozeny dvermi a vleze oknem
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod messsy 9. 1. 2025 14:52

slavo963 píše::lol:
vyhozeny dvermi a vleze oknem

Nevím úplně o co ti jde, ale cílem bylo jen citovat zdroj, odkud se vzal ten test case, který jsem poskytl, právě proto, jak podezřelé může být veřejně uvádět "náhodná" čísla účtů. Nejsem s tím nijak spojen, jen jsem tu stránku prostě náhodou vygooglil, když jsem hledal příklad pro Fio EUR IBAN, abych měl na čem ten bug testovat. Věř si tomu nebo ne, je mi to jedno.
Pro otestování se nemusí reálně žádná platba posílat, bug se projeví už po prostém zadání čísla účtu do formuláře.
messsy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P_H_ 9. 1. 2025 20:36

aaaa píše:Jedna s Kohakem se mi libila.

https://youtu.be/LXJ_yvXIbVg

Primárně jsem myslel tu pozdější kampaň s kozou, ta byla na úrovni kolotočářů.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 1. 2025 09:51

Kolotocari byli nejhorsi, to bylo uplne dno.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka