FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrumSession 11. 1. 2025 11:19

Reklama na FIO s kosmonautama byla poutavá, vtipná a zajímavá, zapamatovatelná.

Série reklam se zvířaty a přírodou - šedý průměr, nezapamatovatelné...
Kolotočáři a pak výkon herec Kozub (představitel trapno-humoru "pro blbce"; rozdíl kvality vynikne především v porovnání s vtipným Kohákem - přímé, jasné) jsou dno. Reklama je zaměřená na herce trapnohumoru a nikoli na produkt, firmu, složitý příběh, navíce nezapamatovatelné...
(Např. detail - týpek na střeše mění tašky, betonové tašky, navíc u hřebenu, ani jedna není vyjmutá ze střechy, betonové tašky nepraskají takže proč?, navíc je velmi známý slogan z reklamy na pálenky: Beton do základů, pálená taška na střechu ! Celkově ?? Jde to za režisérem...)
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dr.D 11. 1. 2025 12:07

Za prvé nechápu, proč někdo sleduje reklamy a za druhé jsem si myslím, že to sem nepatří. Tady by se měly probírat finance...
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 11. 1. 2025 13:14

Reklama i když nechceš, všimneš si ji.
Reklama je "jistá" forma firemní kultury a naznačuje, kam míří a cílí.
Reklama "nadhání" klienty, a tak přináší finance...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 11. 1. 2025 14:46

Kolik lidí, tolik názorů. Mě přišla kolotočářská reklama trapná. Nová mě uráží míň, holt jsem vidlák :-) (vidláků je ale víc než světských). Takže mírný pokrok v mezích zákona ...
A k financím: mesidž "všechno na jednom dvorku" jasně ukazuje, že nechtějí být jen druhá nebo ixtá banka bez poplatků, ale rázoveň oproti jiným malým mají investiční služby, DIP, hypotéky .... (takže jsou konkurence jak velkým, které už fakt nejsou potřeba, tak i malým typu Creditas, Airbank nebo Trinity, které všechno nemají)
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 18. 1. 2025 12:03

FIO vydala novy urokovy listek platny od 20.1.2025:
https://www.fio.cz/o-nas/dokumenty-ceni ... -sazebniky

Sazby sporicich uctu jsou stejne, zrejme zmenili jen terminaky nebo neco jineho ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod P_H_ 18. 1. 2025 19:05

Ano, snížili úroky na EUR terminovaných vkladech.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mrázi 20. 1. 2025 09:34

Ahoj, pokud mám nějaké EUR, ze kterých budu nejspíš jen jednou za čas odebírat nějak peníze k investicím, tak u FIO si mohu založit pro "EUR" pouze termínovaný vklad s cca 2 %, nebo je tam i spořící s nějakým %?

Možná bych si poslal peníze rovnou na Revolut, ale tam se mi asi taky nebudou nijak úročit, ne?

Děkuji.
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 1. 2025 09:53

FIO teď má nějaký výpadek, nelze se přihlásit do IB a na webu se vůbec nezobrazuje sazebník ani přehled úročení. Podařilo se mi najít úroky v eBrokeru. FIO spořící účet je pouze v CZK, spořící FIO konto v EUR existuje, ale má sazbu 0%.

Peníze na Revolut EUR účtu se nebudou úročit.

Třeba Trading212 má aktuálně úrok na nezainvestované hotovosti v EUR 3,40%.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 1. 2025 10:30

Ano ani okamžitá platba do Fio před chvílí nešla, tak holt výpadky bank byly, jsou a budou :(.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 1. 2025 10:33

Omlouváme se za případné komplikace, aktuálně řešíme neočekávané potíže se síťovým připojením, což může způsobit nedostupnost některých služeb. Intenzivně situaci řešíme, aby vše bylo opět standardně dostupné. Děkujeme za trpělivost.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 1. 2025 11:13

Před chvíli jsem se bez problémů přihlásil do bankovnictví FIO přes mobilní aplikaci a vypadá to, že vše asi normálně funguje. Převody jsem nezkoušel.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod milanBrno 20. 1. 2025 12:59

Mrazi: Na Revolutu si muzes penize ulozit na "sporak" s urokem 2,15%
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mrázi 20. 1. 2025 14:08

milanBrno... budu i hledat, ale je s tím spojen nějaký poplatek? Zdá se, že žádný poplatek za založení ani zrušení není. Jen asi nějaké % z toho, co tam mám (?) ... což není mnoho, ale lepší jak to mít někde s 0 %.
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 20. 1. 2025 15:49

Tak on to není "spořák", ale fond peněžního trhu, ale funkční jako "spořák" s aktuální sazbou 2,15% v čistém. Servisní poplatek už je odečten a případná daňová povinnost je tvůj problém. Převody v rámci Revolutu, t. j. z eurového účtu do toho pseudospořáku a naopak probíhají okamžitě. Využívám jako rezervu v rámci maximálně pár stovek euro, kterou mohu kdykoliv doplnit eurový účet a naopak eurový účet do ní "vyluxovat". Ale jako využívat pro nějaké transakce v rámci tisíců euro, to asi ne, nerad bych rozšiřoval řady osob, které měly několik týdnů až měsíců blokované prostředky z důvodů, že se tak Revolutu zachtělo ...
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mrázi 20. 1. 2025 16:39

Jj, jedná se o několik stovek EUR. Dík.
Mrázi
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka