FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrholecR 3. 2. 2025 12:39

2. Proč nemohu přímo z Fio konta odeslat peníze do jiné banky?

Fio konto je spořící účet. Z Fio konta můžete odesílat finanční prostředky v rámci Fio banky na neomezené množství účtů, přičemž převod v rámci banky je on-line. Pokud budete chtít odeslat finanční prostředky do jiné banky, je to možné, ale pouze na jeden předem povolený tzv. "Povolený cílový účet". Tento účet je možné měnit, přičemž změna se projeví až následující pracovní den.

Změnu, respektive nastavení "Povoleného cílového účtu" provedete v záložce "Informace o účtu" pod tlačítkem "Změnit cílový účet".

Nejrozšířenější způsob, jak odeslat finanční prostředky z Fio konta, i do několika různých bank v jeden pracovní den, je převod těchto finančních prostředků z Fio konta na běžný účet, který nemá žádná omezení. Následně je možné z běžného účtu odeslat finanční prostředky kamkoliv.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 2. 2025 12:58

DrholecR:
Děkují za imnformace. Dívám se na to v mobilní aplikaci, ale bohužel tlačítko "Změnit cílový účet" tam nikde nemám.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod P_H_ 3. 2. 2025 17:58

Ano, toto tlačítko je jen v internetbankingu.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 20:33

Můžeš jim napsat zpětnou vazbu přes appstore, aby to tlačítko přidali…
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Jantars 18. 2. 2025 09:38

Na kreditce mám přeplatek - nedaří se mi najít cestu jak peníze z kreditního účtu přelít na debetní aniž bych musel kartu použít a zaplatit....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 2. 2025 10:27

Tak to je snad u většiny bank, že kreditku musíš použít, abys snížil stav kreditního účtu k ní :). Kreditní účet fakt není běžný účet, zrcadlí právě transakce kreditkou - převody atd. u většiny bank fakt neumí.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 2. 2025 10:51

Kdyz nejde o horibilni sumy a udela se to "obcasne", vyuzil bych nabiti revolutu a odeslani na BU nebo vyber z ATM...kdyz je teda problem normalne zaplatit v shopech.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 2. 2025 11:01

když se mi to stalo u jiných bank (třeba jsem si spletl číslo běžného účtu a kreditky a přebil jsem opravdu o hodně, tak pomohlo zavolat na infolinku, ale to u FIO asi moc fungovat nebude)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod taylor729 18. 2. 2025 21:12

Potřeboval bych dostat z Fio 4500 USD do interactive brokers. Mam zkušenost s převodem skrz Revolutu, kdy castka co dorazi je o 25 USD nizsi (ackoliv je to Evropský fintech s účty v evrope).

Odchylka od stredoveho kurzu easychange (který ma USD účet u fio) by delala ztratu cca 50 USD. Krome toho to do jine meny ani konvertovat nechci.

Vite o levnejsi variante?
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 2. 2025 07:08

Swift our za 500 primo z Fio.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod taylor729 19. 2. 2025 13:23

Swift primo do ibkr?
A dojde to vsechno, nic si nikdo po ceste uz nevezme?
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 2. 2025 18:08

Když je to "our", tak si z toho nikdo nic dalšího nevezme.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod taylor729 20. 2. 2025 15:40

Tak to byla tedy rychlost.
Zadal jsem dnes v 13:29 a cca za hodinu to bylo v IB.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod tojejedno2 26. 2. 2025 10:37

Můžete mi poradit, jak zruším termínovaný vklad s obnovou. Datum obnovy je 5.3. podle obchodních podmínek to lze 2 dny předem. Ale jak to prakticky probíhá? Jde to v apce? Normálně dva dny před obnovou zadám příkaz k převodu?
tojejedno2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ub40 26. 2. 2025 11:15

Pokyn ke zrušení účtu naleznete na stránce „Informace o účtu“. Před podáním pokynu ke zrušení účtu nejprve zkontrolujte a případně upravte „Dispozice se zůstatkem“. Po zrušení účtu již nelze dispozici změnit. Zdroj
ub40
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka