FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 3. 5. 2025 21:35

Chápeš to špatně, druhý měsíc se 200000Kč bude úročit opět sazbou 3,5% a jen těch 450Kč se bude úročit sazbou 0,1%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod P_H_ 4. 5. 2025 07:21

andreasbaader píše:Jen pro rekapitulaci, jestli to chapu spravne.
Vytvorim fio konto
Vlozim 200 000 Kc
Prvni mesic pripisi urok 3,5%, takze tam bude uz cca 200 450 Kc
Dalsi mesic uz nebude urok 3.5%, protoze je tam pres 200 000 Kc?

První měsíc připíšou úrok 3,5 %, takže tam bude přes 200 tisíc. Další měsíc budou úročit 200 tisíc sazbou 3,5 % a jen ten zbytek sazbou 0,1 %. Ale v internetovém bankovnictví uvidíš jednu sazbu: 0,1 %. Je důležité se toho neleknout, je to jen nedokonalost jejich informačních systémů.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 5. 2025 07:58

Tak snad ty pripsane uroky vzdy prvni den v mesici odesle jinam a nenecha je tam lezet s tak smesnou urokovou sazbou? Pak mu to bude ukazovat zase sptavnou urokovou sazbu.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod LuZi 4. 5. 2025 15:23

No po pár experimentech mám nastaveno u všeho (FK, SU, TVO) automatické posílání úroků na běžný účet každý měsíc a pak jen řeším, kam to podle aktuálních podmínek pošlu...
Přibližně to je Připisovat + Převod u FK+SU, u TVO ještě že chci "měsíčne a na konci" nebo jak se to přesně jmenovalo...

No udělal jsem si pro test krátké jen měsíční TVO kde jsem nechal ať se akumuluje úrok a dal jsem přívklad na 2. v měsíci, protože to byl den založení... to prošlo, akorát jsem čekal, že i úrok se připíše 2. a ono 1., no tak uvidíme zda projde časem i výběr 2. nebo mám nastavit 1. (nejspíš ne)...

Taky potvrzuju pásmové úroky, rozhodně nedostanu zlomek po překročení, i když teď už se to nestane :-)
LuZi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wdwd2 14. 5. 2025 02:33

Leeroy Jenkins píše:Neví někdo, jak u termínovaného vkladu s týdenní obnovou vybrat část peněz?

Nejsem si jistý, jestli je tento způsob správný:
V informacích o tom vkladovém účtu mám tlačítko "Přesun na účtu" a tam jsem dal ke dni obnovy převod z "Zdrojový podúčet: hlavní" na "Cílový podúčet: peníze k výběru". Je to správná metoda? :-))
.

Byla to správná metoda? :hm
wdwd2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 14. 5. 2025 09:23

Ano. :-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 15. 5. 2025 14:20

Jestli tu ještě někdo má Fio Konto EUR, upozorňuji, že od letoška z něj jde posílat EUR jen na Slovensko.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod trimos- 18. 5. 2025 18:16

fc70 píše:Jestli tu ještě někdo má Fio Konto EUR, upozorňuji, že od letoška z něj jde posílat EUR jen na Slovensko.

Nikde nic takového nepíšou

Odchozí platba
Poplatek za odchozí platbu v měně EUR se liší dle typu a způsobu zadání:
Odchozí platba v EUR na Slovensko - zdarma
Odchozí platba v EUR na jiný účet u Fio banky - zdarma
Odchozí platba v EUR do zemí v rámci SEPA (standardní Europlatba v EUR) - zdarma
Odchozí platba v EUR do ostatních zemí - 200 Kč (SHA nebo BEN)

Příchozí platba
Poplatek za příchozí platbu v měně EUR se liší dle typu a způsobu zadání:
Příchozí platba v EUR ze Slovenska - zdarma
Příchozí platba v EUR z jiného účtu u Fio banky - zdarma
Příchozí platba v EUR z ostatních zemí - zdarma
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 18. 5. 2025 18:28

OP_FB.pdf článek VII. 4 A) píše:Fio konto (FK) – spořicí účet s omezenou možností převodů … na jeden cílový účet vedený jiným peněžním
ústavem v České republice (převody v měně CZK) nebo Slovenské republice (převody v měně EUR). … Převody prostředků na účty vedené bankou … nejsou omezeny.

Taky jsem myslel, že to tak nemyslí, ale IB hlásí
Na zvoleném typu účtu je možné zadat pouze transakce v CZK na účet vedený českou bankou nebo v EUR na účet vedený slovenskou bankou
při platbě na účet, který tam byl nastavený jako cílový už roky.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod jisy 18. 5. 2025 19:24

Asi záleží na typu účtu: "běžný účet" x "Fio konto" . Fio konto "EUR" je spořicí účet, který nezná SEPA platby a bez poplatků lze posílat Eura jen na Slovensko.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 18. 5. 2025 20:54

Přesně tak.

-- 18. 5. 2025 20:55 --

… resp. to není otázka poplatků, tu platbu prostě nejde zadat za žádnou cenu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod culti 20. 5. 2025 09:20

Mohu z Fio Konta odeslat napřímo platbu do jiné banky? Kdysi jsem někde zaznamenal, že se musí přes BU, ale IB se tváří, že to zvládne i bez BU.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 5. 2025 09:34

Odeslat platbu přímo do jiné banky je možné, ale pouze na jeden předem povolený tzv. "cílový účet". Tento účet je možné měnit, přičemž změna se projeví až následující pracovní den. V rámci Fio banky je možné posílat neomezeně.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 20. 5. 2025 09:45

Já tam žádný definovaný účet nemám a při vytvoření Tuzemské platby tam mohu zadat jakýkoliv číslo účtu a kód banky.

Mimochodem - vypadá to, že mi přestali povolovat okamžité platby. Jak se to dá vyřešit? Pomůže počkat do druhého dne?
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrholecR 20. 5. 2025 09:54

A jedná se skutečně o Fio konto nebo o Fio spořicí účet? Protože Fio má dva odlišné druhy spořicích účtů.
DrholecR
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka