FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 27. 5. 2025 21:48

Okamžité platby jsou navrženy tak, aby umožnily rychlé a pohodlné převody peněz mezi účty během několika sekund, a to 24 hodin denně, 365 dní v roce (https://www.ecb.europa.eu/ecb-and-you/e ... ts.cs.html). Jejich využití není omezeno pouze na drobné platby. Firmy je mohou využívat například k rychlému vyrovnání faktur, zlepšení peněžních toků nebo k okamžitému přijetí záloh na zakázky (https://www.cnb.cz/cs/platebni-styk/cer ... index.html).
Tak nevím, asi to ECB ani ČNB nikdy nepochopila...
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 28. 5. 2025 13:24

Od kdy FIO snížilo úrok do 200 000 Kč u FIO konta z 3,5% na 3,25%? Zjistil jsem to dnes když jsem se na to podíval v bankovnictví.

V bankovnictví mám už delší dobu upozornění na prioritní zprávu s textem: "Přejděte na rámcovou smlouvu a využívejte naše služby naplno". Co tím získám nebo jak se to projeví když na tu Rámcovou smlouvu přejdu? Kde a jak se dá na ní přejít?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 5. 2025 13:32

Nová Rámcová smlouva, která je ve Fio už opravdu dlouho, umožňuje mimo jiné online přímo v IB zakládat i rušit další účty, ať už bankovní, tak i investiční (eBroker). Třeba kdo si u Fio sjednával vloni či letos DIP, musel nejprve na tuto novou smlouvu přejít, aby to šlo online ten DIP sjednat (nebo i běžný Obchodní účet, nejen ten v DIP režimu).
Jinak přejít lze snadno v sekci "+Nový produkt" v horní části IB, kde by nová Rámcová smlouva pro ty, co na ni ještě nepřešli, měla být jako samostatná dlaždice (až po aktivaci nové smlouvy se tamtéž zpřístupní dlaždice například pro založení dalšího účtu atd.)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 28. 5. 2025 14:19

@vlazy
nove nizsi sazby sporaku jsou od 23.5.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hyper9 17. 6. 2025 20:55

Dnes dopoledne poslána okamžitá platba ven cca 15 000 Kč.
Odpoledne jsem potřeboval druhou okamžitou platbu 100 Kč a zamítnuto.

Tohle jsou naprosto minimální částky a stejně se na to nedá spolehnout.
Jako odkladiště pro nákupy v e-Brokeru je to super. Jako pohotovostní záloha pro mě nepoužitelné.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Urokovy turista 19. 6. 2025 07:13

Já minulý týden první okamžitá platba 64 tis OK, pak jsem záměrně počkal 2hodiny. Druhá okamžitá platba 100 tis stejně neprošla. Prostě jsem smířený s tím, že pokud chci FIO používat, tak musím s nesmyslnými restrikcemi při odchozích platbách počítat. Stejně tak tomu je s RAJFKOU. Tam navíc ještě opakovaně lžou po telefonu, že tě ověřili a že za 10min už to půjde.
Je to jako nebe a dudy oproti např.PARTNERS, kde lze prostředky převádět bez jakékoliv buzerace.
Urokovy turista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 6. 2025 08:48

Tak zrovna tam máš taky limit 100k, který sice funguje, ale je to také opruz.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 6. 2025 08:54

Ahoj, FIO má evidentně u každého klienta individuálně nastavené nějaké hranice, já mám 4 x 100 000 Kč, i když u účtů, na které jsem v minulosti neposílal to bude 2 x 100 000 Kč. A neudělám s tím nic.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Joolppp 19. 6. 2025 10:12

Tak já třeba schválně zkoušel poslat i menší částky, tj. zkusil jsem 2x 70k a třetí jsem dal ještě menší částku a už šla jako obyčejná platba... evidentně tam hraje roli i počet, tohle je ve Fio fakt zlo.
A to rozhodně nejsou první takhle velké částky z daného účtu, byly i větší.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 6. 2025 13:08

V 7/2025 mi končí karty k BÚ a SÚ Fio konto. U Fio konta se už bohužel nové karty nevydávají což je škoda. Zůstane mi karta k BÚ. Je možné si vybrat při obnově mezi kartou Mastercard nebo Visa a také je možné mít i karty dvě. Chtěl jsem novou kartu vybrat Visa hlavně kvůli výběrům ze všech bankomatů v ČR a zahraničí zdarma, ale možnost změny z Mastercard na Visa při obnově mi bohužel včera skončila a dnes už je pozdě. Zvažují proto o požádání druhé karty která by měla být zdarma ale tentokrát Visa. Zajímá mne kde a jak je možné o tu druhou kartu požádat. V bankovnictví tuto možnost nikde nevidím.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod wdwd2 25. 6. 2025 13:44

V IB: +Nový produkt -> Požádat o novou kartu
wdwd2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 6. 2025 21:07

Není náhodou to požádání o novou kartu pouze pro ty co kartu nemají nebo ji mají zablokovanou a ne pro požádání o druhou kartu? Když se na to dívám tak tam vidím větu, že "Vydání každé další karty k ůčtu stojí 99 Kč.". Je ta druhá karta opravdu zdarma a nebo za 99 Kč a nebo co je podle toho za těch 99 Kč?
FIO KARTA.jpg

Při přihlášování do IB a autentizaci jsou 2 tlačítka "Přihlásit a důvěřovat" a "Přihlásit a nedůvěřovat". Co tyto tlačítka znamenají a o jaké přihlášení se jedná? Důvěřovat nebo nedůvěřovat čemu?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod wdwd2 25. 6. 2025 21:46

https://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf

"Zdarma jsou k účtu až dvě platební karty, a to první karta Visa a první karta Mastercard bez ohledu jejich vydání na majitele účtu či jiné osoby; v ostatních případech 99 Kč jednorázově."

(Důvěřovat zařízení, ze kterého se přihlašuješ. Nebude pak z něj při přihlášení vyžadováno ověření druhým faktorem.)
wdwd2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 6. 2025 22:50

"v ostatních případech 99 Kč jednorázově." Co je myslené těmi ostatními případy?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 25. 6. 2025 23:16

Mně přijde věta "Zdarma jsou k účtu až dvě platební karty, a to první karta Visa a první karta Mastercard bez ohledu jejich vydání na majitele účtu či jiné osoby; v ostatních případech 99 Kč jednorázově." naprosto jasná. Ale pokusím se vysvětlit:

ostatní případy = cokoliv nad limit 1 Visa + 1 Mastercard

příklad: 2× Visa: první zdarma, druhá za 99 Kč

příklad: 2× Mastercard: první zdarma, druhý za 99 Kč
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka