FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 30. 3. 2009 10:14

SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 3. 2009 10:16

Tomáš Marný: což o to, vypočíst IBAN není problém. Problém je v tom, že platby poslané na slovenský SWIFT / IBAN se vracely :(

Jo a napsal jsem do FIO a zde je odpověď: :-/

Dobrý den pane Chrzi,
ne, nic se od následujících dní nezmění. Termín zavedení je neznámý.

Hlava: když budeš chtít, klidně můžeš využít mojí smlouvu s WallichFx, ale není důvod, aby sis neuzavřel vlastní, nic to nestojí a nevíš, kdy se ti to bude hodit.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Hlava 30. 3. 2009 11:15

PatrikChrz píše:Pokud to budeš stejně převádět na CZK, tak to udělej přes devizovou společnost. Dostaneš lepší kurz a budeš to mít určitě zdarma :D Já jsem takhle pro známého zařizoval přijmutí NZD z Nového Zélandu u WallichFx.

Tohle mi bohužel nic neříká. Prodal jsem zboží na eBayi a potřebuju tomu člověku napsat, kam má poslat peníze. Co nejjednodušším způsobem ...
Čili bude se to převádět na CZK a účet u FIO je český. Dá se přijímat na běžný účet nebo i na FIO konto? I když to je asi jedno na který, mám oba. Ten WallichFx funguje jak?
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 3. 2009 13:13

U WallichFx nahlásíš, že jim chceš poslat - řekněme - 200 EUR. Oni ti řeknou, na jaký účet a pod jakou identifikací (např. spec. symbol) se to má poslat. Až tam prachy dorazí, tak je přepočtou na CZK (dle předem dohodnutého kurzu) a pošlou na tvůj účet v CZ (jakýkoliv - FIO, mBank, KB, GE,...).

V případě dlouhodobé spolupráce lze zřídit jakýsi virtuální účet, na který by pak prachy chodily.

A nebo se zkus domluvit s někým, kdo má účet u banky, která má příjem zahraničních plateb zdarma - u nás Citibank a HSBC - obojí má Dalich :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod voshi 5. 4. 2009 14:46

Problém s výpisy. Trochu se nevyznám ve výpisech. V pohodě si jej převedu přes virtuální PDF tiskárnu do formátu PDF. Nicméně, ve výpisech se mi objevuje jen poslední výpis za měsíc březen. Číslo výpisu "3" ale nevím proč 3. když jsem u FIa od 6. února.
voshi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ivok24 6. 4. 2009 11:12

Ja mam s vypisama taky problem, jsou hnusny a neumim je poradne vytisknout.

3 = brezen = 3. mesic v roce ;-)
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 4. 2009 11:16

Mě u FIO zase nefunguje tisk potvrzení o převodu. Ale pouze ve Firefoxu (Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; cs-CZ; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032712 Ubuntu/8.10 (intrepid) Firefox/3.0.8). Když dám tisk, celej Firefox spadne. Přitom v Opeře nebo Konqueroru to funguje.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 6. 4. 2009 12:20

Co mate s vypisama za problem, vzdyt si je clovek muze udelat sam podle svyho gusta.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod voshi 6. 4. 2009 14:10

Ve FF přes PDF creator všechno OK.
Jo aha 3. výpis třetí měsíc. Už raději nic nepíšu...

Konkrétně ten, že nevím jak se podívat zpětně do ostatních výpisů.
voshi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 4. 2009 14:18

A má 64 bit na Linuxu?
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod voshi 6. 4. 2009 14:49

Mám xp home.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032609 Firefox/3.0.8
voshi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 4. 2009 14:53

Tak to bude nejspíš tím :(
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod rias 8. 4. 2009 14:36

Zdravím,
měl dotaz k FIO-kontu: V Internetbankingu FIA se prý posílají SMS s kódem při aktivních operacích (tak jak je zvykem), ale nevíte někdo, jestli se posílá SMS s kódem i při přihlášení do IB? Díky.
rias
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 4. 2009 14:41

Ne.

A autorizovat jde jak přes SMS tak přes podpisový program v jazyce JAVA. Údajně lze používat obojí najednou, já používám SMS.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka