FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 14. 2. 2011 18:23

SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 2. 2011 18:27

Tak super. Sice je to pořád víc, než si účtují devizové společnosti (REOL před týdnem také snižoval poplatky (50 Kč SEPA, 80 Kč ostatní a všechna inkasa zdarma) a Easychange má SEPA platby úplně zdarma (příchozí i odchozí), navíc mají i lepší kurzy), ale určitě je to krok správným směrem.

Více o devizových společnostech zde: http://www.mesec.cz/clanky/zahranicni-p ... -usetrite/

Už nějak vyřešily ten poplatek co si účtují některé banky za platby z FIO (platbu přes TARGET2 účtují Volksbanky a Raiffeisenbanky s příplatkem jako expresní :( , nedávno jsme dostal vynadáno od jednoho Němce na eBay :( )?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod spirikm 14. 2. 2011 21:16

Patrik: jak to, prosim Te, myslis s tim poplatkem? To jako, ze kdyz si beznym platebnim prikazem poslu penize z uctu ve fio na ucet v RB, tak platim RB nejake poplatky?? Na kolik to vychazi? V ceniku jsem zadne poplatky ze prijeti expresni platby odjinud nenasel...
spirikm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 2. 2011 21:17

Týká se pouze plateb poslaných přes TARGET2, tedy plateb v EUR. Zatím jsou zprávy z NĚMECKÝCH Raiffeinsenbank a Volksbank (tedy bank, které dělají zahraniční platby přes DB Bank).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mikicz 15. 2. 2011 20:09

ještě k minimálnímu zůstatku. Pokud zadáváte SEPA platbu, tak na účtě musí zůstat minimální zůstatek plus poplatek za převod. Tzn v případě EUR účtů na účtě musí zůstat minimálně 12€.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 2. 2011 21:41

Mám zprávu v IB od FIO, že mění podmínky platebních karet. Je to dost nudné čtení - už jste to někdo studoval? Je to lepší/horší... ?
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Senty 15. 2. 2011 22:46

Taky jsem si všiml.Trochu jsem to četl a myslím že tam bylo něco napsané o změně pinu
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 2. 2011 22:53

Tak jestli je placená, tak mě to nezajímá, používám "můj systém" :)

Mám oblíbené číslo - nazvěme ho "tajné číslo". Toto číslo odečtu od PINu a rozdíl (nazvěme "kódové číslo") napíši na kartu. Pokud si nemůžu vzpomenout na PIN, podívám se na kartu a ke "kódovému číslu" připočtu "tajné číslo" a mám PIN :).
Pokud zloděj najde kartu, je šance, že se bude domnívat, že je na ní napsaný PIN a nějaký bankomat mu jí "sežere".
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 15. 2. 2011 23:36

Provedená změna (Obchodních podmínek) reflektuje budoucí úpravu způsobu autorizace platebních transakcí (čl. V.).

Nově (mimo jiné) přibyla tato věta v čl. V.:

Ustanovení čtvrté věty tohoto odstavce má přednost před příslušnými ustanoveními Podmínek.

Staré obchodní podmínky - http://www.fio.cz/docs/cz/FB_OP_karty_do_110414.pdf

Nové obchodní podmínky - http://www.fio.cz/docs/cz/FB_OP_karty.pdf
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 16. 2. 2011 00:49

mikicz píše:ještě k minimálnímu zůstatku. Pokud zadáváte SEPA platbu, tak na účtě musí zůstat minimální zůstatek plus poplatek za převod. Tzn v případě EUR účtů na účtě musí zůstat minimálně 12€.

MUSÍ? V jakých podmínkách je to uvedené? :-) Mají v tom jen bordel.!! Poplatek se ti naúčtoval ihned? U ZP ne, ale taky se checkuje a jde dalším převodem použít, logika Fio jak noha!
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 2. 2011 00:51

Asi to tak bude. Kolega se tuhle divil, proč mu to nechce autorizovat platbu, až zjistil, že je to proto, že včetně poplatku (šlo o tuzemskou, ale zrychlenou) se dostává pod minimální zůstatek 100 Kč.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 16. 2. 2011 01:02

Jenže když to nemají v podmínkách, neoprávněně ti znemožnili platbu a pokud ti vznikne škoda, tak ji budou muset zaplatit ! Pokud tuhle blbost rychle nedají do podmínek,
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 2. 2011 01:21

No jo, já to beru jako daň za levné služby. Jinde bych zaplatil daleko víc na poplatcích, tak tady prostě počítám s nějakou rezervou. Je to sice vopruz, ale jsou věci, co by mi vadily víc.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 16. 2. 2011 02:24

Přitom dětinská programovací a patrně i smluvní chyba, je nelogické nezvalidovat pokyn, pokud se poplatek nenaúčtuje společně s příkazem, zjevně to nikomu nevadí a spoléhá se na to,m ať si to jeden každý objeví, tuto záludnost systému, sám. Prý jiné priority :-) Grrr.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod broucajz 16. 2. 2011 09:43

vpe píše:Jenže když to nemají v podmínkách, neoprávněně ti znemožnili platbu a pokud ti vznikne škoda, tak ji budou muset zaplatit ! Pokud tuhle blbost rychle nedají do podmínek,

Ve smlouvě o b.ú. i o FIO kontu je m.j. tento bod:
"3. Majitel účtu je v souladu s ostatními ustanoveními této smlouvy a Obchodních podmínek pro zřizování a vedení účtů (dále též jen „Obchodní podmínky“ nebo “Podmínky“) povinen zejména:
a) udržovat na účtu nejméně minimální zůstatek,
b) uhradit řádně a včas poplatky za vedení účtu, provedené transakce a další platby dle ceníku banky."
broucajz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka