FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 8. 3. 2011 17:57

"trvá tři dny"

Jestli "do 48 hodin", jak ta transakce z poštovní přepážky na účet v jiné bance potrvá, u vás trvá tři dny, pak máš pravdu.

U mě D+2 dny nejsou 3 dny, ale dva dny, sorry, den vkladu nelze počítat jako uplynulý den, mnemotechnická pomůcka je počet nocí mezi pracovními dny.

A to prosím existují banky, které si to umějí natáhnout, třeba termínovaný vklad vám nezaloží dnes, v den, kdy přijaly (banky) vaše peníze na svůj účet, ale až další bankovní den!

Tedy úroky vám poběží až po pozítří půlnoci. A při odeslání zpět vás opět o jeden den připraví.

Ať žije bankovní matematika a přesné vyjadřování, se kterým mají problém bankovní pracovníci.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 8. 3. 2011 19:57

Ano po bankovnicku to je D+2, pro běžného smrtelníka 3 dny :-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 9. 3. 2011 00:33

jo, běžnej smrtelník maká maximálně 3 dny, v pondělí to ještě dospává víkend a v pátek to už ráno zabalí a jede na ...

a místo levé ledviny řízne tu pravou, zdravou apod... tohle jako fakt ne-e.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod stepano 10. 3. 2011 11:20

Taky vám přišla do IB zpráva o pořádaných FIO seminářích ohledně investování? Nechystá se někdo na seminář 24.3. v Hradci Králové?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 3. 2011 11:32

prislo. nechystam - mam extremni averzi vuci riziku, investovani neni pro me
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 10. 3. 2011 12:23

PatrikChrz: tak zase bys to mohl pojmout formou "poznej sveho nepritele"
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 3. 2011 12:28

Tak uvazoval jsem o tom, seminare FIO maji pry vysokou uroven, ale nejak me to nelaka.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 10. 3. 2011 15:02

To už dělají dlouho, potřebují nabrat nové ovečky na svého brokera, jen běž Patriku, je tam i občerstvení (káva, minerálka zdarma).
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Noxik 10. 3. 2011 16:37

Ze by idealni misto na dalsi sraz kolenovrtu? :twisted:
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 10. 3. 2011 23:23

Jejich https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/e-broker.cgi lze doporučit, když už jdete do Fio banky, tak si založte rovnou i konto pro broker, oni vám to vše musí pěkně vysvětlit (ze zákona), na těch seminářích bylo pěkně plno, doporučuji pro zvídavé, kdo chtěl začít z akciemi, hloupost to nevyužít.

Například kdo před rokem koupil AAA Auto, dnes má skoro 100% zhodnocení, to je co, proti 3% úroku na účtu :-D
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 11. 3. 2011 10:01

Když chci provést výběr z účtu nad 1.000,- budu zproštěn poplatku i když průměrný měsíční zůstatek na kontu je třeba povinné kilo?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod OndrejNecas 11. 3. 2011 10:19

Tak to já bych na ten seminář i šel. Ale jestli tam bude plno ... :hm To chtějí všichni investovat a bohatnout bezpracně?
Byl jsem nikde, znám nic
OndrejNecas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 3. 2011 10:27

dr._lukas píše:Když chci provést výběr z účtu nad 1.000,- budu zproštěn poplatku i když průměrný měsíční zůstatek na kontu je třeba povinné kilo?

Ano. Poplatek za nadlimitni vybery se tyka jen tech ohlasovanych, tedy nad 50 000 Kc, aspon tak to chapu ja.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dr._lukas 11. 3. 2011 10:36

ok... bankomat čobky je vedle, tak proč vybírat za 6,-, když můžu na pobočce zadarmo
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Senty 11. 3. 2011 11:06

Včera jsem vybíral peníze z bankomatu Pharro.A ještě před výběrem jsem si jen tak zjistil kolik mám na účtu a dneska jsem zjistil že mně ta sranda stála 9 kč.A to jsem si říkal že jsem ušetřil za výběr
Senty
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka