FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Senty 12. 3. 2011 22:14

Zajímavé je,že ČSOB bankomaty taky nejsou FiO,ale za zjištění zůstatku se tam neplatí
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 12. 3. 2011 22:34

Senty: nebude to tím, že karta ČSOB v bankomatu ČSOB není problém ověřit okamžitě online, zatímco karta ČSOB v bankomatu jiné sítě tak jednoduché být nemusí?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 12. 3. 2011 22:43

No ale pri vyberu se musi zjistovat zustatek taky ne? Jen se jim to uz asi nechce sponzorovat.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 12. 3. 2011 23:22

U výběru se patrně ověřuje jen to, zda suma projde/neprojde (je v limitu aut. zůstatku). Je pravděpodobné, že takové zjištění je už započteno v ceně za výběr (který stojí běžně 0 až stokoruny, jak kdy a jak kde).

U dotazu na zůstatek jde o jiný dotaz a někdo ho zaplatit musí. Dříve třeba bankomaty byly připojené přes telefon(?) a to něco stálo.

Tomáš Marný píše:No tak jestli výběr z bankomatu Pharro je zadarmo a zjištění zůstatku tamtéž za 9,- Kč, zatímco výběr z bankomatu ČSOB je za 6,- a zjištění zůstatku zadarmo, tak k tomu není co dodat.

Snad jen to, že zjištění v ČSOB bankomatu je patrně v režii ČSOB banky (která má u sebe aut. zůstatky všech karet Fio).
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Senty 12. 3. 2011 23:48

A ještě jedna věc.Ten poplatek si stáhli hned další den z mého účtu,ale peníze vybrané z bankomatu Pharro ne.Divné
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 13. 3. 2011 00:04

Nechce se mi to hledat, ale mám matný dojem, že i zde nedávno byla zpráva, že FIO bankomaty Pharro koupilo. Takže okecávání ohledně nějaké co-brand spolupráce mně připadá krajně trapné a podezřelé.

Ovšem i nápad ověřovat si zůstatek v bankomatu mně přijde dost stupidní... Buď tam ty peníze nemám, a bankomat mně nic nedá, nebo je tam mám a bankomat mně po vybrání napíše na bumážku zůstatek k dispozici ;-) .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 3. 2011 00:12

Ano, FIO bankomaty Pharro koupilo. Nicméně stále používá karty ČSOB a je otázkou jakým způsobem zúčtovává případné ověřování zůstatků karet a kdo komu co platí.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Senty 13. 3. 2011 00:17

Tak proč když jsou to jejich bankomaty se platí poplatek za zjištění zůstatku?To mi neleze do hlavy
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 13. 3. 2011 00:17

ty neumíš číst vyjádření banky?
------------
Alespoň info pro ostatní, že nemají dělat bejkárny :-D

Ta funkce je tam evidentně jen pro vejvar z klienta a nespokojení ať založí ops iniciativu za zavedení povinně odsouhlasované zpoplatněné služby v bankovním světě (i v internet bankingu, povinná cedulka u všeho s cenovkou), nejen já se přidám :-)

http://www.mesec.cz/aktuality/pocet-ban ... ku-stoupa/
možná tato zpráva není úplně přesná, tu síť patrně s někým sdílí (koupila podíl)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 3. 2011 03:26

Tomáš Marný: to je totální kravina zjišťovat zůstatek v bankomatu, ale bohužel v případě FIO banky, která neumí v roce 2011 disponibilní zůstatky na IB to ani jinak nejde.. Třeba příjde výplata a ty čekáš několik hodin, než se bankomat úračí ti peníze vydat.. A vo tom to je.. :-D hlavně, že je to zadarmo :-D :-D :-D :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 13. 3. 2011 11:21

dr._lukas: nastesti kazdy rozumny clovek ma kreditni kartu, ktera mu obvykle jeste neco i vydelava a neresi takovy nesmysly.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Havers 13. 3. 2011 11:52

Tomáš Marný píše:Ovšem i nápad ověřovat si zůstatek v bankomatu mně přijde dost stupidní... Buď tam ty peníze nemám, a bankomat mně nic nedá, nebo je tam mám a bankomat mně po vybrání napíše na bumážku zůstatek k dispozici ;-) .

Bankomat Pharro po úspěšném výběru na stvrzenku žádný zůstatek k dispozici nevytiskne.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 13. 3. 2011 13:42

FIO banka a.s. pokud vím koupila společnost Pharro, která provozuje ty bankomaty. Změnou majitele provozovatele se nemění stávající smlouvy, které mělo Pharro uzavřené.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 3. 2011 14:29

S474N píše:dr._lukas: nastesti kazdy rozumny clovek ma kreditni kartu, ktera mu obvykle jeste neco i vydelava a neresi takovy nesmysly.

Ty děláš výběry z bankomatu kreditní kartou?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 14. 3. 2011 12:19

Nikoliv, ja kreditkou primo platim.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka