FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 12. 2011 18:09

Nic zvláštního. Prostě se mi v hotelu udělalo zle. Udělal jsem totiž chybu a při mých toulkách po městě jsem se nechal pozvat na čaj k někomu domů no a raději nedomýšlet z jaké byl vody.
Tak jsem si na recepci požádal o zavolání doktora. Za hodinu byl tam i se sestřičkou, prohlédl mě, dal mi pár tablet a zkásl mě o pár desítet EUR (už si přesně nepamatuji sumu, jestli 40 nebo dokonce 80). Nějaká kartička pojištění ho nezajímala, hezky pěkně hotovost na dřevo.
Druhý den mi ještě bylo špatně, ale pak už bylo vše OK.

-- 14. 12. 2011 17:10 --

Jen doufám, že máš rád rýži :). Já když jsem se vrátil, tak jsem si říkal, že už jí nechci v životě vidět :).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 14. 12. 2011 18:31

Tropy jsou holt rizikový. Člověk pořád někde courá, v tom teplu na ulicích prodávají různé dobroty: mléčný koktejly, mazonézový saláty, různý masíčko a další věci, u kterých se nedá často ani pochopit, o co se jedná.
Než se zabývat kvůli drobným pojištovnou, je lepší zajít do lékárny a tam za pár korun něco dají.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 14. 12. 2011 18:57

PatrikChrz: ten druhej den chapu, preci jenom, ty a dat nekomu 80 EUR...... :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod khonsun 14. 12. 2011 21:08

Patrik: 0k, dekuji za info. Jezdim tam 22 let, tak ryzi snasim, lec stejne na chut vozim sisku turistaku a tvrdy syr. Na alter. ryze jsou dobri v Indocine - umej od frantiku dobre bakety.
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 14. 12. 2011 21:17

PatrikChrz píše:vpe: no, v reálných případech k tomu u "drobných" částek nakonec stejně dojde. Pojišťovny sice mají své smluvní lékaře a nemocnice, ale když ti lékař řekne, že buď zaplatíš hotově nebo tě neošetří (protože kvůli pár desítkám €/$ přece nebude komunikovat s pojišťovnou), tak ti nic nezbude.
Také jsem musel vypláznout pár desítek € na Srí-Lance, ale pojišťovna mi to naštěstí bez problémů zaplatila.

pokud si mel paragon, tak to je bez problemu, kdyz je to bez spoluucasti, a co kdybys mel kartu s limitem 0,- na vyber hotovosti? By te neosetril a jel by zpet? :-D

priklad: jede rodina na mesic tak pojistit se na 3,4M za 0,-- neni problem (2x GE karta, aktivace pres IB, a do 30 dnu vypoved).

Mimochodem, GE vydava nove karty na pobocce, takze ihned po navsteve muzete platit KK a cerpat slevy a IB je aktivni v rezimu Read...
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Senty 16. 12. 2011 10:24

Nezlob te se ale neni to co tady řešíte na posledních 3 stránkách trochu mimo?Je to diskuze o Fio a ne o cestovním pojištěni
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 12. 2011 10:57

Jenže, když o FIO bance se bude dát diskutovat až zase po dvou letech s něčím příjde :-) Naposledy to byla realizace na banku :-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Kurt 16. 12. 2011 13:15

Nejdynamičtější banka roku 2011
1. Fio banka, a.s.
2. UniCredit Bank Czech Republic, a.s.
3. Raiffeisenbank a.s.

Jak to asi vypadá jinde, když vítěz téhle kategorie "s něčím příjde po dvou letech". :-)
Kurt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 12. 2011 13:19

Tak mě řekni s čím přišli?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 16. 12. 2011 18:48

Akorát s tím, že mě ukradli 1 Kč (členský vklad).
ultima__ratio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 12. 2011 18:52

ultima__ratio: neukradli, pořád ho v FIO d.z. máš. a až skončí likvidace tak ti ho možná i vrátí
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 12. 2011 18:56

Faktem je, že FIO zrovna nesrší inovacemi. IB má už mnoho let stejné (ale zrovna mě přesně tohle vyhovuje), poplatkovou politiku taky, nové produkty uvádí pomalu. Na druhou stranu ale je zase fakt, že co zavede, to funguje. Nemusí co několik měsíců měnit podmínky či ceny a to oceňuji nejvíc. Takže pokud bude v tomto trendu pokračovat, tak jen dobře.

Ta koruna mě taky štve. Si říkám, že jim přece musí někde (účetně) přebývat, ne? Jako banka ani záložna prostě nemůže nechat nějaké peníze "v luftě" i když je to zanedbatelná částka.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 12. 2011 19:03

abyste se kvůli té koruně nezbláznili... mám tam nejmíň 2 a rád jim je nechám už jenom proto, že mi v rámci akce den bez poplatku poslali nejmíň 4kč. Takže podle mě mi vklad vrátili zdvojnásobený a to mi stačí.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 12. 2011 19:13

Já jsem zakládal bez akce a navíc hned na začátku, kdy nešlo založit SIPO jinak, než na přepážce, takže mě to stálo 30 Kč :(.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 12. 2011 19:21

http://www.fio.cz/spolecnost-fio/media/ ... at-v-chebu

V Opavě byl slíben do konce Prosince 2012... jsem zvědav zda-li to stihnou nebo se bude pokrývat jen území převážně s cikánskou komunitou či Praha
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka