FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kerimx 4. 2. 2013 19:38

Dobrý den, prosím Vás, možná je to hloupý dotaz, ale dá se platit Fio kartama (př.mastercard) na eshopu Českých drah ? Je možná 3-D Secure technologie ? Díky
kerimx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 2. 2013 19:52

To, že nějaký web podporuje 3D Secure automaticky neznamená, že na něm lze zaplatit pouze kartami, které to podporují také. Zatím jsem se setkal s jediným webem (v Anglii), který přijímal výhradně platby kartami podporující 3D Secure.

Nezkoušel jsem, ale nevidím důvod, proč by kartou FIO nešlo platit na stránkách Českých drah.
Ohledně současných karet FIO si nejsem jist, jestli podporují 3D Secure (těsně před rozloučením se s kartami ČSOB začaly Maestro karty od FIO 3D Secure podporovat
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Proti srsti 4. 2. 2013 20:36

těsně před rozloučením se s kartami ČSOB začaly Maestro karty od FIO 3D Secure podporovat

:shock:
Proti srsti
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stepano 5. 2. 2013 08:03

kerimx píše:Dobrý den, prosím Vás, možná je to hloupý dotaz, ale dá se platit Fio kartama (př.mastercard) na eshopu Českých drah ? Je možná 3-D Secure technologie ? Díky

Samozřejmě, že se dá zaplatit na webu ČD, stejně jako na všech jiných webech, kde jsem doposud platil.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kerimx 5. 2. 2013 13:53

Díky :-)
kerimx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Senty 5. 2. 2013 21:44

Jde přes internetbankig u Fia založit další účet?
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 2. 2013 21:55

Spořicí ano, běžný ne. Teda alespoň já to tak mám. Ono v tom byl trochu galimatyáš - dřív se musel podepisovat zvláštní papír, který tě opravňoval k zřizování dalších účtů přes Internet. Kdo ho neměl podepsaný (dneska už je to asi součástí standardní smlouvy), tak si nezařídil ani ten spořák.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Senty 6. 2. 2013 20:09

Můžu na spořící účet posílat peníze odkudkoliv?
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Barbora18 6. 2. 2013 21:16

PatrikChrz píše:Spořicí ano, běžný ne. Teda alespoň já to tak mám. Ono v tom byl trochu galimatyáš - dřív se musel podepisovat zvláštní papír, který tě opravňoval k zřizování dalších účtů přes Internet. Kdo ho neměl podepsaný (dneska už je to asi součástí standardní smlouvy), tak si nezařídil ani ten spořák.

ato se ti vyplatí mít spořák u Fio? vždyť teď tam mají úrok 0,6 %. to je opravdu děs! 8-S
Barbora18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod franko_cz 6. 2. 2013 21:39

Senty píše:Můžu na spořící účet posílat peníze odkudkoliv?

Ano.

-- 6. 2. 2013 21:43 --

Barbora18 píše:ato se ti vyplatí mít spořák u Fio? vždyť teď tam mají úrok 0,6 %. to je opravdu děs! 8-S

Počítám že to má podobně jako já např. na odložení pár tisíc a výběry z bankomatů apod. a spoření řeší jinak.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Senty 6. 2. 2013 21:52

Na spoření mám wustenrot.Chci si ho založit kvůli toho že nemusím na pobočku
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 2. 2013 06:30

Barbora18 píše:
PatrikChrz píše:Spořicí ano, běžný ne. Teda alespoň já to tak mám. Ono v tom byl trochu galimatyáš - dřív se musel podepisovat zvláštní papír, který tě opravňoval k zřizování dalších účtů přes Internet. Kdo ho neměl podepsaný (dneska už je to asi součástí standardní smlouvy), tak si nezařídil ani ten spořák.

ato se ti vyplatí mít spořák u Fio? vždyť teď tam mají úrok 0,6 %. to je opravdu děs! 8-S

Používám ho spíše jako takový "třídící" účet. spořím jinde.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod LGA 7. 2. 2013 08:15

Založení účtu u FIO, tehdy ještě d.z. mně ještě teď nahání hrůzu. 18 podpisů bylo vážně na palici.
LGA
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vit.spinka 8. 2. 2013 13:22

vit.spinka píše:
pmoravec píše:A teď on-topic: je tady někdo, kdo má FIO MC standard nebo jinou kartu z těch co vydávají k účtu vedenému v EUR a tím pádem přímo EURovou? Jak se ta karta chová?

A chová se - no jako platební karta od Fia:-) Vidím online blokace, v Kauflandu i Toomu ji berou (Zittau), internetové platby fungují bez problémů, PIN jsem si zvolil, výběr z bankomatu v Německu i na Slovensku se prý platí jako zahraniční výběr.

Ještě doplním jednu drobnost: trošku překvapivě se blokace na kartě ukazují v Kč. Zaúčtuje se ale dle očekávání placená částka v EUR, k žádné konverzi nedochází.
vit.spinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 12. 2. 2013 11:22

Běžný účet jsem včera odpoledne zrušil..co mě však zaráží je, že se i nyní den poté podívám do IB a karta, která zůstala na pobočce se tváří stále jako aktivní :-(
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka