FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Zedna1 14. 6. 2024 22:07

pan Y. píše:Přemýšlím, kdy jsem naposledy potřeboval vybírat z bankomatu 200 Kč bankovku. Zřejmě FIO takové klienty má a "pětistovka je pořád pětistovka" i přes veškerou nedávnou inflaci.

Nejde o to vybirat jen 200Kc, ale mit moznost napr. pri vyberu 2 000Kc dostat 2x500 + 5x200.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pan Y. 14. 6. 2024 22:40

Tím jednotným číslem jsem nemyslel nutnost vybrat jednu dvousetkorunu, ale obecně bankovku/y této hodnoty. A právě hodnota peněz je to, s čím inflace celkem pohnula, proto jsem se zamýšlel nad tím, že FIO jde v tomto případě opačným směrem, ale že pro to zřejmě má opodstatnění. Samozřejmě, že jsou stále situace, ve kterých bankovku této hodnoty člověk upotřebí, já jich za sebe mám ale opravdu poskrovnu.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P_H_ 15. 6. 2024 06:12

Zedna1 píše:Nejde o to vybirat jen 200Kc, ale mit moznost napr. pri vyberu 2 000Kc dostat 2x500 + 5x200.

To by ale bankomaty Fio banky musely umět volbu bankovek ;) Podle vyjádření na jejich Facebooku to ani s přidáním dvoustovek nebude, prý to plánují později (asi znáte, co znamená toto slovo zrovna u Fio banky).
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 15. 6. 2024 06:18

Proto vybírám z bankomatů ČSOB, ty umí 100 Kč.
A když náhodou přijdu k nějaké vyšší bankovce, rozměňuji ji na skenerových kasách v Kauflandu, kartou zaplatím částku o korunu nižší a tu korunu platím hotově třeba tisícovkou.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lenka_2 15. 6. 2024 16:02

Dvoustovky jsou používánější než pětistovky.
V oběhu je 72,6 mil. dvoustovek a jen 43,9 mil. pětistovek.
https://www.cnb.cz/cs/bankovky-a-mince/ ... z-v-obehu/

Ještě nikdy se na mě nikdo nezlobil za zaplacení 1000 Kč dvoustovkami. Ale při placení částky 200 Kč tisícovkou často vídám protažený ksicht a otázku "a menší nemáte?"
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lightblackfox 15. 6. 2024 16:28

Nejlepší odpovědí je pak rovnou vysypat 200 korunových mincí. :D
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 123123123 15. 6. 2024 17:21

V supermarketech s potravinami by jim to asi nevadilo, doplnuji kovaky nekolikrat denne.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 16. 6. 2024 19:26

myšpulín píše:Proto vybírám z bankomatů ČSOB, ty umí 100 Kč.
A když náhodou přijdu k nějaké vyšší bankovce, rozměňuji ji na skenerových kasách v Kauflandu, kartou zaplatím částku o korunu nižší a tu korunu platím hotově třeba tisícovkou.

Lze při tom rozměňování zvolit skladbu bankovek a mincí, když má ta kasa vrátit těch 999Kč?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 17. 6. 2024 10:43

Dá se zrušit ve IB nebo SB FIO konto?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Malvolio 17. 6. 2024 13:47

ano....Informace o účtu -> Zrušit účet
Malvolio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 17. 6. 2024 13:57

To tam nemám. Mám tam naopak toto:
fio.jpg
fio.jpg (2.18 ) Zobrazeno 2055 krát

To je z důvodu, že jsem měl k účtu do dneška platební kartu? Nebo je tam ještě nějaká fíčura (takhle v červnu se mi fakt obchodní podmínky studovat nechtějí)?
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Dvorik 17. 6. 2024 14:03

Ne s kartou to nesouvisi.
Spis to vypada, ze jde zrusit pres web jen Fio konto (sporak).
U beznych uctu mam take, ze zrusit nelze.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 17. 6. 2024 14:14

Tohle bylo FIO konto. Ale s kartou.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod hyper9 17. 6. 2024 15:01

Spíš bych si tipnul na podpis dodatku k rámcové smlouvě, který umožní přidávat/ubírat účty i přes IB.

EDIT:
Teď jsem si proklikal všechny svoje účty. Jedno FIO Konto jsem si zakládal přes IB a to je zrušitelné. Účty zakladané na pobočce mi zrušit nejdou.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 17. 6. 2024 15:30

P_H_ píše:
Zedna1 píše:Nejde o to vybirat jen 200Kc, ale mit moznost napr. pri vyberu 2 000Kc dostat 2x500 + 5x200.

To by ale bankomaty Fio banky musely umět volbu bankovek ;) Podle vyjádření na jejich Facebooku to ani s přidáním dvoustovek nebude, prý to plánují později (asi znáte, co znamená toto slovo zrovna u Fio banky).

jen pro budouci snadnou dohledatelnost, citace z FIO FB:

Martin Škorpil
A kdy bude moznost mit v bankomatu volbu vyber bankovek ?
Jinak diky za dalsi inovaci.

Fio banka
Dobrý den, Martine, inovací, doufáme v brzké době, bude víc. Nejdříve by měla přijít možnost vybírat z bankomatu i nominál 200 Kč. Volbu bankovek pak chystáme také, třeba i s nabídkou vybrat stejnou částku jako naposledy nebo Váš "oblíbený", nejčastější výběr. Plány by tedy byly a věříme, že se nám je podaří co nejdříve zrealizovat a uvést do plného provozu. Děkujeme za trpělivost, o novinkách budeme informvat!
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka