FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Malvolio 18. 6. 2024 12:13

hyper9 píše:Spíš bych si tipnul na podpis dodatku k rámcové smlouvě, který umožní přidávat/ubírat účty i přes IB.

EDIT:
Teď jsem si proklikal všechny svoje účty. Jedno FIO Konto jsem si zakládal přes IB a to je zrušitelné. Účty zakladané na pobočce mi zrušit nejdou.

Asi to bude tou novou rámcovou smlouvu. Já jsem si bez ní nemohl další účet ani založit, po její aktualizaci můžu zrušit pouze Fio konto, ale ne běžné účty (byť online založené).

Takže bych řekl, že běžný účet nelze zrušit online nikdy, Fio konto pak ano, pokud má uživatel aktualizovanou rámcovou smlouvu.
Malvolio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 18. 6. 2024 12:39

FIO konto zrušeno na pobočce.

Pro zajímavost - starší FIO konto (první založené) by mi šlo zrušit přes web. Druhé FIO konto mi zrušit nešlo (k tomu jsem měl kartu).
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod P_H_ 18. 6. 2024 18:25

Uměli vysvětlit, proč to nešlo zrušit online?
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 18. 6. 2024 18:34

Já jsem okusil reálný svět - pán přede mnou zapomněl heslo a pak si to vygenerované na pobočkovém počítači asi 15 minut měnil a pán před ním se ptal, zda může prodat akcii společnosti, která už zanikla.
Nechtěl jsem se zbytečně zdržovat. Třeba je to přenosný.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod hyper9 18. 6. 2024 18:37

To je fajn, že moderní pobočky jsou konstruovány tak, že každý má dobrý přehled o dění. :D
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 18. 6. 2024 19:01

Já jsem kdysi (prvně 31. 8. 2000) v České spořitelně stál u zasklené přepážky. To byl můj první kontakt s bankou a byl jsem tam půl hodiny, než mi založili Sporožiro.
Nejhorší návštěva byla 24. 7. 2001, kdy jsem jako první na pobočce zakládal InternetBanking. Tehdy mě tam poslal táta, že on tam půjde až po mě, aby tam tak dlouho netrčel. Stál jsem tam asi hodinu a půl.

Ve FIO bance jsem si sednul a dokonce mi dali propisku. Svět se mění, ale já jsem rád, že na pobočky chodit nemusím.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zedna1 19. 6. 2024 17:09

FIO je uz zhruba od soboty minuleho tydne pod silnym DDOS utokem, dnes to nejede skoro vubec.
Lide to resi na FB, uz nekolik dnu maji i upozorneni na hlavni web strance (pokud zrovna jede) ...
Platby kartou v obchodech pry funguji.

Omlouváme se za komplikace, ale v důsledku kybernetického DDoS útoku mohou být dočasně nedostupné naše bankovnictví, e-Broker nebo platby kartou na internetu. Kolegové na odstranění potíží intenzivně pracují. Děkujeme za trpělivost.
Citlivá data ani finance v ohrožení nejsou.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hyper9 19. 6. 2024 17:51

Ono bude hodně záležet na architektuře systému, jak je robustní a naddimenzovaný. Pohled na e-Broker hodně naznačí. V každém případě jim moc držím palce. Sám dobře vím, jak náročné je něco opravovat, když na to spousta lidí čeká.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 19. 6. 2024 18:10

Jak dlouho u FIO banky trvá mezi zřízením karty a jejím doručením? Dík.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod yndezit 19. 6. 2024 18:15

Cca týden, ani ne.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 20. 6. 2024 22:38

Tak dnes odpoledne/vecer uz FIO funguje, i API.
Takze zhruba od soboty do ctvrtka, tj. 6 dnu nefunkcni banka, myslim ze timto stanovili novy cesky rekord!!
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 6. 2024 07:01

Odchazely inkasa a trvalaky nebo bylo vse mrtve?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod yndezit 21. 6. 2024 07:02

Ty fungovaly.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod __Pavel 21. 6. 2024 07:12

Já měl tedy v pondělí 3 příchozí a 2 odchozí včetně divi PM a žádný problém.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod shockerek 21. 6. 2024 07:23

Zedna1 píše:Tak dnes odpoledne/vecer uz FIO funguje, i API.
Takze zhruba od soboty do ctvrtka, tj. 6 dnu nefunkcni banka, myslim ze timto stanovili novy cesky rekord!!

Ale vůbec ne. Unicredit před lety 9-10 dnů a to si to ještě způsobili sami odstávkou a hrabáním se v systémech :-D
https://www.penize.cz/internetbanking/327342-problemy-unicredit-bank-nefunkcni-online-bankovnictvi-a-tisice-klientu-bez-pristupu-k-uctu
shockerek
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka