FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod intfo 5. 7. 2024 22:32

Staré verze smluv Fio neumožňují přidávat některé nové produkty online, je nutné jít na pobočku (aktuálně asi DIP). Má nová rámcová smlouva nějaké nevýhody oproti staré?
intfo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 7. 2024 17:51

Není nutné jít na pobočku, aktualizaci smlouvy jak o účtech (umožní přidávání nových atd), tak následně o investicích (umožní přidání dalších obchodních účtů, ať už klasických či DIP), lze udělat online v eshopu Internetového bankovnictví (volbou jako by člověk chtěl založit investice znova, ono to pozná že už komisionářská smlouva existuje a nabídne to její aktualizaci). Sám jsem to na doporučení samotné banky, které jsem četl někde na webu, udělal už na jaře a teď tedy DIP obchodní účet šel udělat jako druhý k již běžnému OÚ hned.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 7. 2024 21:10

Mám dotaz na úročení na Fio konto. Píšou pásmově, což si nevykládám jednoznačně jako v MaxBance. Tedy v případě úložky 200001Kč se 200000 Kč bude úročit 4,5 % a 1 Kč 0,1 % nebo vše 0,1 %?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod pan Y. 16. 7. 2024 21:41

Sám jsem na FIO konto nikdy nevkládal víc než 200k, ale nikde nevidím uvedeno, že by při překročení jednoho pásma měla spadnout úroková sazba pro celou částku, tzn. mám za to, že FIO standardně ctí úroková pásma, takže v uvedeném příkladu bude úročit 200 000 Kč sazbou 4,5 % a 1 Kč sazbou 0,1 %.

Mimochodem, je to jen v mém případě nebo i pro ostatní FIO vypnulo při přihlašování do IB dosud nutnou autentizaci v mobilu? V nastavení IB v sekci Zabezpečení/Přihlášení nevidím možnost nastavit si toto chování, tak to za mě vypadá jako změna pro všechny. Minimálně se mi to takto chová v tuto chvíli při opakovaném přihlašování a odhlašování.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 16. 7. 2024 22:01

Naklikej si s.ú. a vpravo nahoře - "o účtu" si přečteš TAB rozmezí úročení (opakovačka).
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 16. 7. 2024 22:03

@MirelM
viz. muj prehled sporaku:

Poznámky:
...
- mBank jako jediná banka při překročení limitu neúročí CELÝ zůstatek (tedy ani částku do limitu)
...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vpe 22. 7. 2024 07:19

MirekM. píše:Mám dotaz na úročení na Fio konto. Píšou pásmově, což si nevykládám jednoznačně jako v MaxBance. Tedy v případě úložky 200001Kč se 200000 Kč bude úročit 4,5 % a 1 Kč 0,1 % nebo vše 0,1 %?

200000 Kč se ve Fio bude úročit 4,5 % a 1 Kč 0,1 %

Pouze v mBance se Úročení sníží pro celek - při dosažení denního zůstatku 105000 (ofici. 100000).
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 31. 7. 2024 14:36

Vylepšení - Neměli by tyto zhoršující se podmínky ví to znamení měsíc dopředu? Má někdo v hlavě platnou legislativu?
Přílohy
IMG_0941.jpeg
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Zedna1 31. 7. 2024 15:22

Je to i na webu v urokovem listku platnem od 1.8.:

https://www.fio.cz/o-nas/dokumenty-ceni ... -sazebniky

https://www.fio.cz/docs/cz/urokove_sazby_FO_240801.pdf
Z účtu je možné realizovat 2 převody / výběry peněžních prostředků za jeden kalendářní měsíc.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Perrund 31. 7. 2024 15:55

Ja mám Fio v SR a tiež mi táto správa prišla dnes. A pokiaľ viem, tak podľa slovenskej legislatívy by sa mali takéto veci oznamovať 2 mesiace dopredu. A možno to aj dali do podmienok už pred dvoma mesiacmi, ale nikomu to neoznámil. Taká slovenská ČSOB vždy oznamuje dva mesiace dopredu aj to, čo konkrétne sa v podmienkach zmení.
Perrund
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glock69 31. 7. 2024 16:08

A týká se to také původního spořícího účtu? Tam omezení převodů nebylo, pokud se nepletu.
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2024 16:34

Neomezený počet převodů je i zůstává na spořicím účtu typu Fio Konto.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pulmann 31. 7. 2024 17:12

Ono bylo nějaké omezení ze spořících účtů ?
To jsem si vůbec nevšiml.
Já si vesele převádím peníze .
Tam a zpátky, podle potřeby.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2024 17:37

Tak asi ses vždy vešel do limitu 4 odchozích plateb měsíčně. Nebo nemáš Fio Spořicí účet, ale máš Fio Konto :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 31. 7. 2024 17:44

Ja mam sice jenom Fio konto, ale dost se divim, ze tam takovy limit byl. To jako kdyz udelam ty 2 vybery, tak po zbytek mesice se uz k penezum vubec nijak nedostanu? To mi prijde dost spatne, to uz snad byla lepsi kdysi tusim mBank s dalsim vyberem za 150Kc nebo kolik.
Noxik
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka