FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 8. 2024 04:21

Řekl bych, že případná potřeba prostředků.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Aldadol 13. 8. 2024 15:10

Já taky udělám raději více TV na nižší sumu než 1 na mega, kdyby se něco potento nebo se objevila nějaká neodolatelná nabídka …
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 13. 8. 2024 17:37

Tak to bude stejnak sumak.
Vklad ponechas, jen vyberes tolik kolik potrebujes - a za vybiranou castku dostanes sankci.

Zrušení či předčasný výběr z Termínovaného vkladu s obnovou je přípustný, je však zatížen sankční úrokovou sazbou. Výše sankce je stanovena z předčasně vybírané částky jako Platná úroková sazba x (počet dní do splatnosti / 365), nejméně však 1 000 Kč.
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JannV 14. 8. 2024 21:50

Aldadol píše:Já taky udělám raději více TV na nižší sumu než 1 na mega, kdyby se něco potento nebo se objevila nějaká neodolatelná nabídka …

Jasně, to je ten důvod.
JannV
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jantars 19. 8. 2024 19:51

PatrikChrz píše:Alepoń si banky umí ve většině případů aktualizovat doklady automaticky, takže ho předkládám jen při založení, pak už ne.

Hele asi ano. Teď jsem si dělal nový pas, potom co jsem si ho převzal mi aktualizaci dokladu nahlásil portál občana a nakonec po pár hodinách mi to samé nahlásila min jedna banka....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 20. 8. 2024 15:36

FIO snizilo sazbu na sporicim uctu (bez limitu castky, jen 2 prevody/vybery mesicne) z 3.5% na 3.2% od 5.8.2024
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zdenk2 29. 8. 2024 19:27

Taková perlička:
Chtěl jsem si založit termínovaný vklad v EUR. Sazba 3 % pro vklady od 1 do 6 měsíců mi přišla docela zajímavá. Problém je, že při založení v IB je TV v EUR svázaný s BÚ v CZK. Vklad je tedy nutné provést v CZK, i když mám i BÚ v EUR. To by znamenalo jednu měnovou konverzi při vkladu a druhou při ukončení TV, což téměř anuluje zisk z TV. Na podpoře mi potvrdili, že je to tak. Jediná možnost, jak vložit přímo EUR je prý založit TV na pobočce...

Klasik by řekl: "Otevřel si hospodu, ale chodili mu tam lidi..."
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalich 29. 8. 2024 20:28

Zdenk2: Krása, díky! Nejen v EUR, ale i v USD. Jo, a to se vyplatí! :mrgreen:
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Clipperton 30. 8. 2024 10:26

Děkuju za info, další důvod proč se na TV od FIO nenechat zlákat, mě na info lince např. nebyli schopni zodpovědět, zda je obnovu možno zrušit v IB bankovnictví, anebo je nutné dojít na pobočku.

Clipperton

Zdenk2 píše:Taková perlička:
Chtěl jsem si založit termínovaný vklad v EUR. Sazba 3 % pro vklady od 1 do 6 měsíců mi přišla docela zajímavá. Problém je, že při založení v IB je TV v EUR svázaný s BÚ v CZK. Vklad je tedy nutné provést v CZK, i když mám i BÚ v EUR. To by znamenalo jednu měnovou konverzi při vkladu a druhou při ukončení TV, což téměř anuluje zisk z TV. Na podpoře mi potvrdili, že je to tak. Jediná možnost, jak vložit přímo EUR je prý založit TV na pobočce...

Klasik by řekl: "Otevřel si hospodu, ale chodili mu tam lidi..."
Clipperton
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 30. 8. 2024 21:14

Ale ta možnost na pobočce je, tak na to když přistoupí 1000 lidí, budou mít zaplněný pobočky, tak je to třeba trkne :-)

Ps: 80% Klientů asi nebude řešit nějaký devizový kurzy, nebo se pletu? K většině je úplně jedno za kolik směju, když vidím, kolik směnáren ve městě a že tam jsou fronty :-)) Přitom ani blbých eurových mincí mě nechtěli ve směnárně zbavit, budu muset jít do ČSOB
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod yolo69 31. 8. 2024 17:20

Ahoj, kdyz se pokousim zalozit pres appku terminovany ucet v EUR, pise to, ze povinny vklad 100 EUR bude preveden z meho CZK uctu. Jde toto nejak zmenit na prevod z EUR uctu?

Bug nebo umysl?
yolo69
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 31. 8. 2024 17:26

Mrkni o 5 příspěvků níže. ;-)

Jinak za poslední měsíc mám více než dost zkušeností s FIO a tahle banka má k dospělosti ještě dlouhou cestu. To omezení u TV může být motivováno nejen snahou vydělat na měnové konverzi, ale i nedostatečnou kapacitou na vývoj nových funkcí.
Naposledy upravil hyper9 dne 31. 8. 2024 17:30, celkově upraveno 2
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 31. 8. 2024 17:28

Přesně tak, dva dny nazpět se to zde řešilo viewtopic.php?p=13775418#p13775418
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 31. 8. 2024 17:34

Miloši, někdy mi přijde, že píšeš příspěvky za každou cenu. Ale vždy je to k věci a jsi přínosem pro tuhle komunitu, tak Tě rozhodně nebudu odrazovat od psaní. ;-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 31. 8. 2024 17:44

Chtěl jsem jen uvést odkaz na konkrétní příspěvek, jelikož "5 příspěvků níže" je dle mého nasměrování do budoucnosti než do minulosti. Ale možná máš příspěvky řazené jinak než já ;-)
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka