FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jantars 21. 12. 2024 18:06

MirekM. píše: Mám ale obavu, aby nehecknuli databáze dokladů, které posíláme elektronicky např. do bank.

Přemýšlím, co si pod tím představit. Ani si nepamatuju kdy naposledy jsem něco bance posílal. Ono ostatně když něco chtělí tak nezabezpečeným kanálem a já jim rozhodně tímto způsobem kopii dokladů nedávám...

-- 21. 12. 2024 18:09 --

marecek29 píše:Za co pokutu ? Při silniční kontrole se prokazuje identita,třeba i tím řidičákem.

Pokud u sebe nemáte při kontrole PČR doklad, tak "jen" riskujete, že si vás předvedou ke ztotožnění. V praxi ale když u sebe nic nemáte, vevypadáte podezřele a chováte se slušně, tak si vás policajt elektronicky prolustruje a pokračujete dál...

Neboli pokud se nepletu, tak nemusíte mít řidičák a občanku můžete mít v mobilu, takže bez plastovych dokladu myslim že dnes už úplně legálně..
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 12. 2024 18:33

marecek29 píše:Za co pokutu ? Při silniční kontrole se prokazuje identita,třeba i tím řidičákem.

Jsem již pamětník a před mnoha a mnoha lety za starého režimu vyžadovali při silniční kontrole příslušníci SNB i OP.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fleny 21. 12. 2024 19:05

Nenosím nic,ani občanku,ani řidičák.Za poslední rok mě na silnici kontrolovali 2x a že nemám doklady jim nevadilo.Stačilo jim říci Jméno,Příjmení a rodné číslo.Položili mi kontrolní otázku a během minuty o mě věděli vše.
Fleny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 21. 12. 2024 19:12

Přátelé, to už jste na sto honů od FIO banky.

Co zkusit téma Doklady + kartičky z peněženky digitálně?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 12. 2024 19:47

Vracím se do tématu: Fíííííjóóóóó! :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 21. 12. 2024 20:03

Ve FIO před pár dny proběhlo cvičení krizové komunikace https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media ... 74-2015-sb
Přílohy
FIO-Cviceni krizove situace.jpeg
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mate59 21. 12. 2024 20:26

"Rádi bychom zdůraznili, že Fio banka se v žádné krizové situaci nenachází. "Šprýmaři.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Black_Smoke 21. 12. 2024 21:32

mate59 píše:"Rádi bychom zdůraznili, že Fio banka se v žádné krizové situaci nenachází. "Šprýmaři.

Máte snad nějaké info, které my nemáme?
Black_Smoke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LaNov 21. 12. 2024 23:01

Houby má. Zato Fio má mezi zaměstnanci mouly, kteří nepochopill, že simulační cvičení se dělá tak, aby pak po webu nekolovaly poplašné printscreeny ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 22. 12. 2024 07:04

Jako kdyby takové zprávy nemohly být na začátku označené že je to cvičení, zkouška nebo test.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 22. 12. 2024 08:12

O tom jejich cvičení už je i článek na Měšci https://www.mesec.cz/aktuality/fio-bank ... -vydesila/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 12. 2024 09:50

Asi to nebylo nic strasneho, kdyz to tu ani nikdo nezaznamenal.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 22. 12. 2024 10:13

Tak on asi nikdo z nás neleze každý den na stránky Fio. A na funfování jejich služeb se to samozřejmě nijak neprojevilo, jelikož to bylo jen jako :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 12. 2024 10:25

Kdyby to spustilo run, tak si mohli krizovou komunikaci otestovat naostro, ne jen jako.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod P_H_ 22. 12. 2024 15:38

myšpulín píše:Jako kdyby takové zprávy nemohly být na začátku označené že je to cvičení, zkouška nebo test.

Pravděpodobnější je vysvětlení z článku na Měšci, že chybou/nedbalostí bylo na veřejné části webu publikováno něco, co vůbec veřejně publikováno být nemělo.
P_H_
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka