FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod LaNov 20. 1. 2025 18:06

Mrázi píše:Ahoj, pokud mám nějaké EUR, ze kterých budu nejspíš jen jednou za čas odebírat nějak peníze k investicím, tak u FIO si mohu založit pro "EUR" pouze termínovaný vklad s cca 2 %, nebo je tam i spořící s nějakým %?

Možná bych si poslal peníze rovnou na Revolut, ale tam se mi asi taky nebudou nijak úročit, ne?

Děkuji.

Fio nabízí Fio konto v měně euro, ale mají tam úrok 0,0%, tak moc spořicí účet není. V podstatě platí tento článek: https://www.penize.cz/sporici-ucty/4536 ... ty-v-cesku a rozumnou nabídku má jen Moneta a divize Max v rámci Creditas Banky.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mrázi 21. 1. 2025 18:41

Škoda, že u Monety člověk musí na pobočku...
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 1. 2025 22:18

Proč na pobočku? Založil jsem si to normálně online.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mrázi 22. 1. 2025 11:08

Já tam viděl právě jen na pobočku... Máte pravdu, jde to online :) :)
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martans 22. 1. 2025 11:57

Ak to ma nasledne sluzit k investicim, tak bych to hned posilal k nejakemu brokeri:
Napr. XTB pri zalozeni nabizi urok 3,1 pak 1,55 % a rovno sa tam da nastavit pravidelne investovani pres investicni plan.
U trading 212 je urok aktualne jeste lepsi 3,4 % (planuji otevrit, jeste jsem neotevrel), myslim, ze taky maji previdelne investovani.

Mrázi píše:Ahoj, pokud mám nějaké EUR, ze kterých budu nejspíš jen jednou za čas odebírat nějak peníze k investicím, tak u FIO si mohu založit pro "EUR" pouze termínovaný vklad s cca 2 %, nebo je tam i spořící s nějakým %?

Možná bych si poslal peníze rovnou na Revolut, ale tam se mi asi taky nebudou nijak úročit, ne?

Děkuji.
martans
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mrázi 23. 1. 2025 09:26

To úročení v XTB jsem neviděl, mrknu na to... Dík. Dalšího zatím zakládat nechci.

Peníze lze trochu úročit v té Monetě teď... a tedy i v Revolut, ale tam to není úplně ten spořák no... tak se mi to u banky/Monety jevilo lépe.

https://cz.xtb.com/urok-z-neinvestovanych-vkladu
- to pak vypadá, že je asi nejjednodušší... pokud člověk nehoní každé desetinku % ...

Dík!

-- 23. 1. 2025 09:41 --

Aktuálně tedy to mám takto
- 2.15 % v Revolutu FlexiFondy

Manželce to asi pošlu přímo na XTB...
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yndezit 23. 1. 2025 21:06

Můžete si sami v IB Fio vybrat metodu autorizace transakcí?
V nabídce je:
Sms (zašedlá)
Mobilní aplikace
Fio podpis
Sms a fio podpis (zašedlý)

Kdybych chtěl sms, to už nelze vybrat?
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LaNov 23. 1. 2025 22:43

Jakých transakcí? v IB Fio je položka Autorizace pokynů podaných z Internetbankingu a 3D Secure, kdy pro Internetbanking jsou varianty Mobilní aplikace a SMS autorizační kód a pro 3D Secure jen Mobilní aplikace. Pak je ještě zvlášť možnost nastavení autorizace plateb mezi vlastními účty a malých plateb.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jantars 24. 1. 2025 06:35

Hlavně si dej pozor, abys nežil ve falešném bezpečí. Pokud to FIO v poslední době nezměnila, tak SMS si můžeš zakázat pouze na pobočce. Neboli ty sám sobě si nastavíš, že se autentikuješ přes appku ale útočník použije SMS....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yndezit 24. 1. 2025 09:24

LaNov píše:Jakých transakcí? v IB Fio je položka Autorizace pokynů podaných z Internetbankingu a 3D Secure, kdy pro Internetbanking jsou varianty Mobilní aplikace a SMS autorizační kód a pro 3D Secure jen Mobilní aplikace. Pak je ještě zvlášť možnost nastavení autorizace plateb mezi vlastními účty a malých plateb.

No teď mám pro 3D Secure sms, a pro IB podpis. Pro IB SMS nejde samodomo nastavit.
Ale pečte na to, stejně by to byl rovnák na ohýbák.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 31. 1. 2025 14:38

Nefunguje mi už několik dnů mobilní aplikace FIO. Po jejím spuštění se zobrazuje to co je vidět na obrázku. Internet v mobilu mi funguje bez problémů. Do IB na počítači se normálně připojím. Nevíte někdo co s tím může být a jak to vyřešít? Ta informace, že "Pokud nemáte k dispozici internetové připúojení, …" mi je k ničemu.
Přílohy
FIO.jpg
FIO.jpg (56.02 ) Zobrazeno 1920 krát
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slavo963 31. 1. 2025 16:45

u mne ok
Zkusil bych unistall a vycistineni cache
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 1. 2025 18:00

asi to někdo zaříznul na vlazyho firewallu :-D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 1. 2. 2025 09:15

Ne, ale už teď v lednu 2025 expirovala apka xxx.14, kterou vydali loni v září.
Updatuj.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod P_H_ 1. 2. 2025 11:32

Zveřejněn nový sazebník s platností od 7.4. Zvedají se poplatky hlavně za méně časté pobočkové operace:
  • příplatek za osobní podání pokynu na pobočce: 50 -> 100 Kč
  • vklad mincí nad 101 ks z každého nominálu: 20 Kč za každých započatých 50 ks nad limit -> 3 % z objemu nad limit
  • vklad hotovosti provedený třetí osobou: 90 -> 120 Kč
  • poslání výpisu poštou/předání na pobočce: 25/50 -> 80 Kč
  • vratka nedoručitelné platby vyjma plateb na účty v Česku a na Slovensku: 50 -> 100 Kč
P_H_
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka