FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod regin 23. 5. 2025 11:00

drkarel píše:Ten účet si musíš zjevně vychovat. :) Já už udělám ty OP tři.
To bylo myšleno jako vtip, nebo se ten jejich systém nějak učí a pravidelným posíláním OP toho lze dosáhnout?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 23. 5. 2025 12:19

Ne. Fio pustí jednou 100k a pak je tam nějaký soft limit. Když ho hitneš, tak blok na den.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 5. 2025 12:27

To nebyl vtip, to je realny fakt.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drummond 23. 5. 2025 12:32

Jsem posílal včera 190 tisíc do Monety úplně v pohodě, nebyla to úplně OP, zadal jsem v cca 11:00 a v Monete bylo v cca 14:00
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 23. 5. 2025 12:53

Já taky tu druhou platbu poslal jako obyčejnou a to šlo. Prostě nechápu, proč blokují OP tak výběrově. To už by možná bylo lepší, kdyby OP nepodporovali vůbec. To bych s tím počítal a platby zadával podle toho. Takhle si člověk může říct, že má čas, že odpoledne pošle OP a ono nic.

Jinak jsem posílal 2x 100.000 Kč. První byla OP a druhá už šla jen jako obyčejná platba. Odeslána v 9:30 dorazila před 12. hodinou.

FIO by mělo mít denní limit na OP 400.000 Kč. Takže by měly jít udělat 4 OP po 100.000 Kč.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 5. 2025 14:54

MirekM. píše:To nebyl vtip, to je realny fakt.

Přesně tak. Zpočátku jsem mohl odeslat taky jen jednu OP a poté blokace, pak 2, teď tři ... moc ten účet ale nepoužívám, takže toto mi trvalo asi 3 roky. Někteří (co zřejmě osobní účet u FIO používají pravidleně) hlásí, že takové problémy nemají.

drummond - Nj, ale nesmí se směšovat OP a normální platby D+0. Ty fungují bez problémů, ale někdy holt jsou ty finance k dispozici až odpoledne.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 23. 5. 2025 16:54

Tak v tom případě si musím někam zapsat velkým písmem, že Fio okamžité platby neumí, protože účet používám tak jednou měsíčně, když převádím úroky jinam a to ještě jen tehdy, když má SÚ dobrý úrok a je u mne v "top 5".
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Fleny 23. 5. 2025 17:21

Myslel jsem ,že okamžitá platba je něco běžného.Dnes jsem poslal z Fia 105 tis. a divím se že peníze do jiné banky nedorazili ...Co tady čtu,tak asi běžné.Pěkně mě naštavali,ale příště už s tím budu počítat že Fio ne.
Fleny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 5. 2025 17:25

Fio ma omezenou okamzitou platbu vysi castky 100000 Kc, takze jsi to prekrocil.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Fleny 23. 5. 2025 17:34

Aha,díky.Takže moje chyba.
Fleny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 5. 2025 17:37

ja vzdy pred odeslanim radsi vypnu "souhlas se zmenou na stand. platbu, pokud nelze odeslat okamzitou"
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 27. 5. 2025 14:25

Znovu jsem si připomněl, že FIO konto asi nebude pro mě. FIO banka je v noci vypnutá, převod mezi vlastními účty zadaný v noci se provede až ráno -- na telefonu mám notifikaci z 8:00.

Někdy dělám převody chvíli po půlnoci. Nebo na cestách v USA jsme se trefovali do české noci pravidelně kvůli časovému posunu. Mít vypnutou banku na celou noc je pro mě už omezující. Na FIO kontu zůstane rezerva pro e-Broker, zbytek jde pryč.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod P_H_ 27. 5. 2025 18:02

Opravdu se převod provedl až ráno? Nebo jen ráno přišla notifikace? Některé druhy notifikací se dle mého pozorování v noci neposílají (třeba právě o příchozích platbách, i když se peníze připíšou brzy ráno, notifikace začnou chodit až v 8 ).
Naposledy upravil P_H_ dne 27. 5. 2025 19:44, celkově upraveno 1
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 27. 5. 2025 18:13

Přesný čas neznám. Nic to nemění na tom, že FIO banka je v noci vypnutá. Pokud někdo zjistí přesný čas zapnutí FIO banky (třeba 6:00 ?), tak to bude super.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 27. 5. 2025 21:37

drummond píše:Jsem posílal včera 190 tisíc do Monety úplně v pohodě, nebyla to úplně OP, zadal jsem v cca 11:00 a v Monete bylo v cca 14:00

To samé já dnes. Takže poslední stránka příspěvků opět o ničem: že okamžité platby jsou na drobné platby (proto ten limit), ne na přesouvání zůstatků spoření někteří asi nikdy nepochopí ...
LaNov
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka